În urma inundaţiilor din Texas, substanţele toxice folosite în procedeul de fracturare hidraulică au ajuns în râuri şi în sursele de apă potabilă!

 
Revărsările de apă cu care s-a confruntat recent Texasul au inundat puţurile petroliere şi zonele de exploatare prin metoda fracturării hidraulice, făcând ca petrolul şi substanţele chimice utilizate în acest procedeu să ajungă în râurile locale.
 
Oficiali ai gestionării situaţiilor de urgenţă din Texas au mobilizat Patrula Aeriană Civilă pentru a fotografia scurgerile de petrol din jurul regiunilor inundate, unde o catastrofă ar putea fi pe cale să se producă.
 

 

 

Mulţi specialişti de mediu şi localnici din regiunile afectate şi-au exprimat îngrijorarea referitoare la faptul că revărsările de ape ce au avut loc în ultima vreme au inundat zonele de fracturare. Astfel, petrolul precum şi substanţele chimice periculoase ce sunt injectate în sol pentru a scoate petrolul și gazele din rocile de șist au fost conduse către cursurile râurilor şi posibil chiar și în resursele de apă potabilă.

Texasul este leagănul industriei petroliere americane, unde multe companii aplică tehnologia fracturării hidraulice, activitate ce este distructivă pentru mediu, în principal din cauza folosirii unor substanţe chimice foarte nocive.
 

În fotografiile zonelor afectate se pot vedea pete de petrol precum şi dâre care curg de la tancurile înclinate şi de la locurile de fracturare care au fost inundate în timpul revărsării râului Sabine, în martie 2016.

„Acesta este un potenţial dezastru”, a spus, pentru El Paso Times, dr. Walter Tsou, fost preşedinte al Asociaţiei Americane pentru Sănătate Publică. „Animalele care au băut lichidul de fracturare au murit la o oră după ce s-au adăpat. Există potenţiali carcinogeni care conduc la leucemie, cancer cerebral şi alte probleme endocrine care pot determina naşteri premature.”

În plus, criticii sunt îngrijoraţi de faptul că nu se întrevede vreo posibilitate ca autoritățile să considere responsabile pentru aceste incidente companiile de petrol şi gaze, deoarece membrii comisiei primesc de la această industrie mai mult de jumătate din fondurile pentru campanie.
 

 

Todd Staples, preşedinte al Asociaţiei pentru Petrol şi Gaze Texas, susține că nu există motive de îngrijorare. „Companiile pentru petrol şi gaze naturale utilizează tehnologiile de ultimă oră pentru a stabili şi menţine activităţi sigure în orice condiţii de mediu”, a spus Staples pentru El Paso Times. „Operatorii care nu se aliniază directivelor de reglementare sau remediere vor fi obligaţi să facă aceasta şi îşi pot pierde permisiunea de a opera în Texas”.

Declarațiile sale sunt însă contrazise categoric de fapte. Fotografiile făcute de Patrula Civilă Aeriană şi animalele moarte sunt dovezi incontestabile ale așa-zisei „siguranţe” a activităţilor realizate de aceste companii.


Citiţi şi:

Experiment exploziv al unui parlamentar australian: Un râu situat lângă un site de fracturare hidraulică izbucnește în flăcări

Acum, în al 12-lea ceas, specialiștii EPA admit că au înșelat publicul în privința impactului fracturării hidraulice asupra contaminării apei potabile

Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică ar putea declanşa un dezastru ecologic în România
 

 

yogaesoteric
15 iunie 2016
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More