În disperare de cauză – întrucât este anchetat pentru unele infracţiuni – avocatul Rapcea recurge la amenințări și șantaje imunde împotriva MISA

 

Foarte recent, avocatul Mihai Rapcea (sau, așa cum a fost supranumit pe bună dreptate, „avocatul diavolului”) a lansat o foarte violentă şi aberantă „Somație împotriva conducerii MISA”. Este vorba de un bizar „ultimatum” care încheie și chiar concluzionează o serie de amenințări și de șantaje mizerabile ce sunt cuprinse în articolul respectiv.

Ceea ce se desprinde în primul rând din acest „ultimatum” care ne-a fost transmis de avocatul Rapcea este frica şi disperarea sa evidentă. A recurge la această ultimă strategie (ultimatumul și aberantele amenințări extreme) ne dovedește cu prisosință că situația legală a lui Mihai Rapcea riscă să se deterioreze considerabil, ca urmare a acțiunii penale care a fost declanșată, în cele din urmă, împotriva calomniilor și denigrărilor lui mizerabile. Avocatul Rapcea speră că, prin acest truc ieftin (care îi poate crea, în fața celor naivi și neștiutori, o iluzie a puterii) îi va intimida pe cei care deja au declanșat (după cum a meritat pentru faptele sale) respectiva acțiune penală. El vrea cu disperare să ne convingă că nu ar fi nici slab de înger, nici terorizat de implicațiile penale ale acțiunilor lui imunde. Dar, așa cum am menționat, este evident că acesta este un gest disperat din partea lui, iar a recurge la somații, amenințări, șantaje de joasă speță și la ultimatumuri paranoide în aceste condiții, este echivalent cu o auto-expunere în ipostaza jalnică a omului care efectiv nu mai știe ce să facă, de frică. Sau a celui care ar face orice, indiferent cât de josnică ar fi acţiunea sa. Având în vedere că el recurge la ultimatumuri stranii în speranța că îi va intimida astfel pe cei pe care i-a calomniat cu atât de multă ură și înverșunare, aceasta este o strategie prostească şi dementă – pentru oricine se dedă la aşa ceva.

Somația recent emanată de avocatul Rapcea „pentru conducerea MISA” trădează așadar o criză dureroasă şi majoră în viața acestui om. Acum – mai exact, după data de 18 ianuarie 2016, când expiră „ultimatumul” – dl avocat nu mai are nicio soluție. El va trebui fie să vină cu pretinsele „dovezi” (care, dacă vor fi, vor fi cu siguranță inventate) și să treacă la fapte, fie, dacă nu va putea face nimic, se va acoperi de un imens ridicol, riscând astfel să ajungă să fie luat în râs sau disprețuit până și de acoliții săi conjuncturali, cu care nu are de fapt alte „afinități” în afara urii înverșunate împotriva Școlii de yoga MISA și a profesorului Gregorian Bivolaru.

Pentru că, iată, el promite, într-un mod găunos, conducerii MISA, că va veni cu „represalii” cumplite, ba chiar cu „război”, dacă nu vor fi scoase neîntârziat de pe, spune el, „siteurile controlate de voi”, toate „referirile calomnioase și defăimătoare la adresa foștilor cursanți MISA”. Iar a doua condiție – hilară şi nebunească – prin care conducerea MISA poate evita acest veritabil „dezastru apocaliptic” – ce va fi zice-se dezlănţuit – din partea dlui avocat Rapcea este: „să vă puneți cursanții să își retragă plângerile penale la adresa foștilor cursanți”.

