Idei forţă la care ne putem raporta atunci când vrem să trăim starea de YOGA în feluritele momente ale existenţei noastre de zi cu zi

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

1.    Aproape toate fiinţele umane sunt şi rămân nişte sclave atunci când nu sunt capabile să spună un NU, ferm şi hotărât, la momentul potrivit. Acest lucru este valabil mai ales atunci când acceptăm să ne menţinem în situaţii mizerabile, care ne fac să suferim şi să ne complacem în larvaritate.

2.    Cel mai adesea, nu putem să ne rezolvăm problemele care apar utilizând exact aceleaşi cauze care deja ni le-au creat.

3.    Atunci când aspiraţi să apară în jurul vostru transformarea, urmăriţi să fiţi voi înşivă transformarea. Adeseori, un exemplu viu de transformare, similară cu cea pe care aţi vrea să o vedeţi că apare în această lume, este mobilizator. Ştiind aceasta, deveniţi voi înşivă un fel de exemplu viu, care îi va face pe ceilalţi să se transforme prin imboldul indirect pe care îl oferiţi.

4.    O fiinţă umană care trăieşte o stare de calm profund sau de fericire copleşitoare le influenţează cu uşurinţă în bine pe fiinţele umane agitate, tensionate sau neliniştite.

5.    Marea majoritate a răutăţilor pe care le fac sau le manifestă fiinţele umane provin din slăbiciune.

6.    În unele situaţii, gloria poate fi soarele celor morţi.

7.    Adevărata putere nu constă în a lovi din plin şi de cât mai multe ori. În realitate, ea implică să loveşti numai atunci când trebuie şi, pe cât posibil, numai atât cât trebuie.

8.    În unele situaţii, stările de compasiune profunde şi armonioase încep cu noi înşine.

9.    Datorită câmpului subtil de forţă pe care ea îl manifestă, avem în mod spontan tendinţa să respectăm o fiinţă umană care se respectă ea însăşi suficient de mult.

10.    Este minunat să ne obişnuim să ascultăm primii şi cu multă atenţie o fiinţă umană care ne vorbeşte, iar după ce ea a încheiat ceea ce avea de spus, putem să fim noi ultimii care vorbesc.

11.    Rareori suntem capabili să iubim un martor care a asistat la greşelile noastre flagrante.

12.    Un antrenament YOGA sau un TAPAS asumat, ce este realizat de fiecare dată cu atenţie, într-un mod coerent, perseverent şi plin de entuziasm, este şi rămâne garanţia marilor succese spirituale.

13.    A accepta ceea ce apare în existenţa noastră de zi cu zi înseamnă, totodată, a putea să ne adaptăm. În unele situaţii-limită, trebuie să fii capabil să accepţi tot ceea ce nu poţi să împiedici sau să opreşti.

14.    Pentru a-ţi asigura reuşita în tot ceea ce realizezi, trebuie să fii însufleţit întotdeauna de intenţii bune. Totodată, este necesar să incluzi în ceea ce întreprinzi o scânteie de nebunie şi să acţionezi în mod înţelept.

15.    În ciuda eforturilor pe care le facem, cel mai adesea este aproape imposibil să fim pe placul tuturor şi să-i mulţumim pe toţi. Ştiind aceasta, este tocmai de aceea foarte bine să începem prin a ne mulţumi pe noi înşine şi este, de asemenea, necesar să ne placă foarte mult tot ceea ce facem, mai ales atunci când suntem însufleţiţi de intenţii bune.

16.    Inducerea şi menţinerea unui mod transfigurator de a privi tot ceea ce ne înconjoară face ca o zi să fie diferită de toate celelalte zile şi, totodată, face ca fiecare oră să fie diferită de celelalte ore.

17.    Dacă o fiinţă umană încearcă să vă inoculeze otrava îndoielilor demoniace, refuzaţi să ascultaţi tot ceea ce ea vă spune, fără a vă simţi obligaţi să vă scuzaţi, şi îndepărtaţi-vă imediat de ea, manifestând, de la caz la caz, indiferenţă sau compasiune. Procedând în felul acesta, vă veţi dovedi vouă înşivă că sunteţi o fiinţă umană liberă, care nu se lasă influenţată de toate sugestiile abjecte care vin din afara ei.

18.    Este util şi chiar înţelept să ne dăm seama că, de fapt, orice linguşitor trăieşte pe spatele aceluia care îl ascultă.

19.    Adeseori, fiinţele umane rămân ca de gheaţă atunci când li se oferă adevăruri spirituale sau revelaţii divine, dar se aprind întocmai ca focul atunci când li se oferă zvonuri abjecte, minciuni, bârfe sau calomnii.

20.    Fiinţele umane rele sau răutăcioase sunt de fiecare dată afectate, adeseori în simultaneitate, de toate răutăţile pe care le manifestă.

Citiţi şi:
Sfaturi pline de înţelepciune pentru cei care au îmbrăţişat calea binelui divin
Acordă-i lui Dumnezeu primul loc în viaţa ta!

yogaesoteric
aprilie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More