Ideologia transgender: O universitate din Ohio a fost obligată să plătească daune în valoare de 400.000 de dolari unui profesor, după ce cadrul didactic a fost raportat de către un student căruia nu i s-a adresat cu „apelative feminine“

O universitate publică din Ohio va plăti daune și onorarii de 400.000 de dolari, după ce a pedepsit un profesor pentru că a refuzat cererea unui student de a fi numit femeie.

Prof. Dr. Nick Meriwether, profesor de filozofie la Shawnee State University, a răspuns la întrebarea unui student de sex masculin în timpul unui curs de filozofie politică, în ianuarie 2018, spunând „Da, domnule”.

Când cursul s-a încheiat, studentul i-a spus profesorului că el este transgender și i-a cerut să fie interpelat ca femeie în viitor, împreună cu „apelative și pronume feminine”, conform Alianței pentru Apărarea Libertății, care l-a reprezentat pe profesor în instanță. Meriwether a susținut că, făcând aceasta, și-ar fi încălcat convingerile de creștin.

Meriwether nu a fost de acord cu cererea studentului, iar documentele instanței arată că studentul s-a enervat și i-a spus profesorului că va fi concediat.

Studentul a depus o plângere la universitate, declanșând o anchetă care în cele din urmă a stabilit că Meriwether „a creat efectiv un mediu ostil” pentru student pentru că nu ar fi folosit pronumele preferate de acesta. Meriwether s-a oferit să-l strige pe student pe nume, dar studentul nu a acceptat.

Universitatea de Stat din Shawnee a emis un avertisment scris în dosarul lui Meriwether, în care se spunea că vor fi luate „măsuri corective suplimentare” dacă va avea loc un incident similar.

Profesorul a dat în judecată Universitatea de Stat Shawnee, susținând că aceasta i-a încălcat „dreptul la exercitarea liberă a religiei conform Primului Amendament”.

În martie 2021, Curtea de Apel a Statelor Unite a decis în favoarea lui Meriwether, anulând respingerea prealabilă a procesului de către o instanță districtuală și permițând profesorului să-și continue procesul împotriva universității.

Alliance Defending Freedom (Alianța pentru Apărarea Libertății) a anunțat că a ajuns la un acord de 400.000 de dolari cu Universitatea de Stat Shawnee, care va acoperi daunele și onorariile avocaților.

De asemenea, Universitatea de Stat Shawnee va anula avertismentul scris pentru Meriwether din iunie 2018.

Tyson Langhofer, avocatul principal al Alianței pentru Apărarea Libertății, a declarat că Meriwether „și-a apărat libertatea de a vorbi”.

Dr. Meriwether și-a apărat pe bună dreptate atât libertatea de a vorbi cât și de a păstra tăcerea și de a nu se conforma cerinței universității de uniformizare a gândirii. Lăudăm universitatea pentru că, în cele din urmă, a fost de acord să facă ceea ce este necesar, în conformitate cu rațiunea ei de existență ca spațiu pentru idei”, a spus Langhofer.

Citiți și:
Activismul transgender insistă să rescrie legile
Transgenderii și efectul pervers al războiului
Transgenderismul: Percepția și realitatea sunt două aspecte diferite

yogaesoteric
15 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More