Încă de pe vremea lui Gandhi, în spatele campaniei împotriva tuturor acelora care sunt de partea Adevărului Spiritual (SATYA) se află aceiaşi oameni

Preluat de pe Mihai Stoian`s Blog
 

Unii dintre cursanţii noştri din India s-au întrebat: de ce ni se petrec tocmai nouă toate acestea? Deşi mass-media prezintă diverse scandaluri din societatea hindusă, datorită volumului imens de ştiri de acest fel, majoritatea acestora sunt cufundate în anonimat. Care este motivul pentru interesul atât de mare acordat cazului Satya Esoteric Integral Yoga de către mass-media naţională şi de cele mai mari trusturi media din India şi pentru implicarea ieşită din comun (şi evident ilegală) a aşa-numitelor autorităţi?
Înainte de a merge mai departe cu investigaţiile, vă aducem în atenţie o serie de fapte neprezentate până acum, care clarifică cauzele pentru care a fost iniţiată această campanie.

Oraşul lui SHIVA şi o întâlnire memorabilă

Ajungând în nordul Indiei, am fost invitat la o universitate de prestigiu – Dev Sanskriti Vishwavidyalaya (DSVV). Fiind oaspete al DSVV, am fost invitat să susţin câteva conferinţe în care să expun punctul de vedere ştiinţific asupra practicilor yoga străvechi. Profesorii de yoga din cadrul universităţii au participat şi ei la audierea acestor conferinţe.
Feedback-ul pe care l-am primit de la oameni a fost uluitor. Iată aici câteva extrase din impresiile participanţilor la conferinţe.
 

Mihai Stoian susţinând conferinţe fundamentate ştiinţific despre practica yoga,
la Universitatea DSVV din Haridwar

Selecție audio de la Haridwar

Am avut întâlniri foarte constructive cu directorul universităţii, dr. Chinmay Pandya, precum şi cu dr. Pranav Pandya, lider al unei mişcări de amploare din India. Am descoperit că avem multe viziuni ştiinţifice comune şi am luat hotărârea de a colabora la anumite proiecte spirituale ştiinţifice, aducând în laboratoarele pe care ei le au în cadrul universităţii o echipă de practicanţi avansaţi de la şcoala noastră de yoga, pentru a preda şi, de asemenea, pentru a face experimente şi studii în legătură cu efectele tehnicilor yoga asupra fiinţei umane. Discuţiile noastre au fost eminamente pozitive şi am găsit toate mijloacele practice necesare unei viitoare colaborări. Ei sunt foarte apreciaţi în India, având peste 90 de milioane de adepţi şi simpatizanţi în toată lumea.

Abordarea lor privind spiritualitatea ştiinţifică a găsit în şcoala şi în sistemul nostru yoga cel mai bun partener pentru un dialog şi o experimentare creativă. Ei au implicat deja mulţi oameni în acestă idee a abordării ştiinţifice a spiritualităţii, iar şcoala noastră oferă deja cel mai vast şi mai cuprinzător curs, precum şi experienţa practică în combinarea armonioasă a spiritului ştiinţific cu ştiinţa spiritualităţii.

Potenţialul acestei cooperări este evident şi, bineînţeles, că există şi persoane care nu văd cu ochi buni această colaborare. Ulterior ni s-a adus la cunoştinţă cât de multă tulburare a produs această întâlnire, întâlnirea cu fostul secretar personal al lui Gandhi, dl. Venkita Kalyanam, precum şi alte activităţi pe care le-am realizat în acestă ţară printre membrii anumitor cercuri oculte din India.

 
Cuplul care conduce Universitatea DSVV şi Mihai Stoian

O altă întâlnire memorabilă cu un veritabil simbol în viaţă: fostul secretar al lui Gandhi

Ajungând în Sud, am luat legătura cu dl. Kalyanam, fostul secretar personal al lui Mahatma Gandhi. Acest om a fost alături de Gandhi în toată perioada de dinainte şi după ce India şi-a câştigat independenţa. El s-a aflat împreună cu Gandhi în acea noapte de 15 august 1947, când India şi-a câştigat libertatea. Şi pentru a adăuga şi mai mult mister întregii poveşti, dl. V. Kalyanam s-a născut pe 15 august! El a fost alături de Mahatma Gandhi şi atunci când Părintele Naţiunii (aşa cum îl numeau indienii pe Gandhi) a fost asasinat. A rămas alături de el ajutându-l din 1942, până în 30 ianuarie 1948. 