I-am putea spune în primul rând dlui avocat Rapcea (dacă va fi vreodată capabil să înţeleagă aceasta cu puţina inteligenţă ce o mai are) că în realitate niciun yoghin sau membru MISA nu a defăimat sau calomniat vreodată vreun fost cursant. Noi ştim că au existat, de-a lungul timpului, unele persoane care au urmat cursurile Școlii de yoga MISA și care, apoi din motive personale, au ales să întrerupă frecventarea acestor cursuri. Nu a existat însă niciodată din partea yoghinilor MISA vreo acțiune îndreptată împotriva acestor persoane (multe dintre ele reîntorcându-se, de altfel, nestingherite, la cursurile noastre de yoga, atunci când au considerat că a venit momentul să facă aceasta sau atunci când starea lăuntrică le-a permis). Singurele reacții de protest din partea yoghinilor MISA au apărut în urma unor calomnii, denigrări și atacuri josnice, care au fost repetate mereu și mereu de numai o mână de oameni. Și iată cum, printr-un ieftin tertip avocățesc, aceste câteva persoane pline de ură înverşunată sunt identificate în mod viclean cu toți „foștii cursanți MISA”!

În mod evident însă, ceea ce pe Mihai Rapcea îl supără cel mai tare sunt plângerile penale, deși aceste plângeri penale sunt complet justificate de victimele calomniilor repetate constant, până la sațietate, de Rapcea & co. Toate acestea îl supără cu atât mai mult cu cât, ca avocat, el știe foarte bine că aceste plângeri penale au toate șansele să fie soluționate de instanța de judecată în defavoarea lui și a celorlalți calomniatori. În schimb (deoarece este o evidență faptul că Mihai Rapcea este, literalmente, bolnav de rea-credință), el nu se gândește nici măcar o clipă la consecințele nefaste ale calomniilor lui deșănțate, pe care le debitează de ani de zile, cu uriașe resentimente, împotriva yoghinilor MISA și mai ales împotriva lui Gregorian Bivolaru. Dl avocat Rapcea nici măcar nu bănuiește că, de această boală acută (a relei-credințe) îl poate salva doar buna-credință.

De aceea, violenţa de limbaj, care impregnează somația-ultimatum a avocatului Rapcea, este specifică oamenilor nătângi şi inferiori care au rămas fără argumente, care nu mai au nimic altceva de spus. În disperare de cauză, ei recurg la limbaj bolovănos, stupid și lovesc orbește cu insulte şi calomnii. Iar scopul nedeclarat al acestei agresivități verbale este manipularea și înecarea interlocutorului într-o mare de dejecții ce se pretind a fi „argumente raționale”. În acest sens este foarte semnificativă remarca unui gânditor contemporan: „Nu iraționalitatea definește răul modern, ci tocmai pretenția unei perfecte «raționalități».” La rândul său, filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu surprinde foarte exact mentalitatea acestor oameni de teapa avocatului Rapcea:

„Ei au doar certitudini. Pe care le afirmă ritos şi când e şi când nu e nevoie. De aceea ei vorbesc direct în concluzii. Dacă cineva s-ar gândi să-i întrebe pe ce își bazează ei afirmațiile, i-ar închide gura răspunzând «pentru că aşa e!». Dar de ce e așa? Aici, una din două: sau pentru că aşa zic ei (şi cine spune altfel, se pune cu ei) fie, încă o dată, pentru că așa e (și, în acest caz, ei şi numai ei sunt ventrilocii destinului).”

Într-adevăr, lui Mihai Rapcea nu-i trece nici măcar o clipă prin minte că el, în realitate, nu este deloc o victimă, așa cum îi place să se creadă. El, calomniatorul de profesie, paradoxal iată că acum el se simte „persecutat” atunci când îi sunt demascate tertipurile abjecte şi minciunile. El, care acum amenință cu „represalii” nebuneşti, teribile, se simte „intimidat”, „șicanat”, „defăimat” și „nedreptățit” atunci când denigrările și neadevărurile de cea mai joasă speță la care recurge constant împotriva yoghinilor MISA sunt date în vileag.

Atunci când dl avocat Rapcea calomniază și denigrează (de fapt, aproape fără încetare) după bunul său plac, el se consideră întotdeauna perfect „îndreptățit”. Cu toate acestea, atunci când cei pe care avocatul Rapcea îi calomniază fără nicio rușine și fără nicio reținere (ba chiar cu o vădită satisfacție răutăcioasă și cu multe resentimente), iau atitudine și fac reclamații îndreptăţite şi legale împotriva acestor infracțiuni flagrante ce au fost săvârșite de dl avocat, acesta sare ca ars și, din cauza stării lui de groază și disperare, trece la amenințări și șantaje de cea mai joasă speță.

