Google monitorizează ilegal oamenii, din cauza COVID-19

 

Cum am putut constata cu toţii pe pielea noastră, situaţia declanşată de coronavirus a însemnat un pas înainte în ceea ce priveşte monitorizarea populaţiei. De la aplicaţiile instalate pe telefon care te alertau dacă te aflai în preajma unui posibil infectat, la stabilirea reţelelor de contacţi sau la urmărirea deplasărilor.

Google – un actor principal. Compania a lansat un site care folosește date de locație anonime colectate de la utilizatorii de produse și servicii Google, pentru a arăta nivelul distanțării sociale din diverse locații.

Site-ul comunitar „COVID-19 Rapoarte de mobilitate” prezintă tendințele datelor referitoare la populația din șase categorii: comerț cu amănuntul și recreere, alimentară și farmacie, parcuri, stații de tranzit, locuri de muncă și rezidențiale. Datele urmăresc modificările pe parcursul mai multor săptămâni, precum și cele recente, cu 48 până la 72 de ore înainte, și acoperă pentru început 131 de țări, precum și județe individuale din anumite țări.

Google spune că datele sunt colectate în ansamblu, mai degrabă decât la nivel individual și că nu va afișa un număr absolut de persoane care apar în parcuri sau magazine alimentare. Ideea este aceea de a contura procente, care evidențiază potențialele creșteri ale prezenței într-un anumit loc, susţine compania.

De exemplu, primele sale rapoarte afirmă că San Francisco a înregistrat o scădere de 72% în comerțul cu amănuntul și recreere, o scădere cu 55% a populației parcurilor și o creștere de 21% a populației rezidențiale între 16 februarie și 29 martie.

Noul site spune că folosește informații agregate și anonimizate din setarea „Istoricul locațiilor” din Google Maps și alte servicii, care „este oprit implicit”. Cu toate acestea, setările de urmărire a locațiilor Google au fost o sursă de confuzie de-a lungul anilor – în aprilie 2019, Todd Haselton de la CNBC a descoperit că Google îi urmărea locația de ani de zile fără ca acesta să-și dea seama și a explicat cum să oprească urmărirea.

În octombrie 2019, oficialii australieni au acuzat Google că au înșelat consumatorii în 2018 și mai devreme despre setările necesare pentru a opri urmărirea locației.

Citiţi şi:

Prezentul Chinei, viitorul întregii lumi?

Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!

 

yogaesoteric
10 iunie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More