Globaliștii de la CNN și The Guardian fabrică fake-news-uri pe bandă rulantă, cu o singură țintă
Încercarea eșuată a Partidului Democrat de a-l scoate din joc pe Donald Trump printr-un vot decisiv în Congres, în perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA, nu i-a descumpănit deloc pe adversarii fostului președinte.
Mass-media liberală (în frunte cu CNN) nu ratează niciun prilej pentru a le aminti americanilor cât de norocoși sunt că Trump a plecat de la Casa Albă. Administrația Biden reprezintă visul oricărui cetățean onest, dornic să-și vadă țara repusă pe traseul curentului globalist, de factură neomarxistă.
Și ca să le întărească americanilor sentimentul că au votat corect în noiembrie 2020 (iar europenilor că au scăpat de un pericol iminent), jurnaliștii afiliați mișcării globaliste continuă să detoneze așa-zise bombe de presă – în realitate, adevărate fake-news-uri ambalate în așa fel încât să aibă un minim iz de credibilitate în ochii publicului neavizat.
Una dintre cele mai facile metode de a compromite imaginea unui politician este de a-i atribui remarci pe care în realitate niciodată nu le-a rostit. În sprijinul gravelor acuzații lansate de mass-media (cu ușurința lansării la apă a unei colac cu rățușcă) nu există alte probe în afară de presupuse mărturii ale unor foști oficiali din cadrul administrației Trump. Lipsesc cu desăvârșire înregistrările audio-video, documentele oficiale sau stenogramele capabile să confirme, măcar parțial, alegațiile respectivelor pseudo-surse.
Jurnalismul profesionist, bazat pe probe concludente, a fost înlocuit de jurnalismul urechist, profund viciat, ghidat exclusiv de repere ideologice și profesat doar din dorința uriașă de compromitere cu orice preț a adversarilor politici.
În cazul lui Trump, pentru că anchetele de presă ar fi avut nevoie de dovezi palpabile, de necontestat, pretinsele dezvăluiri s-au produs prin intermediul unor apariții editoriale. De pildă volumul Frankly, We Did Win This Election (Sincer, am câştigat aceste alegeri), scris de Michael Bender, jurnalist la The Wall Street Journal, pretinde că face lumină asupra unor aspecte controversate din timpul administrației Trump. Liderul republicanilor şi-ar fi exprimat admiraţia faţă de Adolf Hitler într-un turneu în Europa din 2018, cu ocazia marcării a 100 de ani de la Primul Război Mondial. Fostul președinte SUA i-ar fi spus șefului său de cabinet de atunci, John Kelly: „Ei bine, Hitler a făcut multe lucruri bune”. Imediat după publicarea cărții, citatul a stârnit valuri în presă, fiind preluat ca atare, pe prima pagină a mii de publicații din întreaga lume.
Bineînțeles, nu este nevoie decât să-l credem pe cuvânt pe ex-consilierul Kelly. Așa cum, de altfel, i-am acordat credit total și starletei porno Stormy Daniels, care a pretins că Trump i-ar fi închis gura cu 100 de mii de dolari.
Același volum scris de Bender acreditează ideea că Donald Trump ar fi cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât „execuția” unui angajat din cadrul administrației. Acesta ar fi dezvăluit presei informații despre prezența președintelui în buncărul de la Casa Albă. Trump ar fi ajuns în buncăr în timpul protestelor BLM de după moartea afro-americanului George Floyd. Pe atunci șef de personal la Casa Albă, Mark Meadows ar fi încercat să-l calmeze pe președinte, extrem de furios din pricina scurgerii de informații.
Ca și în cazul presupusei simpatii față de Hitler, opinia publică nu are decât să-l creadă pe cuvânt pe autorul cărții. Din moment ce este jurnalist, probabil că deține și alte dovezi, în afară de invocatele declarații ale unor foști consilieri prezidențiali.
O altă carte, publicată de doi jurnalişti de la Washington Post şi intitulată Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History (Scenariu de coșmar: În interiorul răspunsului administrației Trump la pandemia care a schimbat istoria), descrie un episod în care fostul preşedinte american s-a interesat dacă bolnavii de covid-19 care vin din Asia ar putea fi carantinaţi la baza militară de la Guantanamo (folosită în trecut pentru detenția unor teroriști). Episodul cu pricina s-ar fi derulat la o reuniune în sala de criză a Casei Albe cu responsabili de nivel înalt, potrivit autorilor cărţii, Yasmeen Abutaleb şi Damian Paletta.
Bineînțeles, opinia publică a fost oripilată de titlurile apărute ulterior în mass-media, de felul „Donald Trump s-ar fi interesat la începuturile pandemiei dacă bolnavii de covid-19 pot fi duşi la Guantanamo”. Nimeni nu și-a pus problema dacă jurnaliștii de la Washington Post fabulează ei înșiși sau doar se bazează pe niște fabulații ale unor „responsabili de nivel înalt”. Însă ștampila a rămas: Trump este nebun! Feriți-vă!
