Hegemonul ordonă Europei: pariați pe război și furați pentru noi banii Rusiei

Teatrul absurdului din Elveția, deghizat în conferință de „pace”, a venit și a plecat, iar câștigătorul a fost din nou Vladimir Putin. Nici măcar nu a fost necesar să fie prezent.

Și niciunul dintre Marii Jucători nu a fost acolo. Iar în cazul în care și-au trimis emisarii, a existat un refuz semnificativ de a semna ambigua declarație finală. Vorbim despre membri BRICS precum Brazilia, India, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud.

Fără BRICS, Occidentul colectiv nu poate face nimic semnificativ pentru a modifica tabla de șah a războiului proxy din Ucraina, dus acolo cu scopul de a jefui, mai apoi, dacă va fi câștigat, vastele resurse rusești.

Într-un discurs atent calibrat, adresat diplomaților și conducerii Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Putin a conturat o abordare deosebit de reținută și strategică pentru a rezolva problema Ucrainei. În contextul în care Hegemonul a dat undă verde – de fapt în practică de câteva luni – Kievului să atace mai adânc în Federația Rusă, oferta lui Putin a fost extrem de generoasă.

Aceasta este o ofertă directă către Hegemon și Occidentul colectiv, deoarece actorul cu tricoul transpirat din Kiev, în afară de faptul că este ilegitim, este și complet irelevant.

În mod previzibil, NATO, prin epilepticul norvegian, și-a proclamat deja refuzul de a negocia, chiar dacă unii membri relativ treji ai Radei Supreme a Ucrainei (Parlamentul Ucrainei) au început să discute oferta, potrivit Președintelui Dumei Rusiei, Viaceslav Volodin.

Moscova vede Rada Supremă ca fiind singura entitate legitimă din Ucraina și singura cu care ar fi posibil să se ajungă la un acord.

Reprezentantul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a trecut la subiect – diplomatic: în cazul în care această generoasă propunere va fi refuzată, data viitoare condițiile pentru începerea negocierilor vor fi „altfel”. Și „mult mai nefavorabile”, potrivit Șefului Comitetului de Apărare al Dumei Rusiei, Andrei Kartapolov.

Așa cum Nebenzia a subliniat că, în cazul unui refuz, Occidentul colectiv va purta întreaga responsabilitate pentru și mai multă vărsare de sânge, Kartapolov a detaliat imaginea de ansamblu, în care obiectivul real al Rusiei este crearea unui sistem de securitate complet nou pentru spațiul eurasiatic.

Și asta, desigur, este o lovitură pentru elitele hulpave și corupte ale Hegemonului.

Viziunea lui Putin privind securitatea în Eurasia ne duce înapoi în timp la discursul său legendar de la Conferința de Securitate de la München, din 2007. Acum, odată cu progresul constant al unui nou și ireversibil sistem multinodal și multicentric de relații internaționale, Kremlinul face presiuni pentru o soluție urgentă, având în vedere escaladarea extrem de periculoasă a războiului din ultimele luni.

Putin a fost necesar să le reamintească încă o dată celor surzi, muți și orbi ceea ce este absolut evident:

Apelurile de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, care are cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, demonstrează aventurismul extrem al politicienilor occidentali. Ei fie nu înțeleg amploarea amenințării pe care o creează ei înșiși, fie sunt pur și simplu obsedați de credința în propria lor imunitate și exclusivitate. Ambele se pot schimba într-o tragedie.

Și ei, totuși, rămân surzi, muți și orbi.

O propunere care nu rezolvă nimic?

O dezbatere aprinsă a fost stârnită în cercurile informate din Rusia cu privire la propunerea lui Putin. Criticii o consideră o capitulare, forțată de așa-zișii oligarhi și de cercurile de afaceri influente, adverse acestui „aproape război” care, prin desfășurarea sa ambiguă, continuă să amâne mult așteptata lovitură de decapitare.

Criticii susțin că strategia militară este total subordonată unei strategii politice. Și asta ar explica problemele grave din Marea Neagră și din Transnistria. Centrul politic al puterii refuză să cucerească ținta economică și militară numărul unu, care este Odesa.

În plus, lanțurile de aprovizionare cu arme ale Ucrainei nu sunt întrerupte în mod corespunzător.

Punctul critic cheie este că „aceasta durează prea mult”. Este suficient să ne uităm la exemplul Mariupolului.

În 2014, Mariupolul a fost lăsat sub controlul bandelor nazisto-banderiste, ca parte a unui acord financiar cu Rinat Akhmetov, proprietarul fabricii Azovstal. Acesta este un caz clasic de negociere între oligarhi și finanțatori, care a prevalat asupra obiectivelor militare.

Generozitatea lui Putin, vizibilă în această ultimă ofertă de pace, provoacă și o paralelă cu ceea ce s-a petrecut la Dara’a în Siria. Rusia a negociat atunci ceea ce la început părea un acord de pace. Dara’a rămâne însă un dezastru, extrem de violent, cu soldații sirieni și ruși aflați constant în pericol.

Situația devine foarte complicată deoarece propunerea actuală cere doar ca NATO să stea departe de Kiev, dar în același timp, Kievului i se va permite să aibă o armată, pe baza negocierilor eșuate în aprilie 2022, de la Istanbul.

Criticii mai susțin că Putin pare să creadă că această propunere va rezolva problema războiului. Nu este chiar așa. O adevărată campanie de denazificare va fi o muncă de zeci de ani, care implică totul, de la demilitarizarea completă până la eradicarea focarelor de ideologie extremistă. O adevărată revoluție culturală.

