În China s-a pornit prigoana împotriva creştinilor. Sunt interzise crucile pe turnul bisericilor, iar cei ce se împotrivesc sunt arestaţi

 

Guvernul comunist chinez a declanşat o campanie împotriva comunităţii creştine, mii de cruci fiind date jos de pe biserici şi clădirile religioase.

Peste 2.000 de cruci au fost date jos, ca parte a unei campanii de eradicare a creştinismului, scrie Express. Guvernul chinez susţine că încearcă să reglementeze situaţia „locurilor excesiv de religioase”. Cea mai afectată regiune este Zhejiang, unde autorităţile au început încă de acum doi ani lupta cu creştinii.

De asemenea, creştinii care au încercat să se opună acestor acţiuni au fost arestaţi. Printre aceştia se numără un cunoscut apărător al drepturilor omului, Zhang Kai, care a fost reţinut după ce a protestat faţă de dărâmarea crucilor. El a fost forţat să apară şi la televiziune pentru a-şi mărturisi „crimele” împotriva guvernului chinez.

De la începutul anului 2016 au fost dărâmate şi 49 de biserici creştine, mai afirmă publicaţia britanică.

Nici în India situaţia nu e favorabilă creştinismului. Hinduismul şi budismul au o atitudine de excludere a creştinismului în ţările asiatice (Japonia, China, Coreea, India etc.), contrar comportamentului pe care îl au când sunt în ţările europene. În ţările creştine aceştia se mulează şi se transpun în combinaţii sincretiste creştino-politeiste prin care se crează confuzii între cele două religii. De asemenea, tot în Asia, hinduşii au numeroase conflicte cu adepţii religiilor islamice. În ţările creştine hinduşii şi budiştii au o atitudine pacifistă faţă de creştini. Pe lângă toate acestea, în China se mai adăugă şi atitudinea anticreştină pe care o are comunismul în general.


Citiţi şi:
FALUN GONG – o şcoală spirituală decimată în China comunistă
Cum a rămas bătrânul continent fără Dumnezeu
Vaticanul, între genocidul creştinilor şi reconfigurarea familiei

 

yogaesoteric
23 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More