Franța decide că vârsta minimă legală pentru consimțământ sexual este de 15 ani

 

După îndelungi dezbateri și controverse, guvernul francez a stabilit că vârsta consimțământului sexual este de 15 ani. Orice act sexual sub această vârstă va fi considerat „atac sexual” sau „viol”. Ministrul pentru Egalitatea de Șanse, Marlène Schiappa, s-a aliniat astfel directivei șefului statului, Emmanuel Macron și acceptului dat de șapte experți, printre care s-au numărat avocați, medici și psihologi, numiți de guvern pentru a-și exprima opinia.

Decizia guvernului vine însă în ciuda dezacordului exprimat de Procuratura din Paris și de Înaltul Consiliu pentru egalitate între bărbați și femei, care au susținut că vârsta pentru consens sexual ar trebui să fie de 13 ani!!!

Dezbaterea privind necesitatea de a stabili prin lege o vârstă a consimţământului la un act sexual a fost relansată de două cazuri care au revoltat opinia publică, în care bărbați ce au întreținut relații sexuale cu minore au fost lăsați să scape de acuzații de viol.

„Chestiunea vârstei sub care consimţământul minorului este prezumat a nu exista este crucial, căci în mod evident există situaţii extrem de şocante şi inacceptabile”, a declarat ministrul Justiţiei, Nicole Belloubet, citată de Le Figaro.

În noiembrie anul trecut, un bărbat de 30 de ani a fost achitat de acuzația de viol asupra unei fete de 11 ani după ce curtea a stabilit că fata nu a fost supusă constrângerilor, amenințărilor, violențelor sau luată prin surprindere. Într-un alt caz având în centru tot o fetiță de 11 ani, un bărbat a fost acuzat de relații sexuale cu un minor și nu de viol – o decizie care a înfuriat familia victimei. Ulterior curtea și-a schimbat decizia și a stabilit că bărbatul ar trebui să fie acuzat de viol.

În Franţa, spre deosebire de alte ţări, anterior nu exista o vârstă minimă sub care nu mai poate fi considerat că un copil şi-a dat consimţământul pentru relații sexuale.

15 ani este încă o vârstă fragedă, însă șochează și mai mult bătălia care a fost purtată pentru a impune această limită și nu vârsta de 13 ani! Nu poți să nu te întrebi: oare susținătorii vârstei legale de 13 ani pentru acordarea consimțământului au copii?

În acelaşi timp, peste Canalul Mânecii, Biserica Anglicană spune că băieţilor de şcoală primară trebuie să li se permită să poarte fuste şi tocuri înalte, dacă doresc. Profesorilor li se cera ca elevii cu „tulburări de gen” să fie lăsaţi să se îmbrace după cum au poftă.

Primul ghid de pastorație pentru profesorii din şcolile Bisericii Anglicane, aprobat de Arhiepiscopul de Canterbury, menționează că elevii din clasele primare „ar trebui să aibă libertatea de a explora posibilităţile a ceea ce doresc să fie fără a fi judecaţi sau ironizaţi”. Documentul Bisericii Anglicane a fost elaborat pe fondul creşterii numărului de copii care declară că au dubii faţă de sexul lor.


Citiţi şi:

Efectul acordului de recunoaștere. Bărbat care și-a violat fiica, condamnat la pedeapsa minimă

Prinţul Andrew al Marii Britanii acuzat de abuz sexual asupra unei minore!

Site-ul Vice.com este acuzat că promovează normalizarea pedofiliei

 

yogaesoteric
15 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More