Actuala escaladare spre război este deja în ton cu ordinele date de plutocrația rarefiată, care conduce cu adevărat spectacolul mesagerilor și agenți: bandele nazisto-banderiste vor declanșa un război al terorii în interiorul Rusiei, timp de ani de zile. De pe teritoriul Ucrainei. La fel cum Idlibul în Siria rămâne un mediu favorabil terorii.

Dosarul Odesa

Strategia lui Putin ar putea avea ceva ce le scapă criticilor săi. Dorința lui de reinstaurare a păcii și de restabilire a unor relații sănătoase cu Kievul și Occidentul este, mai mult ca sigur, un șiretlic, pentru că el este primul care știe că aceasta nu se va petrece.

Este clar că Kievul nu va ceda de bunăvoie teritoriu, acesta va fi necesar să fie cucerit pe câmpul de luptă. Mai mult, NATO pur și simplu nu poate semna umilirea sa cosmică pe linia punctată, acceptând că Rusia va obține ceea ce cere încă din februarie 2022.

Primul obiectiv, cel diplomatic, al lui Putin a fost deja atins. El a demonstrat clar Majorității Globale că este deschis să rezolve dilema într-o atmosferă senină, în timp ce un NATO abulic continuă să strige „Război!” în fiecare minut.

Hegemonul vrea război? Așa va fi. Război până la ultimul ucrainean.

Și asta ne aduce la dosarul Odesa.

Putin, în mod crucial, nu a spus nimic despre Odesa. Aceasta a fost ultima șansă a Kievului de a păstra Odesa. Dacă propunerea de pace va fi respinsă definitiv, Odesa va apărea pe următoarea listă a elementelor nenegociabile.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov ne-a spus încă o dată: „Putin are răbdare. Cei cu urechi vor auzi, cei cu creier vor înțelege.

Nimeni nu ar fi cazul să se aștepte să apară creiere funcționale peste tot în Occident. Premierul ungar Viktor Orban a confirmat modul în care NATO plănuiește construirea de baze militare masive în Polonia, România și Slovacia pentru „coordonarea transferului de arme către Ucraina.

Adăugați-l la aceasta și pe epilepticul norvegian Stoltenberg, care afirmă că NATO „discută” aducerea armelor lor nucleare într-o stare de pregătire pentru luptă „în fața amenințării tot mai mari din partea Rusiei și Chinei”.

Încă o dată, Stolty dă de gol jocul: Hegemonul consideră că parteneriatul strategic Rusia-China nu este bine să existe și urăște faptul că liderii BRICS își coordonează acțiunile către o armonioasă lume multipolară, multinodală.

A fura banii Rusiei este legal

Apoi mai este furtul flagrant al activelor financiare rusești.

La spectacolul lor regretabil din Puglia, în sudul Italiei, în prezența actorului ilegitim cu tricoul transpirat, G7 a fost de acord să acorde Ucrainei împrumuturi suplimentare de 50 de miliarde de dolari, finanțate din dobânzile aferente activelor rusești înghețate și, practic, furate.

Cu o logică impecabil de întortocheată, premierul italian Giorgia Meloni, a cărei reînnoire a coafurii și a garderobei este invers proporțională cu starea creierului ei, a spus că G7 „nu va confisca bunurile înghețate ale Federației Ruse”, „vorbim de dobânda pe care aceste sume o acumulează în timp.”

Iată o minunată coafare a unei escrocherii financiare de proporții.

În esență, clientul principal (Hegemonul) și instrumentul său (UE) încearcă să mascheze furtul efectiv al acelor active suverane rusești „înghețate”, ca și cum acest jaf ar fi o tranzacție legală.

UE va transfera activele „înghețate”, în jur de 260 de miliarde de dolari, la statutul de garanție pentru împrumutul care va veni din SUA pentru Ucraina. Asta este toată tărășenia, pentru că doar dobânzile care decurg din active nu sunt suficiente pentru a garanta împrumutul.

Situația devine astfel și mai complicată. Aceste fonduri nu vor părăsi Washingtonul pentru a ajunge la Kiev, vor rămâne în SUA, în beneficiul complexului industrial-militar, care va produce și mai multe arme.

Așa că UE fură activele, sub un pretext juridic fragil – Janet Yellen a spus deja că totul este în regulă – și le transferă în SUA. Washingtonul este imun dacă totul merge prost – așa cum va fi.

Numai un prost ar crede că americanii ar acorda un împrumut considerabil unei țări complet destructurate, cu un rating al datoriei suverane căzut în abis. Treaba murdară este lăsată în seama europenilor: ei vor fi obligați să schimbe statutul bunurilor furate/„înghețate” ale Rusiei în garanții.

Și urmează ultima manevră riscantă. Întreaga schemă se referă la Euroclear, în Belgia, unde este parcată cea mai mare cantitate de fonduri rusești. Cu toate acestea, decizia cu privire la această escrocherie de spălare a banilor nu a fost luată de Belgia și nici măcar de eurocrați.

Aceasta a fost o decizie a celor de la G7, impusă de Hegemon. Belgia nici măcar nu face parte din G7. Cu toate acestea, în cele din urmă, UE în ansamblu va fi cea care își va pierde „credibilitatea” în întreaga Majoritate Globală.

Iar cei surzi, muți și orbi, previzibil, nici măcar nu sunt conștienți aceasta.

Autor: Pepe Escobar

Citiți și:
Cele trei mesaje cheie de la Sankt Petersburg către Majoritatea Globală
Modificările de paradigmă geopolitică și confruntarea cu psihopații

 

yogaesoteric
24 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More