Guvernul Canadei cere OMS să includă „schimbările climatice” în noul Tratat pentru pandemii
Guvernul Trudeau din Canada face lobby pentru includerea „schimbărilor climatice” în definiția OMS despre o urgență pandemică.
Potrivit deputatului conservator canadian Leslyn Lewis, guvernul liberal sub conducerea prim-ministrului Justin Trudeau solicită Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să-și extindă definiția despre o pandemie pentru a include „schimbările climatice”, relatează LifesiteNews.
„În timp ce țările se pregătesc să finalizeze în mai Acordul global al OMS privind pandemiile, liberalii au făcut lobby către OMS pentru a include schimbările climatice în definiția privind o urgență pandemică”, a scris Lewis pe X.
Lewis a avertizat anterior că Tratatul OMS pentru pandemii va compromite suveranitatea Canadei. În decembrie, ea a criticat guvernul Trudeau pentru că a consimțit la amendamentele propuse de OMS, care conferă organizației internaționale o putere sporită asupra canadienilor.
Cu toate acestea, în ciuda îngrijorărilor canadienilor, guvernul Trudeau a adoptat amendamentele propuse de OMS. Noile amendamente reduc timpul pentru „respingerea oricăror modificări viitoare ale RSI (Regulamentul sanitar internațional, 2005) de la 18 luni la 10 luni” și pentru „implementarea viitoarelor modificări în legislația internă canadiană de la 24 de luni la 12 luni”.
Potrivit cererii lui Lewis de acces la informații cu privire la contribuția Canadei la Acordul global al OMS privind pandemiile, guvernul Trudeau nu numai că a susținut tratatul global al OMS, dar a propus ca grupul să extindă definiția unei pandemii.
„Noul instrument va fi cuprinzător și definit printr-o abordare a tuturor pericolelor, în conformitate cu RSI. Există și alte amenințări la adresa sănătății globale care se dezvoltă în prezent și/sau ar putea duce la o urgență globală în domeniul sănătății (de exemplu, impactul schimbărilor climatice)…, care ar putea fi excluse dintr-un instrument cu un accent prea restrâns”, se arată în răspuns.
Folosirea de către Trudeau a „schimbărilor climatice” ca pretext pentru a restricționa libertatea canadienilor nu este o măsură nouă pentru partidul liberal, în ciuda dovezilor copleșitoare care spulberă mitul „schimbărilor climatice” provocate de om.
De la preluarea mandatului în 2015, Trudeau a continuat să promoveze o agendă de mediu radicală, similară cu agendele „Marea resetare” a Forumului Economic mondial și cea referitoare la „Obiectivele de dezvoltare durabilă” a Națiunilor Unite.
Potrivit planului său, Trudeau intenționează să scadă emisiile de protoxid de azot prin limitarea utilizării îngrășămintelor, fermierii avertizând că măsura le va reduce profiturile și va duce la penurie de alimente.
Agenda 2030 a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU în 2015. Prin cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), se urmărește „transformarea lumii în una mai bună” prin „măsuri urgente privind schimbările climatice”, precum și prin „sprijinirea cercetării și dezvoltării de vaccinuri și medicamente.” Unele dintre cele 17 obiective urmăresc să extindă serviciile „reproductive”, printre care contracepția și avortul, în întreaga lume, în numele drepturilor femeilor.
Potrivit ONU, „toate” țările care lucrează la program „vor implementa acest plan”.
O parte a planului include eliminarea treptată a centralelor electrice pe cărbune, reducerea consumului de îngrășăminte și a consumului de gaze naturale în următoarele decenii. Canada este unul dintre cei mai mari producători de petrol și gaze din lume, cu toate acestea, unul dintre obiectivele principale ale lui Trudeau este să decimeze industria.
Criticii au tras un semnal de alarmă cu privire la implicarea guvernului Trudeau în FEM și în alte grupuri globaliste, evidențiind caracterul socialist și totalitar al agendei „Marea Resetare” și intenția promotorilor agendei de a introduce un sistem de credit social precum cel din China comunistă.
Citiți și:
Papa Francisc pledează pentru un guvern mondial care să impună măsuri obligatorii pentru combaterea „schimbărilor climatice”
Canada: Guvernul Trudeau a cheltuit 23 de milioane de dolari pentru proiectele globaliste ale Forumului Economic Mondial
Guvernul Trudeau s-a lăudat că asprele restricții anti-covid au ajutat Canada să-și atingă obiectivele privind lupta împotriva schimbărilor climatice
yogaesoteric
21 ianuarie 2024