Un alt volum aflat în curs de apariție, I Alone Can Fix It (Numai eu pot rezolva asta), scris de jurnaliști premiați de Pulitzer (potrivit CNN), descrie cum Mark Milley, șeful Statului Major al armatei americane și alți generali din cadrul Pentagonului au discutat un plan de a demisiona dacă ar fi primit ordine ilegale sau periculoase din partea lui Trump. Generalul Milley bănuia că Trump pregătește o lovitură de stat. „Ei pot să încerce, dar nu vor reuși”, le-ar fi spus Milley adjuncților săi, conform autorilor cărții. „Nu poți să faci asta (n. red. – o lovitură de stat) fără armată. Nu poți să faci asta fără CIA și fără FBI. Noi suntem cei care avem armele”, a adăugat Milley, care între altele îl acuză pe Trump că ar fi intenționat să atace Iranul pentru a bloca validarea victoriei lui Joe Biden. După același calapod destul de străveziu, mass-media a preluat fără rezerve „dezvăluirile” marca CNN din volumul aflat încă la tipografie: „Liderii armatei SUA se temeau că Donald Trump va încerca o lovitură de stat”. Acuzații extrem de grave, cu probe practic inexistente. La fel de solide ca un castel de nisip. Dar, încă o dată, rămâne ideea de bază: Trump era pregătit să dea foc Americii. E clar, omul nu-i întreg la cap!
Sigur că acuzațiile la adresa fostului președinte nu puteau evita legătura evidentă cu Rusia. Mai precis, cu președintele Putin. Un recent articol de „investigație” al reputatei publicații The Guardian pretinde că serviciile de informații rusești, coordonate direct de Vladimir Putin, ar fi stabilit într-o ședință secretă (cum altfel?!) din ianuarie 2016 modalitățile concrete de intervenție în Statele Unite, în scopul propulsării lui Trump la Casa Albă. „Cele trei agenții de spionaj din Rusia au primit ordin să găsească modalități practice de a-l sprijini pe Trump, printr-un decret care pare să poarte semnătura lui Putin”, precizează jurnaliștii britanici de la The Guardian, cu oarecare reținere, fără să prezinte alte dovezi în afara unor așa-zise facsimile scrise în rusește, la fel de autentice ca o bancnotă de 100 de euro cu figura lui Florin Cîțu.
Dacă The Guardian a avut o sursă de informații atât de valoroasă la nivelul celor trei agenții de spionaj din Rusia, este de-a dreptul uluitor cum de au compromis-o doar pentru a scoate în evidență că Trump a fost (și continuă să rămână) preferatul Moscovei.
Documentele consultate de The Guardian prezintă, absolut „întâmplător”, și o scurtă evaluare psihologică a lui Trump, descris de serviciile rusești ca fiind un „individ impulsiv, instabil în sfera conștiinței și dezechilibrat care suferă de un complex de inferioritate”. Nu există nicio îndoială că întâlnirea din ianuarie 2016 a avut loc și că a fost convocată în interiorul Kremlinului, se arată în ancheta jurnalistică, atât de minuțios pregătită încât ne dezvăluie și o fotografie de la fața locului, cu Putin în capul mesei, flancat de prim-ministrul Dmitri Medvedev, ministrul de externe Serghei Lavrov, apoi Serghei Șoigu – ministrul Apărării responsabil cu GRU, Mihail Fradkov – șeful de atunci al serviciului rus de informații externe SVR și Alexandr Bortnikov – șeful agenției de spionaj FSB.
Unul dintre aceștia cu siguranță a sunat la redacția The Guardian și a cerut un număr de fax, pentru a transmite documentele compromițătoare, Top Secret.
Pentru presa din România, întreaga afacere a primit un titlu elocvent, care nu mai necesită alte comentarii: „Documentul care confirmă complotul lui Putin pentru instalarea lui Trump la Casa Albă”. Cu alte cuvinte, alegătorii americani ar fi niște papagali fără prea mult discernământ, care s-au lăsat duși de nas de spionii și de trolii lui Putin. Au votat un nebun. Noroc că „cealaltă Americă” s-a trezit la timp și l-a propulsat pe Biden la Casa Albă, pe ultima sută de metri.
Însă spaima există. Spaima că Trump va reveni. Așa că toate însăilările gazetărești de mai sus (și multele care vor urma) au, într-adevăr, un sens. Inclusiv arestarea lui Allen Weisselberg, directorul financiar al Organizației Trump.
Democrații și aliații lor (fie că vorbim despre mass-media, Deep State, ONG-uri de tipul BLM sau filantropi din Silicon Valley) vor face orice efort posibil pentru a-l împiedica pe Donald Trump să preia, din nou, puterea. Și asta indiferent de consecințe – apropo de cum a evoluat pandemia.
Citiți și:
Lichidați-l pe Trump ‒ II: Operațiunea „Mar-a-Lago” a fost pusă la cale de aceeași echipă care a înscenat „RussiaGate”
Demonizarea lui Trump și Planul Marshall de lichidare a curentului conservator și naționalist
yogaesoteric
26 octombrie 2022