Iată ce nu ți-a spus nici Digi și nici Antena 3 despre protestul din Piața Victoriei. Adevărul relatat de la fața locului…

 

Am să încerc să fac ceea ce nu au reuşit nici Digi şi nici Antena 3… să relatez adevărul aşa cum s-a putut vedea, aşa cum se poate demonstra prin materialele video, în cel mai obiectiv mod posibil.

Context

1. În România se trăieşte prost de zeci de ani. Politicienii corupţi fac cu schimbul în procesul de prăduire a bunurilor publice. În timp s-a dovedit că TOATE partidele au membri corupţi

2. De 6 ani în România sunt proteste semnificative împotriva celor aflaţi la putere.

3. În ultimul an, partidul PSD, aflat la putere, atinge noi limite de nesimţire şi incompetenţă.

4. În ţară au loc mai multe proteste împotriva guvernului, dar la acestea se ataşează într-un fel sau altul partidele din opoziţie, motiv pentru care o parte din populaţie, conştientizând că la mijloc sunt interese politice, preferă să nu participe la aceste proteste. La toate protestele participă nişte băieţi şi fete, bine echipaţi şi educaţi care conduc într-un fel sau altul protestele.

5. Are loc o polarizare uluitoare a populaţiei. În colţul albastru avem o tabără anti-PSD care ar accepta un compromis cu alt partid „mai puţin corupt”. În colţul roşu avem o tabără ce manifestează contra partidelor din opoziţie care încearcă în mod josnic să se folosească de proteste pentru a prelua puterea. În realitate, atât partidele din opoziţie cât şi coaliţia aflată la putere nu par să dea doi bani pe susţinătorii lor şi se folosesc de manipulări josnice pentru a îi aţâţa pe unii contra celorlalţi.

6. Fiecare tabără are canalele sale media care sunt aservite politic şi apar tot soiul de etichete, precum „soroşist” şi „putinist”, care sunt preluate rapid de către susţinătorii celor două tabere. Astfel se trasează uşor „tranşeele” sociale. Apar din ce în ce mai multe conflicte politice în rândul populaţiei.

7. În media online apar mesaje din diaspora prin care se anunța un protest în data de 10 august.

8. Partidele din opoziţie vor să profite şi îşi anunţă susţinerea şi participarea şi chiar victoria iminentă. „Până la capăt” şi „Aducem lumină” sunt refrene noi în tabăra albastră.

9. PSD încearcă să discrediteze protestul din 10 august atât prin mijloace legale dar şi mediatic prin intermediul canalelor media aservite.

10. În media apar tot felul de mesaje dubioase care anunţă mare scandal. În presa albastră apar promisiuni de luptă până la capăt şi se bravează. În presa roşie se exagerează mesajele din presa albastră şi chiar apare un personaj dubios care vorbeşte de sânge şi foc. În mediul online, lupta deja a început. Jandarmeria profită de acest pretext să se supra-echipeze pentru eveniment.

10 august – Ziua Protestului

1. Primii care apar la protest sunt clienţii vechi ai jandarmeriei, protestatarii de serviciu care nu ratează nicio întâlnire cu forţele de ordine şi se aşează strategic în faţă. Pe măsură ce se strâng oameni, forţele de ordine, mai echipate ca niciodată, formează coloane strânse de jandarmi şi se folosesc de garduri pentru a delimita zona. Partidele din opoziție nu se mai afişează. În piaţă sunt oameni de toate felurile, de la simpatizanţi ai partidelor din opoziţie până la oameni care s-au săturat pur şi simplu de PSD sau de orice partid care a fost în ultimii zeci de ani la putere.

2. Încă de la orele 16-17 în linia întâi apar primele conflicte între jandarmi şi protestatarii de serviciu, însoţiţi de alţi manifestanţi cu spiritele ceva mai încinse. În public sunt personaje ce vor să pară oameni simpli sau „diasporeni” purtând haine cu steaguri de ţări străine, dar care au cască clasică de comunicaţii, completată de ochelari de soare şi chiar clasica borsetă. Se pot recunoaşte şi feţe clare ce nu au legătură nici cu diaspora nici cu oameni simpli… sunt chiar feţe deloc străine de protestele din România.

3. Scandalagii din faţă se împing şi trag de garduri. Jandarmii dau izolat cu spray paralizant. Scandalagii aruncă cu sticle, beţe şi bucăţi de borduri. Jandarmii dau serios cu spray paralizant si aruncă în adâncime, la 50-60m, grenade cu gaz lacrimogen, în zone cu copii, femei, bătrâni şi în general oameni care manifestau paşnic.


