I want you to panic! Despre cultul politic extrem al apocalipsei climatice şi idolul util Greta Thunberg (II)Ce fel de nouă ordine ne profeţesc apostolii noii religii climatice?
Citiţi prima parte a articolului Ziarul de Iaşi/ A. Lăzescu: Cultul Schimbărilor Climatice şi apostolii săi

Sub sloganul urgenţei „Salvării Planetei” asistăm la un atac concertat care îşi propune destructurarea completă a sistemului social şi a economiei de piaţă occidentale.

La sfârşitul anului trecut am publicat în Ziarul de Iaşi un articol despre „Religia Schimbărilor Climatice”. Iată că între timp cultul are şi o mare preoteasă, Greta Thunberg, o puştoaică suedeză de 16 ani, care de câteva luni este neobosită în a da indicaţii unor audienţe selecte, parlamentari, elitele lumii adunate la Davos, privind măsurile urgente pe care este necesar să le ia pentru a salva planeta şi civilizaţia umană de efectele catastrofale provocate de creşterea temperaturii globale.

Greta tocmai a ajuns la New York traversând Atlanticul într-un yacht („emissions free”, bineînţeles), pentru a ne face conştienţi de crima pe care o facem atunci când mergem cu un avion cu a sa amprentă de carbon, pentru a participa la o conferinţă ONU dedicată schimbărilor climatice. „Nivelul mării creşte dar aşa cresc şi rândurile noastre!” au scandat tinerii activişti veniţi să o întâmpine, scrie The New York Times într-o amplă relatare de la faţa locului în care nu uită să menţioneze că „yachtul a acostat în imediata apropiere a Wall Street-ului, inima sistemului financiar global ale cărui investiţii în combustibili fosili reprezintă una dintre ţintele majore ale protestelor legate de schimbările climatice“. Prudenţi, cum poţi să rezişti unei asemenea chemări globale la luptă pentru salvarea planetei!?, conducerea marelui grup financiar Goldman Sachs s-a grăbit să posteze un tweet în care îi ura bun venit la New York @GretaThunberg, curajoasa „egerie” modernă (aşa a numit-o BBC) aflată în primele rânduri ale titanicei lupte împotriva Schimbărilor Climatice şi o asigurau că îi vor fi alături.

La început s-a vorbit despre „Încălzirea Globală”. Însă, cum evident multă lume preferă căldura în locul frigului şi cum datele culese ani în şir nu prea corespundeau aşteptărilor s-a trecut la termenul de „Schimbări Climatice“. Între timp însă s-a găsit ceva mai percutant, mai înfricoşător, „Climate Emergency” (Urgenţa Climatică), termen adoptat entuziast de multe dintre marile canale media internaţionale, care sunt majoritatea de stânga. Între timp un adevărat bombardament mediatic a pus pe seama acestor schimbări climatice toate nenorocirile din lume, uraganele, alunecările de teren, inundaţiile, incendiile (aşa după cum s-a petrecut recent cu cele din regiunea Amazonului). Cam asta lasă să se înţeleagă şi un documentar intens difuzat, realizat de Sir David Attenborough, care de la tribuna conferinţei ONU de la Katowice dedicată impactului schimbărilor climatice, ne avertiza că ne confruntăm cu „cea mai mare ameninţare din ultimele mii de ani care riscă să provoace colapsul civilizaţiei noastre”. Este vorba de o fraudă cu iz ştiinţific des utilizată care creează confuzie, voit sau neintenţionat, între vreme şi climat. Fenomenele respective nu au nicio legătură cu climatul care descrie tendinţe pe termen lung, e vorba de sute sau mii de ani. În fapt, recunoaşte şi Sir David că nu se poate face o legătură clară între schimbările climatice şi fenomene extreme precum uraganele, dar menţiunea respectivă este făcută foarte discret în documentarul amintit mai sus.

