Gregorian Bivolaru arestat… din nou. Abuzurile împotriva sa îmbracă forme stranii și grotești (II)

 

de Advaita Stoian

Citiți prima parte a articolului


Gregorian Bivolaru, cel mai prigonit, cel mai vânat și cel mai căutat profesor de yoga din Europa!

De-a lungul anilor, sfatul lui Gregorian Bivolaru a început să fie solicitat de un număr de oameni într-o continuă creștere. Această faimă a făcut ca, încă de pe vremea comunismului în România, el să fie sub atenția autorităților și să fie victima unor abuzuri repetate. Faptul a fost recunoscut după mulți ani de autoritățile române: Gregorian Bivolaru a fost victima unor abuzuri politice înainte de 1989.

De altfel, autoritățile din România nici până în prezent nu au clarificat ceva care ar fi fost esențial pentru o țară în care domnește legea: dacă presupusele fapte de care este acuzat Gregorian Bivolaru au fost sărvârșite cu sau fără discernământ. Regimul comunist l-a internat în 1989 într-un spital psihiatric (internare despre care justiția postdecembristă a arătat în final că a fost o măsură de reprimare cu caracter politic), iar acea internare a avut la bază documente medicale care dovedeau lipsa acestuia de discernământ.

În 1996 însă s-a încercat deschiderea unui nou dosar penal fără să fie în vreun mod declarat nul acel statut de persoană iresponsabilă. Așadar, în prezent, Gregorian Bivolaru este prezentat ca un infractor periculos și în același timp protejat de convenția de la Geneva, iar în 1996, el era o persoană fără discernământ, însă tras la răspundere în fața legii. Cu adevărat, în cazul său, încălcările flagrante par să fie singurele care au rămas la dispoziția autorităților.

Mai mult decât atât, în 1996 Gregorian Bivolaru a fost invitat de 2 ori la Comisia Medicală, unde se încerca să se consolideze acest statut de persoană fără discernământ. A scăpat numai la sugestia avocatului său, care a aflat despre intențiile parchetului și l-a sfătuit să nu meargă.

Ulterior însă, în 2004, deși au fost fomulate acuzații grave asupra sa, fiind chiar arestat, nimeni nu a ținut cont de constatările medicale anterioare legate de lipsa de discernământ, care nu fuseseră niciodată infirmate în mod legal.

Dacă în timpul regimului comunist puteam să punem ușor motivele persecuției pe seama numeroaselor anomalii ce apăreau atunci, mai greu de înțeles este motivul pentru care aceste măsuri abuzive, acțiuni vădit răuvoitoare, tentative de linșaj mediatic și chiar atentate la persoana sa, au fost și încă sunt cu putință în perioada postcomunistă. Această greutate de înțelegere vine din faptul că plecăm de la ideea fixă că regimul comunist a picat în cele câteva zile ale revoluției din decembrie 1989. În realitate, însă, mentalitatea veche și chiar oamenii regimului trecut au fost moștenitorii noilor servicii democratice. Astfel, procurorul care se ocupa începând din anul 1982 de cazul Gregorian Bivolaru (perioadă în care în mod oficial s-a recunoscut că Grieg a fost supus persecuției politice) este același care se ocupă de cazul Bivolaru și după 1989… până în 2004. Curat murdar! Aceiași oameni, aceleași mentalități, aceleași comenzi politice. Doar că acum ei se numesc domni, iar atunci se numeau tovarăși.

Însă toate aceste constante tracasări nu l-au oprit pe Grieg să facă ceea ce a făcut dintotdeauna: să ofere din experiența și înțelegerile sale celorlalți oameni care caută și ei o cale spre desăvârșirea spirituală. Sute de mii de oameni caută, la ora actuală, sfaturile sale, îl caută pentru ceea ce el reprezintă pentru ei, pentru ceea ce el le oferă în mod altruist și complet gratuit. Ei fac aceasta în ciuda tuturor mizeriilor și aberațiilor pe care le deversează asupra lui Gregorian Bivolaru imaginația bolnavă a unor jurnaliști, la ordin. Am avut șansa să parcurg lângă el mii de scrisori pe care le primește neîncetat și am putut vedea, în toți acești ani, oameni care au ajuns la concluzia că trebuie să îl caute, trecând peste zidul de noroi întărit de timp pe care îl formează toate miile de articole și emisiuni făcute despre ceea ce este de fapt un Gregorian Bivolaru inventat.

