Genialii noştri conducători au transformat naţia într-o glumă a istoriei

Lipsiţi de substanţă, dar autosuficienți până la implozie, genialii noştri conducători au reuşit să transforme naţia într-o glumă a istoriei.

Cum s-or fi simţind militarii de carieră obligaţi fiind să prezinte onorul unor „apariţii” cu pretenţii de oameni de stat? O armată umilită, decimată şi arătată cu degetul pentru eşecurile altora.

Cum se mai suporta medicii, obligaţi să mintă, la fel ca în vremurile sinistre, umflând, conform dorinţelor corifeilor zilei, cifrele unui dezastru? Cum s-or privi în oglindă ştiind că trimit acasă, să moară în linişte, zeci de bolnavi, a căror singură vină e că încă trăiesc?

Cum se simt, oare, dascălii, ştiind că îi aşteaptă o nouă etapă de scălâmbăială în fața calculatoarelor, zâmbind forţat unor prunci care vor învăţa să ţină stiloul între degete în format PDF? Ce şanse să avem?

Cu mult timp în urmă un rege nebun al Danemarcei revoluţiona societatea cu reformele lui, spunând că „nu e obligatoriu, dacă suntem săraci, să fim şi ignoranţi”. Noi am transformat şcoala într-o ruşine naţională şi dascălii în ciuca bătăii beizadelelor care mâine ne vor hotărî destinele.

Ţara distrusă de comunişti şi naţie aruncată la coşul de gunoi de cei care ar fi necesar să o ajute să prospere… asta am ajuns. Cu gena supuşeniei şi laşităţii, românul va aştepta restartul cu o bere în mână, înjurând Curtea Constituţională că a măcelărit o nouă lege mirobolantă care ar permite arestarea fără termen a celor care mănâncă iaurt cu gust de iaurt şi nu cu gust de rahat, aşa cum au dispus guvernanţii. 

În anul de graţie 1945, ministrul de interne spunea: „avem lege, pe asta, cât de slabă, dar îi arestăm şi apoi completăm legea”. Amatori…

Acesta este un pamflet dureros.

Citiţi şi:

România sub «mantia grea a Diavolului»

România – țara unui vis posibil

De ce există atât de multă sărăcie? Pentru că o mână de bogaţi care deţin averea globală nu îi lasă pe săraci să iasă din mizerie, luându-le partea

yogaesoteric

17 decembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More