George Soros, la Davos: Facebook și Google au zilele numărate

 

Marele păpușar George Soros, apostolul islamizării Europei și ideolog al Noii Ordini Mondiale conduse de grupul ocult din care face parte, s-a arătat foarte supărat pe Facebook și pe Google. Cică cei doi giganți IT sunt un pericol pentru democrație! În realitate, supărarea rechinului financiar este dată de faptul că încă e loc pentru mesaje antisistem pe cele două platforme, că încă se pot promova idei și mesaje diferite de cele ale presei aflate sub controlul păpușarilor. Și cum foarte repede totul se mută pe internet – televiziuni, radiouri, ziare și reviste, este clar că păpușarii doresc controlul internetului, introducerea cenzurii, izolarea site-urilor și televiziunilor care nu sunt corecte politic.

Iată ce a declarat el la reuniunea de la Davos care a avut loc la începutul acestui an:
„Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme. Proprietarii acestor platforme gigant se consideră stăpâni ai universului, dar, de fapt, ei sunt sclavii ideii de a-şi păstra poziţia dominantă. Este doar o chestiune de timp până când dominarea globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă. Davos este un loc bun pentru a anunţa că zilele lor sunt numărate. Reglementarea şi impozitarea le vor duce la pierzanie, iar comisarul UE pentru Concurenţă, [Margrethe] Vestager, va fi Nemesisul lor”, a spus Soros.

Miliardarul în vârstă de 87 de ani consideră că una dintre problemele esenţiale ale acestor medii online este abilitatea de a influenţa modul în care oamenii gândesc şi se comportă, de multe ori fără ca societatea să fie conştientă de acest fapt.

„Companiile de media sociale îi determină pe oameni să renunţe la autonomia lor de gândire. Acest aspect are consecinţe negative de mare anvergură asupra funcţionării democraţiei, în special asupra integrităţii alegerilor. Puterea de a modela atenţia oamenilor este concentrată în mâinile câtorva companii. Este necesar un efort real pentru a evalua şi apăra ceea ce John Stuart Mill numea «libertatea de gândire». Există posibilitatea ca, odată pierdută, oamenii care cresc în era digitală să aibă dificultăţi în recâştigarea acestei libertăţi. Oamenii fără libertate de gândire pot fi uşor manipulaţi. Acest pericol nu este valabil doar pentru viitor; a jucat deja un rol important în alegerile prezidenţiale americane din 2016”, a mai spus Soros, în cadrul discursului de la Davos.

„Profitabilitatea excepţională a acestor companii se bazează în mare măsură pe evitarea responsabilităţii şi a plăţilor pentru conţinutul afişat pe platformele lor. Ei pretind că sunt doar distribuitori de informaţii. Dar faptul că aproape monopolizează o anumită piaţă le acordă utilitate publică şi ar trebui să se supună unor reglementări mai stricte, menite să garanteze concurenţa, inovaţia şi accesul universal echitabil şi deschis. Companiile de media sociale îşi induc în eroare utilizatorii, prin manipularea atenţiei şi direcţionarea acesteia spre propriile scopuri comerciale. Ei formează în mod deliberat o dependenţă de serviciile pe care le oferă. Acest aspect poate fi foarte dăunător, în special pentru adolescenţi. Există o asemănare între platformele online şi companiile de jocuri de noroc. Cazinourile au dezvoltat tehnici de a atrage jucători care îşi pierd chiar şi banii pe care nu-i deţin”, a mai declarat omul de afaceri, conform Capital.ro.

Cu alte cuvinte, Soros recunoaște că Internetul, și în special platformele Google și Facebook au fost suporturi eficiente care au dus la victoria lui Trump și înfrângerea protejatei lui Soros, neomarxista Hillary Clinton, un alt personaj toxic din echipa miliardarului evreo-american. În consecință, vrea controlul acestuia și limitarea libertății de expresie, în numele democrației și libertății. Cât de proști să fie cei care îl cred?


Citiți și:

Un document divulgat arată că Soros susţine un complot secret pentru anularea Brexitului

Davos, bătălii care nu se opresc. George Soros: Trump este un «pericol pentru lume». Cum sună agenda miliardarului de stânga
 

yogaesoteric
16 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More