Această activitate altruistă și eficientă nu este deloc pe placul celor care trag foloase de pe urma ignoranței oamenilor și de aceea se simt inconfortabil să știe că există cineva care oferă oamenilor o cale de ieșire din ignoranță. De aceea, dacă nu au putut să îl oprească prin presiune directă, ei au inventat un alt Gregorian Bivolaru! Această „sosie” a lui Grieg, inventată în totalitate și apoi propagată cu îndârjire în toate mijloacele mass-media, este un infractor notoriu, un pervers demn de disprețul tuturor și, de curând, cel mai căutat infractor din Europa! Cu surle și trâmbițe, presa anunță arestarea personajului închipuit și caută să facă dintr-o hiperevidentă linșare a acestuia, un factor de unire în jurul nucleului conducător al unei societăți deja împovărate de sărăcie, ignoranță, corupție și guvernare în interesul celor puțini.

Însă, fără să își dea seama, acești obsedați de putere și-au devoalat adevărata prioritate, ascunderea celui mai teribil dușman al lor: Adevărul Divin. Imperiul minciunilor politice și mistificarea realității până la acoperirea ei trebuie întărite prin orice mijloace pentru ca adevărul să nu fie întrezărit de către cei care îl caută. În acest demers disperat, au pus un profesor de yoga și autor a zeci de cărți din diferinţe domenii, pe lista pe care se află cei mai căutați teroriști ai momentului. Și nu s-au mulțumit cu atât, ci l-au prezentat treptat ca „cel mai căutat infractor din Europa”.

Și, respectând regulile manipulării, coordonatorii din umbră ai acestei campanii demente, inventează și un nume pentru această „sosie” a lui Grieg: GURU. El niciodată nu s-a auto-intitulat astfel și nici nu a acceptat să fie numit de alții guru. Însă această etichetă, cu iz mistic și exotic, este necesară pentru a da o notă de autenticitate falsei imagini creeate și pentru a face foarte ușor pentru publicul naiv să înghită nemestecate minciunile asociate cu această fantomă a lui Gregorian Bivolaru ce bântuie prin cimintirul presei românești.

„Dușmanul nostru cel mai mare sunt ideile” spunea un securist ieșit la pensie, atunci când comenta despre pericolul pe care îl reprezintă în realitate Gregorian Bivolaru. Iar el, slavă Domnului, oferă în permanență idei și inspirații geniale, metode eficiente de transformare, sisteme de înțelegere coerente ce aduc omul în ipostaza de a avea relația sa cu Conștiința Universală fără să mai depindă de ceva din exterior. Adică, pe scurt, el oferă tot ceea ce acești oameni vânează cel mai tare: ideile și principiile benefice care nu pot fi corupte, deviate, anulate sau distruse. De aceea, puterea din umbră se concentrează, aparent într-un mod disproporționat, asupra celor care generează idei potente, care pot cu adevărat să trezească oamenii. Cei care vehiculează idei sau idealuri de doi bani, sau care sunt anemice și fără suflare sunt chiar cultivați de sistem de dragul varietății și al aparențelor.

Unul dintre exponenții acestei puteri din umbră este fostul prim ministru al României Adrian Năstase. El a comandat operațiunea polițienească din 2004, de o magnitudine fără precedent în istoria postcomunistă a României. Motivele sale au fost explicate într-o ședință a partidului de guvernământ, ședință a căror stenograme au fost publicate ulterior de către un ziarist. Năstase a arătat că Bivolaru este un caz util pentru a atrage atenția de la cazul unui membru marcant al partidului lor ce devalizase o bancă cu suma de 53 milioane de dolari.