Acest comportament evidențiază în primul rând frica la Mihai Rapcea, care își joacă acum, cu disperare, ultima „carte”: șantajul murdar și amenințarea fățișă. Trebuie totuși să-i reamintim dlui avocat Rapcea ceea ce, în calitate de avocat, ar trebui să știe foarte bine: reclamațiile calomnioase, răuvoitoare și mincinoase pot fi pedepsite prin lege, ele intrând sub incidența codului penal!

Având în vedere ura și înverșunarea neîncetată a lui Mihai Rapcea împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru și a Școlii de yoga MISA, numai o ființă extrem de naivă sau oligofrenă ar putea să creadă că, dacă „avocatul diavolului”, Mihai Rapcea, ar fi avut fie chiar şi cele mai mici dovezi referitoare la ceea ce el acum amenință aiurea că „va da în vileag”, el nu ar fi pregetat nici măcar o singură clipă să facă aceasta, cu mult timp în urmă. Astfel de așa-zise „dezvăluiri senzaționale” – dacă, bineînțeles, ele ar fi fost măcar 0,0001% adevărate – ar fi putut influența considerabil, de exemplu, deznodământul procesului de la Cluj, în care instanța i-a considerat pe toți inculpații (atât pe Gregorian Bivolaru, cât și pe yoghinii acuzați pe nedrept, într-un dosar inventat la comandă politică de procurori) complet nevinovați.

Dar iată că acum ridicolul „panglicar” Mihai Rapcea ne amenință pe toți cu dezvăluirea unor „lucruri rele, ilegale”, făcute, zise-se, de „oamenii răi din MISA” și ne ameninţă în mod paranoid că o să arate el „adevărul” (cel inexistent!) despre procesul de la Cluj, ba o să vină și cu toate „probele aferente”!

Este evidentă pentru orice persoană înzestrată cu bun simț diversiunea ridicolă pe care o încearcă, din disperare, avocatul Rapcea, precum și tendința lui murdară de manipulare. Suntem tocmai de aceea siguri că, în cazul în care chiar și unele aspecte mărunte din tot ceea ce el pretinde acum că „va dezvălui” ar fi adevărate, atunci, dată fiind ura imensă, ba chiar ticăloșia de care el dă dovadă, de atâția ani, împotriva profesorului Gregorian Bivolaru și a Școlii de yoga MISA, cu siguranță că ar fi făcut de multă vreme acele reclamații cu care acum ne amenință pe toți, cu o disperată nerușinare, că le va face.

Având în vedere toate acestea, îl anunțăm pe avocatul Mihai Rapcea că acțiunea penală care a fost îndreptată împotriva sa nu va fi retrasă. Ea își va urma cursul, urmând ca justiția să decidă în această direcție. Ar fi fost necesar ca dl avocat să știe cel mai bine că orice faptă penală săvârșită cu premeditare se pedepsește ca atare, conform legilor existente. De altfel, dacă avocatului Rapcea nu i-ar fi foarte clar că a încălcat legea (din prostie şi răutate), putem adăuga și nu ar fi, într-o anumită măsură, îngrozit, în momentul de față, de consecințele legale previzibile ale calomniilor sale, el nu s-ar fi dedat acum la aceste mizerabile șantaje, la paranoide amenințări și la ridicole ultimatumuri. De aceea, va fi necesar ca dl avocat Mihai Rapcea să ia aminte că noi nu ne vom lăsa absolut deloc terorizați ori șantajați de această nouă stratagemă imundă ce vine din partea lui și îl anunţăm că pentru noi somația sa este NULĂ și NEAVENITĂ, dar totuşi ne-a provocat un râs stenic şi molipsitor. Vă invităm să râdeţi cu toţii de neghiobia acestui „ULTIMATUM” al sărmanului avocat RAPCEA.


Conducerea Școlii de yoga MISA

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2016
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More