FOTOREPORTAJ: Tabăra de meditaţie pentru Revelarea Sinelui Brașov 2017-2018

 

A cincea ediție a Taberei de meditație pentru Revelarea Sinelui coordonată de instructorul de yoga Nicolae Catrina în România, la Brașov, a adus trăiri spirituale exemplare multor participanți, fie ei yoghini începători sau avansați.
Într-o atmosferă de reculegere, pace, liniște interioară și mister dumnezeiesc, unde prezența subtilă a ghidului spiritual a fost resimțită în mod copleșitor, sute de yoghini au trăit experiențe spirituale profunde. Unicitatea acestui gen de tabără spirituală este dată de abordarea într-un mod simplu și direct accesibil tuturor celor prezenți a țelului ultim al oricărei căi spirituale autentice: identificarea cu scânteia din Dumnezeu Tatăl, Sinele Suprem Nemuritor Atman.

Anul acesta programul special de meditații pentru Revelarea Sinelui susținut în mod subtil-telepatic de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru s-a desfășurat simultan în România, la Brașov, dar și în Cehia, în Danemarca precum și în alte țări.

Meditațiile, care pentru unii pot părea de lungă durată (de câte o oră, o oră și jumătate sau două ore), i-au ghidat pe participanți pe calea descoperirii a cine sunt ei cu adevărat, prin intermediul unei tehnici noi, în 14 etape. Această metodă s-a dovedit a fi accesibilă atât celor care au mai practicat meditații pentru Revelarea Sinelui, cât și acelora care își îndreaptă pentru prima dată atenția în această direcție. Pentru mulți participanți a fost prima angrenare spirituală de acest gen, pentru alții a fost un prilej de aprofundare a meditațiilor de revelare a Sinelui în urma participării la taberele anterioare, dar pentru toți tabăra a fost un prilej minunat de a fi la unison într-o aspirație comună de a se contopi în Dumnezeu.

Coordonatorul taberei, Nicolae Catrina, a acordat o atenție deosebită oferirii de răspunsuri la întrebările ce au fost adresate de participanți.

Cei care au dorit să împărtășească ceea ce au trăit în timpul meditațiilor au așternut experiențele lor în scris și le-au trimis pentru a fi citite. Numărul semnificativ al acestor relatări a arătat că mulți dintre participanți au atins unele trăiri spirituale de vârf.

“Această tabără pentru mine este o reîntâlnire cu Dumnezeu care mă recentrează la fiecare început de an.
Nu există cuvinte să descrie miracolul acestei tabere de Revelare a Sinelui care a fost o binecuvântare pură. Meditațiile au fost de la un capăt la celălalt pline de trăiri dintre cele mai profunde. Grația lui Dumnezeu s-a revărsat în valuri și am atins astfel un grad de ușurință în a intra în fiecare meditație.

Tehnica în 14 pași oferită de Ghidul nostru Spiritual Grieg este o impulsionare și un drum lin spre acele «culmi» unde gândurile își pierd din putere – le auzi, dar parcă dintr-o depărtare și nu mai au forța aceea care te face să te agăți de ele sau chiar să te identifici cu ele, decât dacă alegi aceasta conștient. Atenția devine o atenție lucidă și conștientizarea a tot ce te înconjoară și a cine ești tu cu adevărat, sau mai bine zis a cine nu ești tu, devine vie. Realizezi că tot ceea ce este important în viața ta este această regăsire, cu Sinele Suprem Atman și că în fond nimic altceva nu are substanță sau valoare, decât această reîntoarcere. Am gustat din savoarea meditațiilor și din această profunzime, iar acum sunt ca și îmbătată de un dor de a fi mereu și mereu Acolo, sau mai bine zis Aici, dar care pare «acolo» din starea de conștiință normală a ființei.
Sunt profund recunoscătoare și urmăresc zi de zi să readuc această magie inefabilă, să îmi reamintesc de Sinele Suprem Atman.” – Elora, grupa 14 de yoga, București

„Am trăit pe perioada celor șapte zile de tabără în afara timpului și am experimentat momentul prezent atât în meditații, cât și în afara lor. Am conștientizat transcenderea celor cinci învelișuri, numite în yoga KOSHA-uri, ca pe o elevare gradată a întregii ființe și am trăit experiența contopirii în Sine ca pe o condiție existențială și nu ca pe o stare. În acele momente am existat așa cum am fost dintotdeauna: fără dorințe, fără așteptări, perfect, neclintit, etern, nenăscut, fără început și fără sfârșit. Scriu toate acestea acum conceptualizând, dar în acele momente mintea nu mai putea gândi sau conceptualiza nimic din ceea ce întreaga ființă trăia. La momentul identificării lui Atman cu Paramatman am trăit că doar Dumnezeu există, iar eu sunt o parte infimă identică cu El.

Mulțumesc din toată inima lui Dumnezeu Tatăl, ghidului meu spiritual Grieg și tuturor celor prezenți în această tabără spirituală excepțională!” – H.B., grupa 23 de yoga, București

“Dacă după tabăra de anul trecut mă întrebam «Oare se poate și mai mult, mai înalt, mai profund de atât?», acum se conturează răspunsul din ce în ce mai clar: «Da, se poate!»
Este ca și când până anul trecut știam cum arată un fulg de nea de la depărtare, anul trecut am văzut fulgul de foarte aproape, iar anul acesta încep să văd fulgul de nea sub microscop, după ce în tabără am învățat cum să mânuiesc microscopul. Mulțumesc plin de recunoștință pentru aceste experiențe și pentru faptul că am putut să fiu acolo.” – I.B., grupa 17, București

Alte momente excepționale ale taberei au fost cele legate de experiența estetică iluminatoare.

“… În fața mea se afla o femeie a cărei frumusețe parcă venită din altă lume o mai remarcasem și anterior, însă acum era atât de aproape de mine încât dacă mi-aș fi întins mâna aș fi putut s-o ating cu ușurință. Dacă inițial fotografia alb-negru (deși realizam mental că este foarte reușită și inspirată) nu ajungea la sufletul meu, în momentul în care am înglobat-o în experiența privitului și pe această femeie din fața mea, totul s-a transformat. A fost ca și când o crustă groasă ce învelea sufletul meu ar fi crăpat și întreaga mea ființă s-a umplut de lumină, de frumusețe și de o înălțătoare îndumnezeire chiar. Atunci m-am întrebat cine privește. Și astfel m-am raportat la cel care priveam cum o operă de artă vie privește o altă operă de artă care se reflectă în ea și totodată toate acestea se reflectau și în ființa mea. Momentul de conștientizare a fost de o sacralitate aparte.” – I.B., grupa 17 de yoga, București

Anul viitor inițierea legată de experiența estetică iluminatoare va fi oferită într-o altă tabără, separată, iar în Tabăra de Revelare a Sinelui se va aprofunda tehnica oferită pentru prima dată în acest an.


Citiți și:

Din nectarul cuvintelor lui Sri Ramakrishna

Simplitatea lui «a fi» – o cale directă de revelare a Sinelui

Ghidul spiritual îţi dezvăluie realitatea dincolo de iluzie

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More