Directiva ce a fost dată cu privire la modul de a contracara mișcările incomode conținea și indicația „în caz de mișcări dizidente, vânați și anihilați conducătorul, căci la scurt timp după aceea întreaga mișcare se va risipi”.

Manevra cu plasarea lui Gregorian Bivolaru pe lista celor mai căutați infractori din Europa EU MOST WANTED a fost de aceea ticluită cu mare efort. Înșirând faptele se poate observa cu ușurință firul călăuzitor… din umbră.

În data de 24 septembrie 2015 a fost difuzat pe postul de știri TV4 din Suedia un episod din emisiunea Crime scene (Brottsplats Sverige) care tratează subiectul Gregorian Bivolaru dintr-o perspectivă senzațională: urmează să apară o listă a celor mai căutați infractori din Europa, iar el se află pe acea listă. Mai mult, realizatorii afirmă că numele lui Gregorian Bivolaru este primul ce a fost anunțat că fiind pus pe acea listă. Cu toate acestea, lista oficială a fost publicată abia 4 luni mai târziu. La data emisiunii din Suedia, biroul Europol nu a putut oferi nicio informație oficială despre alte nume de infractori aparținând acestei liste, afirmând că aceasta se află numai în fază de proiect, diferite țări membre fiind în pregătirea numelor lor pentru această listă.

Întrebate la rândul lor, autoritățile competente din România au dat din colț în colţ, spunând că nu există încă nicio persoană pe acea listă și că oricum acestea sunt informații strict confidențiale până la data publicării listei pe site-ul Europol (29 ianuarie 2016), informație care a ajuns ca prin minune în emisiunea suedeză cu 4 luni înainte de publicare!

Emisiunea se referea numai la modul în care Gregorian Bivolaru poate fi arestat în Suedia și punea la îndoială, într-un mod neprofesionist și neargumentat, chiar decizia Curții Supreme Suedeze de a respinge cererea de extrădare a României și de acordare a statutului de azilant politic. Emisiunea suedeză îl prezintă bineînțeles pe Gregorian Bivolaru ca pe un pedofil, ca pe un infractor periculos care caută să scape justiției. Adică îl prezintă exact pe acel Gregorian Bivolaru inventat de autoritățile române.

După publicarea listei oficiale a celor mai căutați infractori din Europa, numele lui Gregorian Bivolaru este prezentat în primele poziții de pe această listă. Iar infracțiunea trecută acolo a fost modificată față de cea care apare în realitate pe actul de condamnare. Au făcut aceasta pentru că altfel infracțiunea pentru care fusese condamnat nu permitea emiterea unui mandat european de arest. Iar mandatul european de arestare era singura fisură în legislația europeană ce putea permite încălcarea convenției de la Geneva. Această situație a fost recunoscută și de către comisarul european pentru justiție, d-na Viviane Reding, într-un răspuns la o interpelare televizată din partea Soteria International. Deja se conturează planul diabolic!

Numai cu câteva zile înainte de arestarea lui Gregorian Bivolaru, în mass-media din România începe o campanie furibundă împotriva lui Gregorian Bivolaru condusă de postul TV Antena 3. În emisiunea directorului acestui post de televiziune se afirmă de mai multe ori că „Bivolaru ar trebui executat”, construcție verbală în mod evident forțată, făcând referire la a-și executa pedeapsa. Acest abuz verbal nu poate fi considerat o eroare din partea unui jurnalist cu asemenea pretenții, ci este evident un mod nu prea abil de a incita la violență pe post la o oră de maximă audiență împotriva lui Gregorian Bivolaru. Acesta a fost cadrul pregătit cu bună știință pentru ca apoi, după momentul arestării din Paris, să se declanșeze în media urgia invectivelor, a acuzațiilor și a promisiunilor că acest Bivolaru inventat va fi adus în țară pentru a da socoteală pentru toate faptele sale.