Kalyanam şi Mihai Stoian. O întâlnire memorabilă

Întâlnirea în sine a fost o experienţă fascinantă. Bărbatul este pe cât de bătrân la trup, pe atât de tânăr la suflet, foarte viu şi lucid. Perspectiva pe care el o are asupra planurilor şi scopurilor lui Gandhi diferă în anumite elemente-cheie de povestea care se vehiculează în mod obişnuit. El mi-a spus o mulţime de povestiri interesante despre Gandhi şi moştenirea pe care el a lăsat-o, care a fost uitată în mod deliberat şi arsă împreună cu trupul lui.

În interviul exploziv pe care ni l-a acordat în cadrul acestei întâlniri, dl. Kalyanam îi acuză în mod şocant pe Nehru şi pe alţi lideri „hinduşi” pentru „dorinţa lor de putere” şi pentru dezmembrarea Indiei. El susţine că în mod clar politica lui Gandhi ar fi dus la o Indie unită. (vezi extrase din interviu).

„Gandhi este acum uitat şi ei vor să-i facă uitate şi idealurile.”, spune dl. Kalyanam cu o uşoară tristeţe în voce. Iată ce îşi aminteşte el din zilele independenţei Indiei:
„Gandhi a fost invitat atât de către Nehru (Jawaharlal), cât şi de Mountbatten (ultimul vicerege al imperiului Britanic Indian) pentru a participa la marea ceremonie la New Delhi care a marcat predarea puterii. El a refuzat să meargă, spunând că pacea era mult mai importantă decât această libertate trunchiată.”
Ştiind că tatăl lui Jawaharlal Nehru, panditul Motilal Nehru, a fost de două ori preşedintele partidului Congresului Indiei şi mason de gradul 33 şi că Jawaharlal însuşi făcea parte din aceeaşi organizaţie ocultă, nu am fost surprins de reacţia pe care a avut-o Gandhi. Întrebând despre eventualitatea ca Gandhi să fi fost membru al masoneriei dl.Kalyanam a fost categoric: „Gandhi nu a fost mason, dar majoritatea oamenilor din partid şi din jurul lui Gandhi erau implicaţi în acest cult.”

Luând în considerare această situaţie şi stilul organizaţiilor oculte de a folosi oamenii pentru ca apoi să se debaraseze de ei atunci când nu le mai sunt de folos, nu este de mirare că Gandhi a devenit din ce în ce mai izolat imediat după obţinerea independenţei, ideal pentru care a luptat. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi plină de bucurie a devenit (conform regulii oculte masonice) ziua lui de tristeţe, un fapt puţin cunoscut şi atent ţinut ascuns de către cei care l-au folosit pe Gandhi pentru propriul lor interes. În acea zi, dl. Kalyanam îşi aminteşte că Gandhi a dat o declaraţie afirmând că non-musulmanii l-au părăsit. „Ce anume sărbătorim noi astăzi? Nu cumva deziluzionarea noastră?”, a spus Gandhi.

Mai mult decât atât, dl. Kalyanam mi-a arătat testamentul lui Gandhi, o declaraţie faimoasă care ar fi trebuit să devină scânteia care ar fi aprins o a doua revoluţie în India, dacă el nu ar fi fost asasinat doar cu câteva zile înainte de începutul ei:
„Am spus în mod repetat că nu am luat parte şi nu am nimic de spus în privinţa multor lucruri care se petrec astăzi în ţara noastră. Adevărul este că eu nu mai sunt moneda curentă care eram odată. Vocea mea strigă acum în pustiu. Au fost vremuri în care masele m-au urmat în tot ceea ce am spus. Astăzi, vocea mea este una izolată. Acum spun lucruri care nu intră în casele oamenilor. Ştiu că timpul meu a trecut. Şi cu toate acestea continuu să spun ceea ce cred eu că este adevărat.”

Mai departe, dezvăluirile d-lui Kalyanam devin incendiare: chiar înainte de a fi omorât, Gandhi plănuia o a doua revoluţie în India! De această dată revoluţia era orientată împotriva regimului elitist nou stabilit. El a fost profund nemulţumit de starea naţiunii, spunând că „am înlocuit aristocraţia britanică cu una hindusă”. În mod clar, ideea lui de a face o nouă revoluţie l-a făcut foarte nepopular în rândurile noii elite indiene. Atâta vreme cât revoluţia dădea legitimitate planurilor grupurilor oculte şi lăsa puterea în mâinile lor, el era persoana cea bună, un model pe care nimeni nu l-ar fi putut urma, chiar dacă ar fi încercat… dar în momentul în care el a vrut să implementeze cu adevărat idealurile pentru care lupta…  atunci elita a hotărât să-l elimine. Iniţial, Gandhi a fost invitat să ia o pauză şi să joace în continuare rolul de Părinte al Naţiunii, zâmbind de pe fiecare afiş şi din fiecare carte a noii ţări. Apoi, când au văzut că el este hotărât să continue pe cont propriu, extremiştii au fost trimişi să încheie socotelile.
 
