Google a făcut anunțul deceniului. Schimbarea majoră care va afecta toţi utilizatorii

 

Google a anunțat că în luna aprilie 2019 va închide rețeaua de socializare online Google+, cu patru luni mai devreme decât a plănuit inițial, după ce a descoperit noi probleme tehnice legate de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi.

Conform Google, noua vulnerabilitate tehnică a afectat 52,5 milioane de utilizatori, datele acestora privind numele, adresa de e-mail, ocupația și vârsta fiind accesibile dezvoltatorilor, cu toate că erau stabilite ca fiind private în setările din cont.

Anunțul despre închiderea rețelei de socializare online a fost făcut inițial în octombrie 2018, după ce compania Google a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utilizatori ai Google+ au fost expuse.

Potivit surselor citate la momentul respectiv de cotidianul The Wall Street Journal, Google, care face parte din trustul Alphabet, nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.


Citiți și:

Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I) 
O companie deţinută de Google a primit accesul la datele medicale a 1,6 milioane de pacienţi britanici monitorizaţi de trustul Royal Free NHS 

 

yogaesoteric
2 februarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More