4. Lumea se retrage, până trec gazele, se reîntoarce iritată atât la propriu cât şi la figurat. Băieţii din faţă se regrupează şi continuă cu agresivitatea. După câteva ture de genul ăsta, spiritele se încing mai rău şi jandarmii se dezlănţuie. Apar grenadele şi gloanţele de cauciuc.

5. Presa profită de evenimente şi descrie ceea ce le convine cel mai mult. Un bărbat aruncă cu o sticlă în jandarmi. Aceştia îl prind doar ca să îl scape imediat după… Bărbatul se întoarce şi îi dă un mare picior în spate unui jandarm care se deşiră pe jos. Presa roşie pune egal între acest bărbat şi toţi protestatarii din piaţă. Un băiat este târât de un jandarm. Prietena sa, aflată în scaun cu rotile, îşi desface centura de siguranţă şi se aruncă pe jos peste prietenul ei. Presa albastră descrie cum jandarmii au trântit pe jos o femeie cu handicap. Mă limitez la aceste două exemple.

6. Alţi băieţi bine antrenaţi provoacă jandarmeria prin diverse zone şi la un moment dat se sparge un Spring time, de unde, presa roşie anunţă că s-au furat câteva cuţite.

7. Jandarmeria se dezlănţuie la capacitate maximă şi se pun tunurile pe toată lumea, nemaiţinând cont de cine ce a făcut. Se dezlănţuie haosul general.

8. Doi jandarmi se izolează în mod bizar si total neprocedural de detaşamentul lor şi sunt luaţi la bătaie de mulţime. Când unuia îi cade casca şi apoi cagula, se dovedeşte a fi femeie, moment în care o parte dintre manifestanţi se pun scut în jurul lor şi sub ploaia de pumni şi picioare care continua să cadă, îi escortează către detașamentul lor, care neștiind cum să reacționeze, pune pe ei sprayurile lacrimogene. Jandarmeriţa lovită îşi pierde arma de foc pe care o avea în dotare. Ajunge în stare gravă la spital.

9. Oamenii sunt împrăștiați de jandarmerie și se regrupează, cumva paşnici la paşnici şi scandalagii cu scandalagii. Presa continuă să ciugulească subiectele picante, precum vulturii cadavrele de pe un câmp de luptă. Presa roşie alege să arate cei mai violenți manifestanţi asociind întreaga manifestaţie cu comportamentul lor, făcând abstracţie cu neruşinare de spiritul paşnic al majorităţii şi „înfloreşte” realitatea după bunul plac. Presa albastră se concentrează pe victimele jandarmeriei si de asemenea „înflorește” acolo unde nu găseşte adevăruri satisfăcătoare, făcând abstracţie de factorii care au dus la acest haos, precum huliganii care au aruncat cu borduri. Caută să afişeze cele mai sensibile momente şi cele mai pașnice persoane, încercând să asocieze întreaga manifestaţie cu atitudinea acestora. Presa roșie şi presa albastră seamănă destul de mult la acest aspect. Parcă lucrează în echipă.

10. La final: Sute de răniţi şi o ţară divizată. Prietenii care se destramă şi cuvinte urâte aruncate cu lejeritate. Știri false, minciuni și exagerări în ambele tabere. Mândrie care orbeşte, orgoliu care zdrobeşte, prostie care musteşte. Persoane inteligente, prostite de manipulări josnice, şi oameni buni înverşunaţi de fapte regretabile. Partidele au făcut încă un joc, bine aşezat, care se va înţelege mai târziu. Poporul român sângerează. Noapte bună!

PS: Peste poate 20 de ani, când adevărul va ieşi la iveală, cum uşor, uşor au ieşit faptele din ʼ89-ʼ90, sper să fiţi în viaţă şi sănătoşi… şi sper din tot sufletul să vă crape obrazul de ruşine că aţi contribuit la jocul unor partide care în esenţă, vă dispreţuiesc… ducând la dezbinarea şi destabilizarea socială a acestei ţări. Toţi care aţi contribuit cu maliţiozitate şi aţi pus paie pe foc… din piaţă sau de acasă, din provincie sau de la oraş, din ţară sau din diaspora. Să vă fie ruşine!

P.S.2: Citiţi poemul Glossă scris de Mihai Eminescu în 1883. Vă explică el ce s-a petrecut pe 10 august 2018.


Autor: Ciprian Morega

Citiți și:

Protestatarule, toți te vor prost. Hai, să nu fii!

Protestatarii de serviciu și noua armă de mobilizare în masă

 

yogaesoteric
13 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More