Germania | Numărul elevilor analfabeți a crescut direct proporțional cu fenomenul imigrației. Condițiile economice și sociale ale țării vor fi sumbre, ca urmare a politicii pro-imigrație

Institutul pentru Calitatea Educației (IQB) din Germania, într-un raport numit „Tendința educației IQB pentru 2021”, arată că tot mai mulți elevi de școală elementară nu reușesc să atingă nici măcar standardele minime stabilite la limba germană și matematică de către Conferința miniștrilor educației și afacerilor culturale. Această situație va avea consecințe grave nu numai pentru sistemul de învățământ al Germaniei, ci și pentru perspectivele sociale și economice viitoare ale țării, informează rmx.news.

Studiul arată că scăderea alertă a standardelor în sistemul educațional german are două probleme de bază, anume imigrația excesivă și politicile educaționale ale guvernului federal și a celor locale, care au fost adaptate condițiilor pandemiei.

Rezultatele demonstrează că cele mai scăzute rezultate se înregistrează în rândurile elevilor care provin din rândurile imigranților. Corelând această informație cu faptul că aproape 38% dintre copiii din școlile primare din Germania aparțin familiilor de imigranți, nu putem deduce decât că Germania va avea un viitor sumbru dacă acest trend va continua.

Politica radicală pro-migrație a Germaniei (ajunsă până în punctul în care s-a discutat impunerea pentru fiecare stat membru UE a unei cote obligatorii de migranți) a cauzat creșterea numărului acestora. Susținătorii acestui curent afirmau la acea vreme că prin această imigrație Germania va putea beneficia de viitori „specialiști”, precum medici, avocați și ingineri. Dar nu a fost să fie așa, întrucât o foarte mare parte dintre cei nou veniți erau analfabeți în propria lor limbă, mai menționează sursa citată.

Potrivit acestui studiu, în anul 2018, dintre toți imigranții care au susținut teste de limba germană, jumătate dintre ei au picat, iar numărul lor a continuat să crească în anii următori. Datele oficiale germane arată că o foarte mare parte dintre imigranții sosiți în Germania în anii 2015 și 2016 aveau competențe foarte scăzute, motiv pentru care o mare parte dintre ei preferau să rămână șomeri, îngreunând astfel viața contribuabilului german.

Peste toate aceste probleme se adaugă faptul că, inclusiv dintre imigranții angajați, 43,3% nu aveau liceul absolvit, ceea ce reprezintă un număr extrem de mare de oameni care nu aveau calificări pentru a putea intra pe piața muncii. Totodată, 50,1% dintre imigranți s-au angajat la locuri de muncă slab calificate, iar ponderea aceasta este în creștere și indirect proporțională cu scăderea numărului de imigranți calificați la locurile de muncă.

Pentru a ameliora decalajul de competențe dintre copiii etnici germani și cei ai migranților, s-a urmărit o scădere a calității sistemului german de învățământ. Astfel, începând cu anul 2016, a fost redus timpul de învățare la aproximativ o treime dintr-un an școlar la citire, o jumătate de an școlar la ascultare, un sfert dintr-un an școlar la ortografie și un sfert dintr-un an școlar la matematică, după cum preciza Die Welt.

Datele au fost colectate de la 26.844 de elevi în perioada aprilie-august 2021. Șefa IQB, Petra Stanet, a declarat că există unele dovezi potrivit cărora blocajele cauzate de covid-19 și standardele de învățare la distanță au jucat un rol important în scăderea calității învățământului în Germania. Aproape 19 la sută dintre elevi nu au reușit să îndeplinească standardul minim la citire medie în Germania, inclusiv 30 la sută la ortografie. La matematică, 22 de procente dintre elevi nu au îndeplinit standardul minim.

Statul german Saxonia, care are printre cei mai puțini imigranți din toată Germania, a avut cele mai bune rezultate. Pe locul al doilea a fost Bavaria, care are o istorie de a fi statul german cu cele mai bune performanțe în ceea ce privește educația. Cele mai proaste rezultate au fost în Berlin, care are cea mai mare populație de imigranți din Germania ca procent din rezidenți, și Bremen, unde la fel există o populație mare de imigranți.

Amintim faptul că 12 din 16 state germane au implementat un bloc total privind primirea de noi refugiați, guvernele unor landuri precizând că nu au nicio capacitate disponibilă în locuințe, servicii sociale și educație. În ultimul timp, școlile au fost obligate să facă față unui aflux mare de migranți ucraineni, care au îngreunat și mai mult situația sistemului de educație din Germania, în pofida apropierii culturale evidente dintre cele două popoare (spre deosebire de culturile imigranților).

Având în vedere criza migranților (care nu s-a stins, în pofida faptului că mass-media a trecut în prim-plan alte subiecte importante precum războiul ruso-ucrainean sau criza energetică), tendința Germaniei către analfabetism este una vertiginoasă. În condițiile în care țara se confruntă cu amenințarea dezindustrializării și cu o lipsă de muncitori calificați pentru sectoarele sale avansate de producție și tehnologie, condițiile economice și sociale se așteaptă să se deterioreze în continuare.

Citiți și:
Sătul de dictatura din Germania care protejează imigranții musulmani, un neamț s-a mutat în România
Biserica Evanghelică din Germania se concentrează pe LGBTQ+, mediu, diversitate, migrație și climă. Instituția organizează un pelerinaj pentru ideologia de gen

 

yogaesoteric
26 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More