Urmărind șirul evenimentelor se poate observa cu ușurință construcția personajului fictiv și faptul că evenimentele nu prezintă un fir natural, logic, ci o desfășurare planificată cu atenție pentru a ajunge din nou ca Bivolaru cel real să plătească facturile unui Bivolaru fictiv al autorităților române.

Gregorian Bivolaru (cel real) va fi din nou eliberat pentru că așa prevede legislația în vigoare referitoare la cei care au primit statutul de refugiați politic

Așadar, iată că Gregorian Bivolaru este arestat în Franța în timp ce vizita un târg de carte din Paris. Omul care a fost acuzat de aproape toate relele posibile, dar care în timpul rămas liber a scris aproape 100 de cărți și peste 200 de articole de specialitate este arestat exact în standul de cărți! Aici, realitatea s-a întâlnit o clipă cu ficțiunea, lăsând să se întrevadă pentru cel atent dimensiunea contrafacerii. Bivolaru cel adevărat trebuia să fie arestat și atunci Bivolaru cel fals a „părăsit” pentru o clipă lumea interlopă în care se presupune că se află pentru a merge repede să se plimbe printre cărți, de unde să fie ridicat de echipa poliției franceze. Dacă cel real ar fi avut cea mai mică asemănare cu Bivolaru creeat de autoritățile române, atunci el ar fi fost arestat în vreun bar sau cârciumă, pe la vreun bordel scump sau în vreo casă conspirativă a rețelelor mafiote. Însă, iată că, după 12 ani de căutări și la trei ani de la rușinosul proces de la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, cel prezentat ca fiind infractorul cel mai căutat din Europa a fost prins acolo unde nu ar fi avut deloc ce căuta: în mijlocul cărților.

Însă chiar și această arestare a imaginarului Gregorian Bivolaru nu este o noutate. În anul 2005, Gregorian Bivolaru a fost prezentat ca fiind arestat în Suedia. În realitate, Gregorian cel real s-a prezentat de bună voie pentru a depune cererea de azil politic în Suedia, în Malmo. Atunci, la cererea României, care l-a prezentat ca fiind „celălalt”, el a fost reținut în arest, în regim de izolare, timp de 7 luni. Autoritățile suedeze au fost obligate de România, în virtutea tratatelor internaționale și bilaterale, să facă acest abuz grosolan împotriva drepturilor elementare ale omului Gregorian Bivolaru. Le-a luat 7 luni suedezilor să distingă între Gregorian Bivolaru inventat de autoritățile române și Gregorian Bivolaru cunoscut în mod direct de atâția oameni, cel pe care ei îl aveau în arestul din Malmo. Însă, când au realizat diferența, suedezii l-au eliberat pe Gregorian Bivolaru imediat. Așadar, povestea nu este nouă, ea se repetă iar învățătura e aceasta: cunoaște în mod direct și nemijlocit adevărul și nu te baza numai pe ceea ce ți se spune despre adevăr de către alții.

De aceea, după părerea mea, acum, la Paris, nu se pune problema decât de descoperirea lui Gregorian Bivolaru cel real și distingerea sa de acea hidoșenie inventată de autoritățile române și care este prezentată pretutindeni pe post de realitate.

Este un adevărat test al realității, un test al cunoașterii directe și nemijlocite care ne permite să distingem între ceea ce este real și ceea ce este numai o construcție imaginară. Sunt convins că Gregorian Bivolaru va fi eliberat din nou, dar fantoma creeată de autoritățile române va rămâne să bântuie sistemul ticăloșit încă o vreme.

Citiți și:
Minciunile mass-media în cazul MISA merg de la inexactități și informații false la fantasmagorii elaborate
Zece dovezi zdrobitoare că serviciile secrete sunt cele care au lansat campania de discreditare a lui Gregorian Bivolaru în mass-media românească

yogaesoteric
19 martie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More