O altă mare fraudă este aceea de a prezenta ceea ce se petrece acum drept ceva nemaiîntâlnit de când există Pământul. Ceea ce este complet fals. Dar dacă nu este de aşteptat ca Greta Thunberg, care oricum nici nu mai merge la şcoală fiind prea ocupată cu salvarea Planetei, să ştie aceste aspecte, e surprinzător ca o persoană ca Sir David Attenborough să ignore această realitate indubitabilă. În lunga perioadă în care am evoluat de la Homo erectus, din Epoca de Piatră, cu sute de mii de ani în urmă, până la omul de astăzi, au avut loc cel puţin 60 de glaciaţiuni, 60 de epoci de gheaţă. (…)

Cauzele încălzirii bruşte de acum 11.700 de ani nu sunt cunoscute, dar faptul că acest fenomen a avut loc pune serios sub semnul întrebării teoria Climate Change de astăzi care atribuie factorului uman un rol decisiv în privinţa încălzirii la care asistăm. În timp ce faimosul organism ONU IPCC, autoritatea în materie, care este un amestec de autoproclamaţi „experţi în climă” şi reprezentanţi ai diferitelor guverne (de unde şi scandaluri care au relevat cum au fost „ajustate” date sub presiunea unor ţări din afara spaţiului occidental, precum India sau China), decretează că e neîndoios faptul că are loc o încălzire globală şi pentru asta omul este vinovat, nu s-a găsit nicio explicaţie coerentă privind cauzele care au determinat acum 11.700 de ani sfârşitul epocii glaciare şi o încălzire bruscă şi rapidă a vremii (fără de care, de altfel, civilizaţia umană aşa cum este ea astăzi nici nu ar fi fost posibilă), deşi pe atunci erau puţini oameni şi nu exista niciunul dintre factorii acuzaţi astăzi că ar provoca „devastatoarele schimbări climatice” (fabrici, combustibili fosili, avioane, vapoare, automobile etc.).

Asistăm în fapt la una dintre cele mai ample şi sofisticate campanii globale de comunicare al cărui scop este, spune chiar Greta Thunberg, „schimbarea sistemului”, care combină retorica legată de schimbările climatice cu cea anti-capitalistă a stângii radicale. Ea, în fapt cei din spatele său, ne îndeamnă să renunţăm la voiajul cu avionul sau automobilul, să renunţăm la combustibilii fosili, să închidem fabrici, să ne schimbăm radical obiceiurile alimentare etc. În documentul circulat de activiştii americani care au demonstrat în paralel cu conferinţa ONU se vorbeşte despre comunităţile marginalizate, despre LGBT, despre crearea unor bănci de stat, locuri de muncă garantate, case ieftine şi de calitate pentru toţi, încetarea oricăror lucrări de infrastructură pentru combustibilii fosili, precum gazoductele sau terminalele de gaze lichefiate etc. Saikat Chakrabarti, unul dintre creierele mişcării socialiste din interiorul Partidului Democrat, fostul şef de cabinet al promotoarei New Green Deal, Alexandria Ocasio Cortez, recunoaşte că scopul iniţial a fost schimbarea întregului sistem economic şi social american, dar că pe parcurs au realizat că este avantajos să asocieze aceste propuneri de schimbări revoluţionare în plan economic şi social cu mesajele legate de schimbările climatice.

Iată de ce mulţi se tem că asistăm la un asalt fără precedent asupra libertăţii şi economiei de piaţă. Unele pasaje din discursurile Gretei Thunberg, care este fabricată în acelaşi tip de laboratoare ideologice ca şi Alexandria Ocasio Cortez, par extrase dintr-un manifest revoluţionar bolşevic: „Am venit să vă spunem că schimbarea vine, indiferent dacă vă place sau nu, pentru că puterea aparţine poporului“. Ea a fost extrem de bine aleasă. E foarte greu să ataci un copil de 16 ani, mai ales unul care a avut în trecut probleme mentale. Şi este aproape perdant din start să te lupţi cu argumente, oricât de solide, cu mesaje emoţionale percutante, bine proiectate în culise de grupări cinice care nu au niciun fel de scrupule să utilizeze copii pentru a-şi atinge obiectivele ideologice radicale. Când sute de adolescenţi îi somează pe liderii politici să ia măsuri radicale, pentru „salvarea Pământului”, pentru că nu există „Planeta B”, degeaba aminteşti despre numeroasele cicluri de schimbări climatice din trecut, cu ecarturi de temperatură mult mai mari decât cele de astăzi, pentru a sublinia faptul că, deşi pot exista provocări, nu ne aşteaptă de fapt nicio catastrofă iminentă şi oricum măsurile extreme preconizate nu au cum să schimbe evoluţii geologice inevitabile în materie de climă, independente de noi.Cătălin Sturza, Facebook:

„Sunt o persoană rea dacă sunt de părere că niciodată copiii nu ar fi cazul să fie folosiți pe post de pioni politici, așa cum se petrece cu Greta Thunberg?”, se întreba deunăzi Ian Miles Cheong, editor la platforma Human Events.

