Georgia introduce plățile faciale biometrice la metrou înaintea Japoniei

 

Georgia a finalizat cu succes testarea recunoașterii faciale biometrice de la Riddletag în sistemul de metrou Tbilisi, devenind prima țară europeană care a utilizat tehnologia în sistemul său de transport public, potrivit unui anunț al companiei.

Sistemul a fost dezvăluit în timpul recentului Forum de inovare Visa și oferă opțiunea de a achiziționa un bilet și de a trece prin turnichet în mai puțin de o secundă cu ajutorul biometriei faciale printr-un parteneriat cu o Bancă privată din Georgia, care oferă servicii financiare sistemului de tranzit. Pasagerii pot descărca aplicația gratuită a băncii și își pot înregistra biometria facială într-un minut.

Aceștia pot utiliza apoi tehnologia cu pre-procesare a imaginii dezvoltată de Riddletag pentru a detecta fețele în decurs de 50 de milisecunde și pentru a scana fața pasagerului cu o cameră 3D.

„Recunoașterea feței Riddletag va permite accelerarea trecerii pasagerilor prin bariere pentru a ajunge pe platforme, precum și prevenirea fraudei”, afirmă CEO-ul Riddletag, Yurii Holuzynets. „Utilizatorii produsului nostru pot deschide turnichetul și să efectueze o plată în 0,7 secunde în loc de obișnuitele 4-5 secunde. Soluția noastră se integrează ușor și rapid în sistemele industriale din bănci, retail sau facilități de transport public. Suntem siguri că Inteligența Artificială și biometria feței reprezintă un viitor al fiecărei afaceri, care scutește timp clienților. Suntem fericiți să cooperăm cu un astfel de partener inovator, orientat către client, precum Bank of Georgia.”

Sistemele de metrou din China, Rusia și Coreea au implementat anterior sisteme de recunoaștere facială pentru transportul public.

Compania asociată Asus Aaeon a dezvoltat hardware-ul pentru implementare, care furnizează capacități de inteligență artificială de vârf.

„Timpul și siguranța clienților noștri sunt principalele priorități ale Băncii Georgiei”, spune Archil Gachechiladze, CEO al Bank of Georgia. „Prin urmare, implementarea recunoașterii feței Riddletag în metroul Tbilisi este o idee excelentă, deoarece este o soluție de economisire a timpului, sigură și inovatoare. Ne bucurăm că Visa a sprijinit și acest proiect. Credem că biometria feței este un viitor al tehnologiei și ne place ideea de a fi pionieri.”

Implementarea tehnologiei s-a făcut la o stație începând cu noul an, iar Banca Georgiei intenționează să extindă plățile de recunoaștere facială la alte 30 de stații în viitorul apropiat.

Japonia este următoarea țară care va introduce plăți biometrice faciale pentru sistemul său de transport public. Osaka Metro Co. va face un test cu cei aproximativ 1.200 de angajați, înaintea planurilor de a implementa porți biometrice în toate gările pe care le operează, până în 2024, relatează Japan Times.

Wold Expo 2025 va avea loc la Osaka, iar autoritatea japoneză dorește ca sistemul să fie activat până atunci.

O caracteristică neobișnuită a introducerii experimentale a tehnologiei este testarea porților de recunoaștere facială la patru stații, cu sisteme provenite de la diferiți furnizori de tehnologie: Omron Social Solutions Co., Takamisawa Cybernetics Co., Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corp și Nippon Signal Co.

„Persoanele în vârstă și persoanele cu cărucior, de exemplu, vor putea trece prin poartă fără să fie nevoiți să pună nimic jos”, a spus un reprezentant al metroului Osaka, potrivit Japan Times. „Vrem să îmbunătățim condiţiile din stații prin introducerea de noi tehnologii.”

Citiţi şi:

Un sistem de recunoaștere facială va exista în curând pe Aeroportul Otopeni

Big Brother este total în China: Sute de milioane de camere de supraveghere prevăzute cu recunoaștere facială!

 

yogaesoteric
24 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More