Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender

 

Enrique Riera, Secretarul Educației din Paraguay, a spus reporterilor că legea fundamentală a țării, Constituția, recunoaște „familia tradițională” formată din „tată, mamă și copii”, afirmând că guvernul va elimina din școli toate materialele care promovează ideologia falsă transgender introdusă de administrația anterioară.

Într-o conferință de presă din 18 septembrie 2017, Riera a deplâns „confuzia” și criticile pe care guvernul le-a primit după ce o serie de postări pe rețelele de socializare au afirmat că școlile Paraguayului învață elevii că genul este o construcție socială, că bărbatul și femeia nu s-au născut ca atare, printre alte concepte legate de ideologia de gen.

Secretarul a condamnat conținutul acordului semnat de administrația fostului președinte Fernando Lugo cu un grup homosexual numit We are gay (Noi suntem homosexuali).

Administrația Lugo a semnat un acord între We are gay și Directoratul de Formare Continuă. Acest acord a generat o serie de materiale educaționale care au rămas în uz și disponibile pe site-ul guvernului, a spus Riera.

Secretarul a „ordonat ca materialele să fie retrase și revizuite, pentru că ele conțin o frază care a creat întreaga problemă” și anume „unde se spune literalmente că genul este o construcție socială”.

„Vreau să vă spun că Ministerul Educației se bazează pe articolul 52 din Constituția Națională, pe familia tradițională, pe valorile tradiționale, cu tată, mamă și copii. Este, de asemenea, și poziția mea personală și în mod firesc respectăm și opțiunile diferite, dar nu le vom inocula în școlile noastre publice.”

Articolul 52 din Constituția Paraguayului stabilește că „uniunea în căsătoria dintre bărbat și femeie este una din componentele fundamentale ale formării familiei”.

Riera a menționat că l-a informat pe Președintele Paraguayului, Horacio Cartes, de unde a apărut această confuzie.


Citiți și:

Transsexualismul aplicat copiilor este fără îndoială un abuz – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. «Ideologia gender le face rău copiilor»

Incredibil! La un târg de jucării din SUA a fost prezentată prima păpușă… transgender pentru copii de 8 ani!
 

yogaesoteric
7 martie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More