Pe platforma de stânga Daily Beast, Greta Thunberg este prezentată în felul următor:
„Însă mulțumită diagnosticării formale a sindromului Asperger coroborat cu autism funcțional și cu sindromul obsesiv compulsiv, adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani a devenit la propriu purtătoarea de imagine a unei generații care va trebui să se confrunte cu distrugerea planetei. O dată ce a început să urmeze un tratament polivalent, Thunberg a reușit să-și canalizeze anxietatea spre ceva care ar fi necesar să ne îngrijoreze pe toți: sănătatea planetei și știința din spatele avertismentelor apocaliptice cu privire la deteriorarea ei.

În octombrie 2018, Thunberg a început să aibă coșmaruri anxioase în fiecare noapte, la ora 3 a.m., dar, spre deosebire de cele mai vechi, acestea nu erau despre ea. Coșmarurile care se repetau erau despre impactul încălzirii globale asupra planetei, conform cărții Scenes From the Heart, pe care a scris-o împreună cu părinții și cu sora ei Beta, care suferă la rândul ei de o serie de probleme emoționale foarte asemănătoare.

De această dată, în loc să urle singură în dormitor așa cum făcea înainte de tratament, a hotărât că anxietatea ei în ceea ce privește clima este potrivit să devină anxietatea tuturor celorlalți oameni. Unul dintre aspectele diagnosticului ei foarte complicat este obsesia. Familia ei spune că fata pur și simplu nu poate să renunțe la ideea că planeta arde și că ar exista multe dovezi științifice care să demonstreze acest fapt.”

Așadar, aflăm că o fată care suferă de un complex de tulburări mentale, cu fixații obsesionale, a ajuns să creadă – în mod greșit – că apocalipsa ne pândește după colț. Și în loc să o ajute și să-i alunge temerile, și să îi orienteze atenția spre alte preocupări benefice pentru sănătatea ei, adulții din viața ei i-au încurajat și îi încurajează, în mod conștient, paranoia. Iar acum o parte a mass-media exploatează, fără scrupule, anxietățile și obsesiile acestei fete, sperând să răspândească și mai multă anxietate, și mai multă teamă în rândul publicului larg. Altfel spus, produce frică prin frică.

Oare acesta este „activism” și jurnalism? Sau este, pur și simplu, un abuz la adresa unui copil foarte vulnerabil?

Personal, sunt de acord să spui: „copacii sunt buni, și nu ar fi normal să ne dorim să îi distrugem”. Însă profeții apocalipsei climatice ne spun mereu: „în 10 ani toți copacii vor fi morți și toți vă veți sufoca”. Și se folosesc de copii precum Greta pentru a-și promova mesajul politic. Și procedând asta nu fac decât să submineze validitatea primei părți a mesajului; și să stârnească o panică stupidă, pe spinarea unui copil căruia îi fac foarte mult rău.Gabriel Popa, Facebook:

De ce sunt atât de grotești imaginile cu această Eco-Greta care urlă la liderii planetei adunați la ONU din cauza „inacțiunii lor împotriva modificărilor climatice”?

Este evident că avem de-a face cu un copil folosit în scopuri politice și financiare. Este evident că avem de-a face cu un spectacol care ne amintește de pionierii din anii ’80 care ieșeau la careu în fața tovarășilor profesori și le atrăgeau atenția că este necesar să intensifice eforturile „luptei pentru pace”.

Cum ne dăm seama că este o mare punere în scenă? Imaginați-vă că în locul Eco-Gretei ar fi cineva, poate tot o fetiță de 16 ani, care ar vorbi despre un alt subiect sensibil. De pildă, despre Holocaustul mut, care a făcut victime 2 miliarde (două miliarde) de copii la nivelul întregii lumi, din anii 1980 până acum.

Imaginați-vă că în loc de pinguini și lemurieni, Eco-Greta ar vorbi despre copii, despre copiii umani. Și ar vorbi, de pildă, de cele câteva zeci de milioane de fetițe care au căzut victime avortului preferențial în India. Și despre faptul că societăți care au prejudecăți puternice împotriva fetelor sunt date peste cap de acest flagel al avortului, care produce dezechilibre în toate păturile sociale, cu efecte directe sau colaterale foarte greu de prevăzut.

