Greci arestaţi pentru ridicarea unei cruci metalice

 

Poliţia a reţinut 35 de cetăţeni greci şi un albanez, acuzaţi de ridicarea ilegală a unei cruci metalice uriaşe menită să simbolizeze statutul Greciei ca ţară creştină, cu intenţia de a transmite un avertisment pentru islamiştii invadatori anti-creștini.

Pretinsul motiv al detenţiei – pentru a escamota motivul real al acuzaţiilor – este „ocuparea arbitrară a proprietăţii publice şi ridicarea unei construcţii ilegale”. Locația de pe stâncile Apelliei din Mytilene, Lesbos, unde a fost ridicată crucea, se află pe faimoasa cetate a insulei şi este protejată de legea arheologică.

Nu este prima dată când se petrece un astfel de incident. A mai fost ridicată o cruce de ciment pe acelaşi loc în august 2018, ceea ce a provocat furia organizaţiei auto-numită Coexistență şi Comunicare la marea Egee, finanţată de Soros.

Grupul susţinut de George Soros, care cere Europei să-şi deschidă porţile pentru zeci de milioane de imigranţi care nu împărtăşesc etnie, cultură, religie sau valori europene, a condamnat simbolul şi monumentul creştin sacru, declarând că este „ofensiv pentru simbolul creştinismului, un simbol al iubirii şi sacrificiului, nu al rasismului şi al intoleranţei”. În mod evident, ei au o agendă, dar nu au deschis niciodată o copie a celei mai populare cărţi din lume.

ONG-ul i-a numit, de asemenea, pe cei care au ridicat crucea „cruciaţi aspiranţi” şi au chemat repede autorităţile să o dărâme.

Potrivit rapoartelor, localnicii au cerut restaurarea crucii lor, inclusiv etno-naționaliștii de la Partidul Cetăţenilor Liberi care au declarat că „masele siriene, care devastează puterea ţării noastre, au atins cel mai înalt obiectiv: distrugerea şi dispariţia totală a fiecărui element grecesc şi creştin al culturii ortodoxe greceşti.”

Grecia şi insulele sale din Marea Egee au fost cele mai afectate de criza migranţilor din estul Mediteranei la apogeul acesteia din anul 2015 şi chiar şi în prezent, la mulţi ani după aceea, mii de migranţi trăiesc încă în tabere, provocând un sentiment de oboseală şi furie între localnicii acestor insule.

Citiți și:

Justiția franceză «condamnă» Statuia Maicii Domnului: Trebuie scoasă din parcul public! Internauții se revoltă

În timp ce țara se umple cu moschei, francezii vor să elimine crucea de pe statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Bretania

SUA: Un fermier creștin a fost exclus din piața locală tocmai pentru că și-a afirmat credința în căsătoria dintre un bărbat și o femeie

 

yogaesoteric
23 mai 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More