Iată ce a scris Gandhi în acele vremuri, arătându-şi în mod clar poziţia:
  

  
Click pe imagini pentru varianta mare
 
Toată lumea care a studiat evenimentele din ultimele decenii şi care a corelat implicarea pe care au avut-o în cadrul lor grupurile oculte ştie că această ultimă iniţiativă a lui Gandhi a fost sortită eşecului încă de la începutul ei deoarece acum el acţiona împotriva planurilor oculte. Într-un fel, destinul lui Gandhi a fost similar cu cel al lui Kennedy, câteva decenii mai târziu. Şi el a fost folosit de către cercurile oculte din SUA (un stat fondat şi condus de masoni), iar atunci când a încercat să revoluţioneze cu adevărat statul, să elimine sistemul Federal Reserve Bank şi alte aspecte ciudate care existau în sistemul american, el a fost eliminat. După ce l-au omorât, ucigaşii lui l-au plâns şi l-au numit unul dintre cei mai de seamă preşedinţi americani. Aceeaşi piesă, aceleaşi personaje, doar cu actori diferiţi. În final eroul moare, iar ucigaşii lui trăiesc bine mersi, pozând în urmaşii umili ai moştenirii care este acum sanctificată cu sângele unui mare om, (în timp ce în realitate, în cadrul agendei grupului lor ocult secret, ei deviază fără ruşine toate scopurile pentru care eroul a murit).
Toate aceste aspecte au ieşit la suprafaţă şi au fost confirmate într-un fel sau altul de către dl. Kalyanam în acest interviu.

Discutând în continuare cu dl. Kalyanam, el a fost uimit de şcoala noastră de yoga şi de potenţialul spiritual pe care ea îl are, mai ales în India. Chiar a cerut să vină să practice yoga la Satya Yoga, deoarece are nevoie să se ocupe de anumite aspecte ale sănătăţii sale.

Mai mult decât atât, dl. Kalyanam mi-a spus că acum câţiva ani a fost vizitat de Ram Dev, un yoghin faimos din India modernă, care încearcă să organizeze o mişcare împotriva corupţiei guvernamentale. Ram Dev i-a cerut d-lui Kalyanam să se alăture acţiunii sale naţionale de a posti ca formă de protest împotriva corupţiei ce există în cadrul guvernului. Ei nu se întâlniseră niciodată, iar pentru dl. Kalyanam întâlnirea noastră de acum a fost un semn de apariţie a unor noi oportunităţi extraordinare. Povestindu-i mai multe despre şcoala noastră de yoga şi a poziţiei pe care a luat-o împotriva corupţiei şi a compromisului spiritual, despre situația lui Grieg şi a luptei sale pentru dreptate şi Adevăr, el a decis că ar trebui să avem o întâlnire cu Ram Dev pentru a discuta despre o viitoare colaborare deoarece, cu sistemul nostru de a transforma oamenii şi cu audienţa pe care Ram Dev o are, am putea realiza transformări remarcabile pentru poporul indian şi societatea hindusă. Cu vivacitatea care îl caracterizează, dl. Kalyanam l-a sunat chiar atunci pe secretarul lui Ram Dev şi a cerut să stabilească această întâlnire. Secretarul i-a răspuns că suntem invitaţi la Delhi pentru a ne alătura începutului postului şi că vom vorbi acolo sau după aceea. A trebuit să refuz întâlnirea din acea dată, deoarece tabăra pentru cupluri din Chennai pe care o coordonam era în plină desfăşurare, iar duminică urma să se realizeze meditaţia în spirală. Am decis că vom stabili o întâlnire în viitorul apropiat.

 
Kalyanam şi Mihai Stoian. O întâlnire memorabilă.

Discuţia noastră despre soluţiile spirituale la problemele omului modern a fost foarte interesantă, iar pentru mine a devenit tot mai clar cât de NECESARĂ este şcoala noastră de yoga în India zilelor moderne, ca platformă spirituală pe care toate mişcările şi grupurile spirituale să-şi poată găsi o dezvoltare armonioasă, lipsită de conflicte între ele şi de conflicte cu societatea. Singura problemă evidentă care se prefigura acum, şi apoi în discuţiile care au urmat, era existenţa în societatea hindusă a grupurilor dominante oculte de putere, care conduc acum toate mediile politice şi economice şi care încearcă să elimine tot ceea ce înseamnă spiritualitate autentică. Aceasta face ca orice încercare de a eleva naţiunea şi de a organiza o revoluţie reală să eşueze chiar înainte de a începe. (Nu voi dezvolta mai mult această idee aici, pentru mai multe informaţii citiţi articolul Exterior Revolution is Not a Solution). A fost uluitor să constatăm că eram de acord în toate aspectele şi în final ne-am desparţit cu hotărârea de a ţine legătura şi de a realiza întâlnirea cu Ram Dev şi cu alţi oameni care sunt interesaţi să facă ceva pentru creşterea spirituală reală a naţiunii. Nu trebuie să fii un geniu ca să-ţi dai seama că şi această întâlnire are un potenţial de transformare imens şi că ea nu a fost privită cu ochi buni de aceia care deţin şi trag sforile pentru masele de oameni în India.