Ar ajunge o astfel de Eco-Greta pe scenă la ONU? Ar putea ea să-i certe pe liderii planetei pentru Holocaustul mut? Sau pe liderii din Asia pentru genocidul împotriva fetițelor, realizat prin avort?

Dacă răspunsul este în mod evident „nu” (și este), atunci ați înțeles cum funcționează butaforia. Și ați mai înțeles că unii vor mai câștiga niște zeci de miliarde din negoțul cu „permise verzi” și din marketingul în jurul emisiilor de CO2, și niște zeci sau sute de milioane de voturi foarte populiste din istericalele făcute de Eco-Greta. Lumea se va duce în continuare de râpă, dar important este că afacerile din jurul „salvării” ei vor merge ca unse; și că populismul „rău” al naționaliștilor/suveraniștilor UE va fi înlocuit de „populismul bun”, de culoare verde, eco-marxistă. Care are avantajul că e și mai cool decât ăla roșu: acum nu mai avem „pioniere”, avem „eco-communist-school-babes”.Petru Caluian, Facebook: Se putea altfel?

Problema este că ăștia, deși minoritari în comparație cu marea majoritate a oamenilor decenți și cumsecade par infinit mai mulți și mai prezenți în prim-planul acțiunii civic-militante și politice.

Să nu mire pe nimeni dacă, prin lipsa de implicare a majorității, în viitorul nu prea îndepărtat acești agitați vor conduce lumea… (către crematorii). E pe profilul lor și îi vedem, nu fac niciun efort să-și ascundă delirul ideologic.

De ce a fost scoasă în față – tocmai la ONU, pentru o vizibilitate planetară această adolescentă cu vădite tulburări psihice și emoționale, putem da un răspuns, dar mă tem că ar fi incomplet.

Oricum ce mi-a atras atenția este aceeași deplasare în salturi precise a ferestrei Overton. Observați cum agenda publică, internațională de data asta – deh, se grăbesc micuții – este completată cu un nou militantism progresist, radicalizat încă de la lansare dacă ne uităm la răbufnirea acestei copile, foarte bine susținut politic, financiar și mediatic, dar care a coborât cu încă o generație – de la tefeliști la preadolescenți și copii, vârsta înregimentării în noile detașamente ale Revoluției (culturale) mondiale.

„Dacă v-am luat copiii, v-am luat viitorul”, spunea într-un articol un autor care atrăgea atenția la capturarea sufletului noilor generații de la vârste foarte fragede..Anghel Buturugă, Facebook: I WANT YOU TO PANIC

Eu nu am putut privi la tot discursul Gretei de la ONU. Iar la ce m-am uitat am rezistat cu greu. Este acolo, în mod clar, o patologie exploatată. Dar era evident de la început – cum se poate ca cineva sănătos la minte să aplaude ceea ce Greta spune ca un refren al intervențiilor sale: „Vreau să te panichezi. Vreau să simți frica pe care o simt în fiecare zi.” (I want you to panic. I want to feel the fear I feel everyday). O replică dintr-un scenariu bun de Stephen King, nicidecum o replică pe care o lume normală să o laude atunci când e spusă de o adolescentă cu afecțiuni psihice.

Curentul pro-Greta arată cum se poate crea o psihoză colectivă, apocaliptică, în asistența și cu încurajarea celor care altfel fac caz că reprezintă progresul și lumina lumii.

Greta antagonizează, căci a uitat să se ia de inamicii Vestului

Macron s-a răzgândit după freaky discursul Gretei de la ONU și, după ce anterior a contribuit la facerea vedetei primind-o la Palatul Elysée, a criticat-o pentru că ar antagoniza societățile. De ce ne atacă pe noi, spune Macron (Greta a depus plângere la ONU și împotriva Franței), și nu pe cei care ne-au împiedicat la ajungerea unui acord comun climatic?

Și cine ar fi aceia? Bineînțeles, băieții răi din Est: Polonia, Cehia, Ungaria și Estonia. Ah, deci așa ne-a fost vorba, musiu Macron? Radicalismul și antagonizarea sunt bune, dar nu când sunt pentru dulăi?Citiţi şi:


Laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 1973, dr. Ivar Giaever, demontează complet minciuna «încălzirii globale»

Măsură nebunească pentru combaterea încălzirii globale: împrăștierea de substanțe chimice în stratosfera Pământului pentru a bloca lumina Soarelui

yogaesoteric
3 noiembrie 2019Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More