Germania cedează ideologiei trans: vrea să permită copiilor de 14 ani să-și schimbe în mod legal sexul

Țara intenționează să permită identitatea de gen la 14 ani. Este important pentru Europa, deoarece există o încercare concertată continuă de a schimba societatea, și nu într-un mod bun, scrie UNherd.

Planurile Germaniei de a permite copiilor de 14 ani să-și schimbe sexul legal ar fi necesar să tragă semnale de alarmă în toată Europa. Reforma propusă de autoidentificare abandonează orice nevoie de dovezi sau evaluare medicală, în timp ce consimțământul părintesc a fost adăugat doar în timpul redactării proiectului de lege.

Dacă sexul biologic este o caracteristică importantă de înregistrat și protejat – și cu siguranță este – atunci copiii vor fi vulnerabili. Cei care elaborează proiectul de lege s-ar fi putut convinge că demedicalizează procesul, dar în schimb înlocuiesc realitatea cu fantezia.

Chiar și limbajul este confuz. Lisa Paus, ministrul german pentru afaceri de familie, a anunțat „un proces oficial simplu pentru toți cei al căror gen oficial înregistrat nu corespunde identității lor de gen”. Ce s-a petrecut cu cuvântul sex? Dacă nici măcar nu am nevoie de o identitate de gen pentru a-mi explica propriul transsexualism, de ce ar fi necesar să fie consacrat prin lege? Legislația ar putea crea ficțiuni juridice, dar gândirea magică nu poate înlocui niciodată realitatea.

Între timp, oricine caută să sublinieze adevăruri istorice se poate găsi de partea greșită a legii. Referirea la numele de naștere al unei persoane trans – „deadnaming” – va fi incriminată. Paus a vorbit despre viața într-o „societate liberală și diversă”, dar aceste planuri sună clar autoritare.

Acest aspect contează pentru copii, deoarece în spatele strălucirilor și curcubeului, transsexualismul este un proces medical care implică medicamente puternice și operații care mutilează. Dar cu siguranță este mult mai greu pentru medici să nu facă rău și să trimită un copil pentru psihoterapie atunci când actele lor legale indică că sunt deja de sex opus.

Chiar dacă unii copii sunt convinși astăzi că ar fi de sex opus, mărturia sinceră a celor care vor să revină la sexul lor biologic (de-tranziționează) sugerează că s-ar putea să nu simtă întotdeauna așa. Un fapt este cert: copiilor nu este cazul să li se permită să ia decizii neinformate și potențial catastrofale înainte de a crește. Abia atunci pot înțelege ce înseamnă să fii adult.

Este important pentru Europa, deoarece există o încercare concertată continuă de a schimba societatea, și nu într-un mod bun. Raportul din noiembrie 2019, co-redactat de firma de avocatură Dentons și Fundația Thomson Reuters, „Doar adulți? Bune practici în recunoașterea legală a genului pentru tineri”, a stabilit tacticile. Un accent cheie au fost copiii și slăbirea drepturilor părintești. În ceea ce privește extinderea recunoașterii genului la copii, autorii nu s-au ascuns: „Se recunoaște că cerința privind consimțământul părinților sau a unui tutore legal poate fi restrictivă și problematică pentru minori”.

Etichetând aceste metode „bună practică”, cei imprudenți pot fi păcăliți făcându-i să creadă că este ceva bun să le spuneți copiilor că își pot schimba sexul legal. Și cu cât mai multe țări cedează, cu atât este mai greu pentru alții să reziste față de ceea ce devine așa-numita cea mai bună practică internațională.

Dar, de dragul copiilor, nu este cazul să lăsăm asta să se petreacă.

Citiți și:
Spania. Elemente cheie ale noii legi Trans: schimbarea de sex fără a fi nevoie de rapoarte medicale sau tratament hormonal
Părinții nu ar fi bine să se opună deciziei copiilor lor de a face operație de schimbare de sex? Atunci, ar fi bine să-și lase copiii și să fumeze sau să bea alcool?
Tot mai mulți tineri sunt supuşi tratamentelor hormonale şi operațiilor de schimbare de sex

 

yogaesoteric
26 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More