În mai multe locuri din lume, Soarele s-a întunecat în mod inexplicabil

În dimineaţa zilei de 2 dec 1904, oamenii din Memphis (Tennessee SUA) mergeau liniştiţi la activităţile lor cotidiene de vineri dimineaţa. Apoi în jurul orei 9, ceva ciudat a început să se petreacă. Fără niciun motiv, soarele a dispărut de pe cer. Într-un minut doar, lumina zilei s-a transformat într-un întuneric complet.

Oamenii surprinşi au căutat să folosească lămpile cu ulei, cu gaz sau becurile incandescente.
Întunericul s-a produs brusc şi complet, fără vreun avertisment şi nicio furtună nu părea că se apropie.
Şcolile s-au cufundat în întuneric, iar copii s-au îngrozit. Acestea nu erau prevăzute cu dispozitive de iluminat, deoarece funcţionau doar pe timpul zilei. Oamenii maturi de asemenea s-au speriat foarte tare, neştiind ce se petrece. Un docher a îmbrăţişat un stâlp de telegraf rugându-se pentru viaţa lui, fiind prea speriat pentru a-i da drumul.

Întunericul straniu a durat mai mult de o jumătate de oră, apoi a dispărut la fel de repede cum începuse. A fost urmat în curând de o furtună foarte distrugătoare.

În zilele ce au urmat, oamenii din Memphis, Tennessee, au rămas năuciţi de ceea ce se petrecuse.

Desigur, au existat păreri ale unora care au încercat să explice fenomenul spunând că era doar un nor de furtună întunecat care trecea pe deasupra. Dar cei care au fost la fața locului știau că n-a fost deloc aşa. Furtuna a venit după beznă, nu înainte sau în timpul acesteia.

Să fi fost o eclipsă neașteptată şi nimic mai mult? Ei bine, nici Soarele, nici Luna nu-şi schimbă traiectoriile doar pentru a face o eclipsă; nicio eclipsă de Soare nu a fost calculată pentru acea zi, în acel loc. De altfel, o eclipsă este caracterizată de o întunecare lentă, după care urmează momentul de maxim întuneric ce durează cel mult câteva minute, apoi lumina revine gradat. Pe când în cazul nostru întunericul a venit brusc şi s-a menținut o lungă perioadă de timp.

Obiectul care a ascuns soarele a trebuit să se menţină pe o orbită staționară între pământ și soare pentru a crea un astfel de efect. Niciun corp ceresc n-ar fi putut face asta.

Unii au înaintat ipoteza că doar un OZN de dimensiuni masive și capabil să mențină o orbită staționară deasupra orașului ar fi putut realiza acest fenomen, de fapt, o „navă mamă”.

Fenomenul neobișnuit din Memphis din anul 1904 nu a fost singurul de acest gen. De-a lungul timpului au mai fost consemnate şi alte momente în care soarele a fost acoperit în mod inexplicabil: la Londra, în data de 19 august 1763, ziua pe la amiază, la Preston (Anglia), în data de 26 aprilie 1884, la ora prânzului, și la 19 mai 1780, când o întunecime neobişnuită, care a durat aproximativ 14 ore, a cuprins nord-estului Statelor Unite (New England), întinzându-se şi asupra Canadei.


Citiți și:

Fascinaţie şi mister. Top 10 cele mai bizare minuni ale lumii

Cartea misterelor – o antologie a faptelor stranii

 

yogaesoteric
26 martie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More