În apărarea druizilor vegetarieni

Există vreo diferență între banalitatea răului și automatismul binelui? Agera Asociație VeDem Just susține că nu. Asociația a sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, îngrijorată de declarațiile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a explicat, într-un interviu radio, că absența femeilor din ierarhia Bisericii Ortodoxe nu e un act de discriminare.

Până aici, totul la vedere. O asociație militantă urmează parodia procedurală obișnuită și se adresează confraților din CNCD, un organism la fel de neales, decretat și inutil, pentru a obține verdictul dorit. Ce se află, însă, în spatele acțiunii care i-a decis pe gardienii binelui să declanșeze obișnuita farsă?

E greu de crezut că suferințele VeDem Just sunt provocate de nenumăratele femei care încearcă, fără șansă de izbândă, să pătrundă în ierarhia ortodoxă. E la fel de greu de crezut că VeDemJust a aflat abia acum de regulile și prescripțiile Creștinismului Ortodox.

E mult mai credibil că VeDem Just folosește lucid mijloacele verificate care pot umili ținta aleasă, îi pot păta imaginea și o pot, chiar, obliga să cotcodăcească refrene civice impuse administrativ. Dealtfel, succesul maeștrilor civici occidentali care au dresat și duc în lesă Bisericile Protestante și Neo Protestante nu putea decât să îi încurajeze pe discipolii de la VeDem Just.

Problema se reduce, deci, la resentiment. Teoria liberală a drepturilor e pretextul care îngăduie furtul de instituții sau degradarea lor. Nimic nou.

Agenții binelui automat vor, exact ca înaintașii lor comuniști, să treacă la colectivizare. Partidul Comunist a reușit-o, folosind raționamentul „Pământul e al tuturor, adică al statului comunist”. VeDem Just mută această schemă frauduloasă în formula: „Egalitatea e a tuturor dar numai dacă noi stabilim ce e egalitatea”.

În acest sens, VeDem Just e perfect coerentă, Asociația a sesizat că BOR nu are cler femeiesc – exact așa cum VeDemJust are grijă să nu admită între membrii ei niciun om cu adevărat educat și nicio persoană cu bun-simț. Dacă situaţia ar fi fost alta, membrii Asociației ar fi frânat la timp.

O ironie care scapă Asociației anti-discriminare VeDem Just face ca, în paralel, colegii militanți din universul civic occidental să fie cei mai mari promotori și admiratori ai discriminării pe bază de cote de rasă și de clasă, impuse instituțiilor publice. Este, de asemenea, de notat, că între membrii VeDem Just nu există nicio persoană fără studii superioare. Discriminare? Nu. Proștii sunt suprareprezentați.

Logica fundamentală pusă la lucru de acest tip de Asociații e un caz patent de ignoranță brutală. Ea poate fi rezumată la formula: A identic cu B, întotdeauna și pentru orice situație. Mutată în filozofia politică a drepturilor, această formulă precară produce concluzia după care egalitatea e acea stare juridică de fapt în care oricine poate fi orice. Nimic altceva nu contează: nici teologia creștină, nici dreptul, aparent garantat, la convingeri religioase și practicarea lor neîngrădită. Singurul aspect care contează e alinierea. Pe când, deci, un Papă musulman?

VeDem Just nu o știe, dar e o instituție dogmatică. Mai precis, parte minoră dar harnică a unui cult laic intolerant, agresiv și laș (cu spatele asigurat de șantaj mediatic și euro-presiuni, oricine e erou).

Nu e nevoie să fi credincios ortodox sau simpatizant pentru a sesiza aroganța gherilei civice și inepția ei bazală. Automatismul ipocrit al binelui pândește victima următoare. Cenzura și controlul expresiei publice nu sunt departe.

Nu, acest tip de Asociații nu merită arderea pe rug, mai ales în condițiile în care ceremonia ar avea mult de pierdut, din cauza regulilor de distanțare socială. Râsul și refuzul sunt mai bune.

Agenda viitoare a asociației VeDem Just nu mai poate ocoli cauza druizilor vegetarieni și necesitatea parcărilor fără gluten.

Citiţi şi:
«Discriminarea», «Intoleranța» și «Toleranța represivă» – concepte marxiste ale Școlii de la Frankfurt, care au reapărut altfel deghizate (I)
Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial. Coronavirusul a devenit un catalizator al persecuţiilor

 

yogaesoteric
20 mai 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More