Înapoi în buncăr

Aveți deja un buncăr? Dacă nu, acum este momentul să vă faceți unul. Pentru că Macron cel Mare vrea să declanșeze un război de proporții. Vrea să trimită Legiunea Străină Franceză în războiul din Ucraina. Legiunea este un instrument vechi al colonialismului francez și se potrivește perfect în războiul din Ucraina, întrucât această țară urmează să devină o colonie NATO. Tortura și crima au fost pe agenda legiunii străine în Indochina și Algeria, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru care planul lui Macron este pe cât de nesuferit, pe atât de potrivit: știi imediat ce vor Macron și NATO și prin ce mijloace vor să își atingă scopul.

Se anunță un exercițiu de forță nucleară tactică

Rușii au reacționat aproape imediat la amenințarea franceză și au anunțat un exercițiu al forțelor lor nucleare tactice. Forțele nucleare tactice sunt armele nucleare folosite în războaie mai mici, mai limitate. Pentru acele războaie care au loc înainte de marea lovitură nucleară strategică, aka războiul mondial. Oricine crede acum că aceste arme tactice pot limita războiul nuclear se înșeală. Ele ar putea la fel de bine să fie detonatoarele pentru utilizarea loviturii nucleare strategice, mai cuprinzătoare.

Tratatul UE și profilaxia rusă

Un alt pericol care ar putea fi declanșat de amenințarea lui Macron se află în articolul 42 alineatul (7) din Tratatul UE: „În cazul unui atac armat pe teritoriul unui stat membru, celelalte state membre îi acordă acestuia toată asistența și sprijinul posibil”. Este foarte posibil ca rușii să răspundă profilactic la desfășurarea Legiunii Străine în apropierea granițelor lor cu o lovitură asupra Bazei aeriene 123 Orléans-Bricy, la nord-vest de Orléans. Aici sunt staționate avioanele Airbus A400M, achiziționate pentru desfășurarea rapidă a trupelor din Franța pe teritoriul inamic. Transportorul de trupe poate duce până la 114 soldați la locul de desfășurare, cu condiția să decoleze de la sol. Rușii nu vor aștepta până când legiunea franceză îi poate pune în pericol.

Macron versus de Gaulle

În timp ce fostul președinte francez, generalul de Gaulle, a anunțat în 1966 intenția Franței de a se retrage din structura militară integrată a alianței NATO pentru a asigura suveranitatea Franței, Macron speră să se afle într-o poziție mai bună dacă se predă în fața SUA și a alianței sale militare. Este discutabil dacă această atitudine servilă va da roade la următoarele alegeri. Nu doar opoziția are rezerve față de inițiativa lui Macron; ministrul militar francez Sébastien Lecornu a precizat recent, de asemenea, că este sceptic în legătură cu desfășurarea soldaților francezi. El a declarat pentru portalul BFMTV că nu se pune problema trimiterii de „trupe terestre de luptă” în Ucraina.

Suveranitate și negocieri de pace

Uniunea Europeană mai poate încă să-i împiedice pe ocupanții săi să fugă în buncăre. Dacă suveranitatea europeană prevalează asupra SUA și dacă liderii europeni sunt orientați spre pace și negocieri.

Citiți și:
Macron ne trece din nou prin fereastra Overton: „Sper din toată puterea mea că nu va fi necesar să mergem la război”
Acordul franco-ucrainean: Macron, Attal și Séjourné au încălcat cu bună știință Constituția

 

yogaesoteric
20 mai 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More