Gregorian Bivolaru are foarte mari şanse ca în curând să fie pus în libertate

Bucureşti, 7 aprilie 2005. Procesul domnului Gregorian Bivolaru a început astăzi, 7 aprilie, în Suedia. Curtea de Justiţie din Malmö a hotărât rămânerea sa în custodie două săptămâni, până când autorităţile române vor trimite documentele privind presupusele infracţiuni care justifică cererea de extrădare. Hotărârea de reţinere poate fi atacată prin recurs.

Gregorian Bivolaru este judecat în Suedia pentru acuzaţiile pentru care a fost emisă cererea de urmărire internaţională. Capetele de acuzare formulate sunt: act sexual cu o minoră, perversiuni sexuale, corupţie sexuală în legătură cu minora Mădălina Dumitru. În opinia domnului Gabriel Andreescu de la APADOR-CH, „dosarul pregatit pentru Gregorian Bivolaru este foarte discutabil”.

Pentru a fi reprezentat în acest proces, care este diferit de procesul de obţinere a azilului politic, Domnul Gregorian Bivolaru a trebuit să angajeze un nou avocat, de drept penal, care să îl reprezinte.

Avocaţii angajaţi de domnul Bivolaru în Suedia afirmă că probele de la dosar sunt nefondate şi de aceea procesul se va derula simplu şi rapid, Gregorian Bivolaru având foarte mari şanse ca în curând să fie pus în libertate.

Conform legislaţiei suedeze, orice încercare de a fabrica ulterior un alt dosar sau o altă acuzaţie la adresa lui Gregorian Bivolaru nu va fi acceptată în Suedia. Altfel spus, domnul Bivolaru va fi pentru totdeauna liber în Suedia, chiar dacă procurorii români vor fabrica alte acuzaţii ulterior, după judecarea acestui caz .

Gregorian Bivolaru a fost reţinut conform procedurii standard luni, 4 aprilie, în timp ce se afla la a doua întrevedere în vederea obţinerii azilului politic în Suedia. În acest moment, Gregorian Bivolaru se află în arestul poliţiei din Malmö, în condiţii foarte bune, respectându-i-se opţiunea pentru regimul vegetarian. Toate formalităţile decurg normal, conform procedurilor standard.

Pentru informatii suplimentare:
Biroul de presa M.I.S.A.: biroudepresa_misa@yahoo.com

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More