Generația Z preferă TikTok în detrimentul Google pentru știri online, arată un sondaj

Potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanță populară Morning Consult pe un eșantion de 2.200 de adulți americani, tinerii cu vârsta sub 20 de ani caută știri pe rețelele de comunicare virtuală mult mai mult decât orice altă grupă de vârstă. Studiul a împărțit participanții în grupuri de vârstă: Generația Z (sub 20 de ani), Millennials (30-40 de ani), Gen X (peste 50 de ani) și Boomers (peste 60 de ani).

În februarie anul trecut, respondenții au fost întrebați unde caută știri online, cum obțin informații, dacă folosesc mai multe surse și dacă ar plăti pentru informație. Conform studiului, noua generație caută mai puțin pe site-urile tradiționale, ci pe platforme precum TikTok și YouTube, cu 14% dintre membrii Generației Z care încep căutarea de știri pe TikTok, față de doar 1% dintre Boomers și 2% dintre ceilalți oameni.

Deși majoritatea oamenilor încep căutarea de știri pe Google, platformele de comunicare virtuală și site-urile de încredere sunt abordate în mod diferit de fiecare grup de vârstă, cu Generația Z preferând TikTok și YouTube, Millennials începând de la Facebook, iar Boomers direct de la un site de încredere.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate dintre membrii Generaţiei Z (54%) au declarat că îşi verifică reţelele de comunicare virtuală pentru ştiri cel puţin o dată pe zi, în timp ce doar 10% dintre Boomers procedează astfel. În general, oamenii încep să caute ştiri pe reţelele de comunicare virtuală, apoi se îndreaptă spre site-urile de ştiri tradiţionale pentru mai multe informaţii.

Cu toate acestea, există şi unele preocupări privind modul în care informaţiile sunt prezentate pe reţelele de comunicare virtuală şi dacă acestea sunt veridice sau nu. De asemenea, există îngrijorări că tinerii se limitează la informaţiile prezentate pe reţelele de comunicare virtuală şi nu îşi formează o perspectivă amplă asupra unui subiect.

În ceea ce priveşte plata pentru informaţii, aproximativ 40% dintre toate grupurile de vârstă au declarat că nu ar plăti deloc pentru ştiri online, dar 16% dintre membrii Generaţiei Z au declarat că ar plăti cel puţin 10 dolari pe lună pentru acces la ştiri de calitate.

În concluzie, sondajul arată că Generaţia Z şi alte noi generaţii sunt din ce în ce mai influenţate de reţelele de comunicare virtuală în ceea ce priveşte obţinerea de informaţii şi ştiri. Acest aspect poate avea un impact semnificativ asupra industriei de ştiri şi a modului în care aceasta îşi distribuie şi monetizează conţinutul în viitor.

Citiți și:
Cum au devenit rețelele de comunicare virtuală o „filială” a FBI și CIA
Departamentul de Securitate Internă al SUA, acuzat că cenzurează postările de pe diferite rețele de comunicare virtuală
Studiu: Utilizarea rețelelor de comunicare virtuală modifică creierul adolescenților

 

yogaesoteric
25 aprilie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More