Gheorghe Piperea: „Din ce în ce mai mulți oameni «cultivați» și «elitiști» rejectează direct, cu dispreț, ideea de democrație”

Discursul de tipul in your face umple internetul și rețelele de comunicare virtuale, fără nicio sancțiune din partea cenzorilor / cerberilor „valorilor comunității”.

Dacă se vorbește direct, apăsat, despre anacronismul democrație, vorbăria este lăsată liberă, ca pasărea cerului, semn că este un discurs agreat și chiar promovat de stăpânii internetului, care s-au cam săturat să se ascundă sub masca „ordinii mondiale liberale bazate pe reguli”. Vor să se manifeste direct, în stil de cocalar cu lanțuri de aur la gât și ghiuluri pe toate deștele, ca neo-feudalii lumii, ca noii suzerani în fața cărora noi este necesar să plecăm genunchiul, proslăvindu-i.

Există și oameni aparent bine intenționați sau doar naivi, care au acest tip de discurs: „poate ar fi necesar să ne întrebăm dacă democrația mai este posibilă în actualul context / organizare / direcție a societății contemporane”.

Vae victis!

Odată ce ai ajuns la asemenea opinie, ai deschis fereastra Overton, pe care vor intra toate stihiile iadului totalitar.

În loc să permitem asta, poate că ar fi necesar să luptăm pentru democrație, iar nu să ne supunem trendului.

În lipsa democrației, se impune totalitarismul.

Este în alb și negru, nu există nuanțe aici.

Iar în totalitarism, omul și familia sa nu contează. Sunt prioritare interesele stupului și privilegiile reginei stupului.

Hai Liberare!

Autor: Av. Gheorghe Piperea

Citiți și:
Dan Diaconu: Democraţie şi civilizaţie
Esenţa democraţiei

 

yogaesoteric
17 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More