În Delhi nu se mai foloseşte plasticul. Acesta este interzis pentru totdeauna de guvernul Indiei

 

În luna decembrie 2016, Tribunalul verde naţional al Indiei a votat pentru adoptarea legii ce interzice utilizarea plasticului de unică folosinţă. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2017.

Deşi legea a fost adoptată, au rămas încă multe întrebări privind implementarea ei. Vânzătorii de fructe şi legume sunt convinşi că-şi vor pierde afacerea dacă renunţă la utilizarea plasticului de unică folosinţă, deoarece marfa lor este necesar să fie învelită şi transportată în ambalaj.

Semne de întrebare au rămas şi în legătură cu problema sticlelor de plastic pentru apa potabilă, deoarece ele sunt încă utilizate activ de locuitori, dar şi de călători.

Cu alte cuvinte, autorităţile este necesar să propună o alternativă ecologică şi raţională plasticului de unică folosinţă.

În luna septembrie, în 10 zile autorităţile au confiscat 3.800 kilograme de polietilenă sau pungi de plastic, aplicând amenzi usturătoare celor care au fost prinşi că folosesc ambalaje de plastic.

Citiţi şi:

Coca-Cola produce anual milioane de tone de ambalaje din plastic, obţinând profituri uriaşe, în timp ce lumea pur şi simplu se îneacă în deşeuri

Pericol pentru sănătate: particule de plastic descoperite în sticlele de apă îmbuteliată în nouă țări de pe glob

 

yogaesoteric
9 decembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More