Fostul șef al Securității comuniste, Mihai Pacepa, îl susține pe Donald Trump

Într-un recent interviu acordat website-ului american Independent Journal Review, Ion Mihai Pacepa, ajuns acum la vârsta de 88 de ani, a caracterizat drept metode KGB-iste încercările de acreditare a tezei că ar exista o combinaţie a lui Trump cu Rusia. El a susținut de asemenea că socialismul și progresismul marxist au invadat SUA în perioada când a fost președinte Barack Obama.

„Actuala campanie anti-Trump – inclusiv alegaţiile total nesusţinute de fapte privind conexiunea sa rusească – este rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresist în SUA”, apreciază fostul şef al spionajului românesc, conform Stiripesurse.ro.

„De obicei istoria se repetă, iar dacă ai trăit două vieţi, cum am trăit eu, ai şanse bune să vezi cu propriii ochi această reconstituire.” Pacepa a explicat apoi mai clar la ce se referă ca fiind o „repetare a istoriei”.

„Treizeci de ani după ce am plecat din România am văzut virusul marxismului deghizat în socialism/progresism şi greţosul cult stalinist al personalităţii infectând ţărmurile ţării care m-a adoptat, Statele Unite”, continuă el.

„«Eu sunt Cel pe care lumea îl aşteaptă», proclama senatorul Barack Obama, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, în timpul campaniei electorale din 2008, așa cum și Ceaușescu devenise un megaloman căruia i se închinau ode”, aminteşte fostul șef al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) a României.


„Pe 7 februarie 2009, pe coperta publicaţiei Newsweek scria: «Acum suntem toţi socialişti». Acelaşi lucru îl proclama şi ziarul Scânteia din România atunci când marxismul a transformat această ţară într-un monument al lui Ceauşescu”, argumentează Pacepa mai departe.

„La doi ani după ce a preluat puterea, nomenclatura americană a produs efecte dezastruoase: peste 14 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă şi 41,8 milioane au primit bonuri de masă guvernamentale (o formă de asistenţă socială în SUA ce constă în acordarea unor vouchere cu ajutorul cărora persoanele cu venituri foarte reduse îşi pot cumpăra alimente – n.red.). PIB-ul a scăzut de la 3,6% la 1,6% şi datoria publică a crescut la un record de 13 trilioane de dolari”, îşi continuă el relatarea despre SUA condusă de Obama.

Referindu-se la acuzaţiile ce sugerează că Donald Trump ar fi fost ajutat de serviciile secrete ruseşti să devină preşedinte, Pacepa a identificat în aceste acţiuni ale adversarilor lui Trump o tactică folosită chiar de către respectivele servicii KGB.
„Să faci din noul lider al unei ţări un ţap ispăşitor pentru toate problemele moştenite de acea ţară ar putea fi un fenomen nou în SUA, dar este o veche tactică rusească/sovietică cunoscută ca necrofagie politică în cercul restrâns al comunităţii KGB din care am făcut și eu parte odată. De pe buzele lui Nikita Hruşciov eram obişnuit să aud din nou şi din nou: «Schimbaţi imaginea publică a liderului, şi veţi schimba istoria!»”, îşi argumentează Pacepa această teorie.

Pacepa dă un exemplu de „necrofagie politică” din perioada sovietică: „Necrofagia politică a fost lansată de Hruşciov în lume pe 26 februarie 1956, când la al XX-lea Congres al Partidului Comunist Sovietic a expus «crimele lui Stalin» într-un «discurs super-secret» de patru ore, care a fost transmis în secret către The New York Times. Vă sună cunoscut?”.


„Deşi marxismul proclama public că rolul decisiv în istorie este jucat de «popor», convingerea marxiştilor era că numai liderul contează. Peştele de la cap se împute, obişnuia să spună fostul şef al KGB, Iuri Andropov, iar una dintre principalele misiuni ale comunităţii KGB era să infecteze America la vârf”, continuă Pacepa argumentaţia sa.

„KGB-ul său – şi DIE românească a mea – au produs mii de materiale «documentare» false care-l înfăţişau pe preşedintele John F. Kennedy ca fiind un milionar arogant care crede că lumea îi aparţine, sau insinuau că preşedintele Lyndon Johnson era un mafiot care şi-a eliminat predecesorii”, aminteşte Pacepa unele metode folosite de serviciile secrete.

De asemenea, Pacepa a mărturisit publicaţiei americane că îl vede pe Donald Trump ca fiind un lider puternic, iar reporterul i-a cerut să-şi motiveze această părere.
„După opt ani de eforturi ale lui Obama de a transforma SUA într-un monument pentru el însuşi, îl văd pe preşedintele Trump ca pe o mană cerească pentru Statele Unite. În opinia mea, el este o versiune contemporană de re-aducere spre realizare a visului american pentru milioane de oameni”, enunţă Pacepa un motiv pentru care-l susţine pe Trump.

„Preşedintele Trump a înţeles că tot ceea ce socialismul şi progresismul au lăsat în urmă au fost ţări care au ajuns să arate ca un camping lovit de un uragan şi am motive serioase să cred că acest lucru este cu mult mai important pentru SUA decât faptul că el încă învaţă abilităţile politice şi birocratice de care are nevoie ca preşedinte”, a mai spus Pacepa.


El a continuat referindu-se la controversa privind presupusa imixtiune a Rusiei în scrutinul prezidenţial american, dar în loc să vorbească despre Trump, Pacepa a adus în discuţie cazul fostului director al CIA, John Brennan, pe care l-a acuzat că în anul 1980, pe vremea Războiului Rece, dimpotrivă, tocmai acesta a votat în SUA un candidat comunist. Iar în opinia fostului şef al spionajului românesc, „comunismul este o tumoră malignă în corpul oricărei ţări sau organizaţii”, lucru dovedit în viziunea sa de prăbuşirea blocului sovietic şi de succesul „sistemului capitalist”.

Cât despre KGB, Pacepa consideră că în prezent acest serviciu „este statul rus”.
„Pe vremea Uniunii Sovietice, KGB-ul era un stat în stat. Acum KGB-ul este statul. Peste 6.000 de foşti ofiţeri KGB conduc guvernul federal rus şi guvernele locale”, conchide Pacepa, incluzându-l printre aceşti ofiţeri şi pe actualul ministru rus de externe, Serghei Lavrov.

Este necesar să precizăm că în interviul acordat website-ului Independent Journal Review Pacepa a făcut și unele afirmații mai ciudate, de-a dreptul mincinoase, care au fost însă preluate ca atare de anumite site-uri din România.
De exemplu, Pacepa asemăna situația din SUA sub conducerea lui Obama cu situația României sub conducerea lui Ceaușescu și afirma cu totul iresponsabil că și în România socialistă crescuse foarte mult numărul celor rămași fără loc de muncă, precum și datoria publică (externă) a țării. În realitate în perioada socialistă practic nu exista șomaj, iar sub conducerea lui Ceaușescu România a ajuns să își plătească integral datoria externă.


Aceste derapaje flagrante ale lui Ion Mihai Pacepa sunt ușor de înțeles dacă avem în vedere că în special după așa-zisa „Revoluție” din 1989 din România, autoritățile neo-comuniste l-au ridicat în slăvi ca fiind un dizident de marcă al regimului ceaușist și s-au raportat în mod privilegiat la „dezvăluirile” sale menite să explice ițele evenimentelor dinainte și de după ’89.

Citiți și:
Arhiva Mitrohin şi istoria secretă a KGB
La şcoala KGB − ipocriţi şi carierişti de toate felurile

yogaesoteric
24 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More