În coronavirus, nu este cazul să permitem politicii să dicteze științei
Două studii importante care au fost publicate în luna noiembrie ar fi putut crește dramatic înțelegerea noastră asupra bolii covid-19. Orice nouă cunoaştere asupra modului în care înțelegem și tratăm această boală este necesar să fie binevenit, deoarece înțelegerea corectă poate salva vieți. Însă deoarece rezultatele acestor două studii contestă ceea ce mass-media a stabilit cu o înțelegere convențională despre boală, acestea sunt ignorate și, chiar mai mult, realitățile sunt denaturate.
În opinia mea, aceasta este o supunere periculoasă și prostească a științei în fața politicului și asta poate sfârși prin a provoca multe alte decese inutile.
1. În primul rând este studiul danez asupra utilizării măștilor, care a fost finalizat în urmă cu multe luni, dar a fost publicat abia în noiembrie doar într-un jurnal de interes pentru colegi. În studiu, s-au luat două grupuri de oameni: primului grup i s-a cerut să poarte mască în conformitate cu indicațiile sanitare de utilizare, iar cel de al doilea grup nu a purtat mască. Studiul a constatat că coronavirusul s-a răspândit în marja statistică de eroare în fiecare grup. Cu alte cuvinte, purtarea măștii a făcut puțin sau nimic pentru a controla răspândirea virusului.
Întrucât purtarea măștilor este încă obligatorie în toată țara și pe glob, acest studiu ar fi necesar să fie considerat ca o importantă dovadă a inutilității purtării măștii, sau măcar ar fi necesar să se așteptate rezultatele unor reverificări. Cu toate acestea, nu numai că în marea majoritate a lor oficialitățile și mass-media au ignorat concluziile acestui studiu, dar atunci când s-a făcut referire la el, studiul a fost denigrat sau ironizat. De exemplu, Los Angeles Times a publicat un articol cu titlul „Purtarea măștii pe față nu a oprit răspândirea coronavirusului, dar este nevoie să o purtăm în continuare”.
2. Un studiu solid și amplu realizat în Wuhan, China, și publicat în respectata revistă științifică Nature, concluzionează că persoanele asimptomatice care au dat test pozitiv pentru covid-19 nu transmit infecția altora. Având în vedere că teoria care susține că purtarea măștii și izolarea asimptoticilor pozitivi ar ajuta la scăderea numărului celor infectați, se dovedește (conf. acestui studiu) neadevărată, ar fi cazul ca studiul să stimuleze căutarea altor modalități de oprire a răspândirii virusului, nu să inhibe cercetarea, prin „liniștirea” publicului că cele două modalități ar fi eficiente. Adică, ar fi bine să se inițieze studii suplimentare, de anvergură, pentru a confirma sau a infirma studiul de la Wuhan.
Știm, pe baza informațiilor din surse larg acceptate precum CDC și Organizația Mondială a Sănătății, că blocările (izolările) pot avea un efect nefast foarte grav asupra societății. Pe 14 iulie, directorul CDC, Robert Redfield, a declarat la un seminar că izolările cauzează mai multe decese decât covid. Deci, dacă există o modalitate de a lupta în continuare împotriva covid și de a-i proteja pe cei mai expuși riscului, reducând în același timp drastic decesele cauzate de blocaje, nu merită să se acorde atenția cuvenită acestui studiu? Nu merită să se facă măcar unele cercetări suplimentare?
Ei bine, grupul pro-mască și mass-media care-l deservește nu vor să cedeze. Ei și-au stabilit narațiunea și nu au de gând să renunțe la propria lor teorie. Ei spun că studiile care susțin inutilitatea măștii și izolării sunt periculoase, dar nu le combat argumentat. Este nevoie de o abordare științifică a problemei covid. Din păcate, „încrederea în știință” a ajuns să însemne „încrederea în narațiunea pe care oficialitățile o susțin”. Acesta este un mod foarte periculos de gândire și se poate dovedi mortal.
Autor: Ron Paul
Citiți și:
Un francez a contestat în instanță obligația de a purta mască. Dorește suspendarea măsurii
yogaesoteric
24 ianuarie 2021