Un element important pe care aş dori să-l subliniez aici este faptul că opinia d-lui Kalyanam în legătură cu activitatea susţinută de Gandhi şi opiniile oficialilor diferă în anumite puncte esenţiale, ceea ce a determinat ca el să fie ţinut sub supraveghere. Din când în când, informaţiile sale ajung la mass-media locală, determinând trusturile principale din mass-media să iniţieze ample campanii de dezinformare, îngropând adevărul sub un număr mare de opinii ale experţilor şi istoricilor. De fapt, dl. Kalyanam a reimprimat fluturaşul care ar fi trebuit să fie împărţit la cea de-a doua revoluţie a lui Gandhi şi intenţionează să îl împartă la cât mai mulţi indieni posibil (vezi fotografia). Şi mai mult decât atât, el a fondat o mişcare politică care nu vrea să participe la alegeri asumându-şi ca scop corectarea politicienilor actuali şi contribuirea la crearea unui mediu social şi politic moral. Ar fi oare deplasat să considerăm, în aceste circumstanţe, că dl. Kalyanam se află sub supraveghere?

Atunci când l-am vizitat pe dl. Kalyanam, în apartamentul lui era prezent un tânăr, îmbrăcat foarte atent şi într-o formă fizică bună, care observa cu atenţie tot ceea ce făceam şi discutam. Atunci când l-am întrebat ce făcea acolo, el a spus că este un prieten şi un ajutor al d-lui Kalyanam. Însă în interviul pe care ni l-a acordat dl. Kalyanam, el spune de mai multe ori că locuieşte singur şi că face toate treburile casei singur, fără niciun ajutor (ca un adevărat adept al moştenirii lui Gandhi). La un anumit moment dat, dl. Kalyanam ne-a servit cu un ceai indian şi nişte prăjituri pe care le-a adus personal din bucătărie, „prietenul care îl ajuta” doar observându-l. În mod normal, ajutorul unui om bătrân ar fi făcut el acest serviciu.
Atunci când dl. Kalyanam l-a sunat pe Ram Dev pentru a aranja întâlnirea, cât de imposibil ar fi fost ca acea convorbire să fie înregistrată, luând în considerare riscul pe care îl reprezintă acest om?

Dezlegarea adevărului e facilă atunci când dovezile sunt atât de evidente

Luând în considerare amploarea şi importanţa evenimentelor pe care le-am descris mai sus şi ceea ce ar putea decurge din ele, să vedem ce rezultă în final. Situaţia se clarifică şi mâinile murdare care trag sforile sunt date în vileag.

Faptul că în cazul nostru întâlnim abuzuri, minciuni şi ilegalităţi din partea celor care ar trebui să apere legea şi că aceste abuzuri se ridică la un nivel care este tipic numai cazurilor de mare corupţie, arată fără nicio îndoială că la mijloc este un alt mecanism decât cel implicat în mod obişnuit într-un astfel de caz. În mod normal nu se întâlneşte un asemenea grad de corupţie şi de implicare a mass-media, a poliţiei şi a politicienilor în cazul unei organizaţii mici, care are doar câţiva studenţi (Satya are doar câţiva, comparativ cu mişcările hinduse tipice, care au milioane de adepţi). Şi nu veţi vedea niciodată mass-media naţională a unei ţări de mărimea Indiei implicată la o asemenea scară în manipulări şi minciuni în legătură cu un subiect ca Satya Yoga (care, comparativ cu alte mişcări şi şcoli din India, este relativ microscopică), decât dacă nu este vorba despre ceva mai mult în spatele scenei.

Dacă ar fi fost vorba despre o ţară ca Danemarca, cu o populaţie puţin peste 5 milioane de locuitori, un grup ca Satya Yoga ar fi fost semnificativ, dar într-o ţară ca India, unde există GURU-şi care adună zeci de milioane de adepţi în jurul lor, interesul atât de mare din jurul acestui subiect este cel puţin ciudat şi el scoate în evidenţă, pentru un observator inteligent, implicarea altor interese care sunt străine intereselor ţării.

În mod normal, societatea reacţionează proporţional cu situaţia în cauză, eroul local are parte de cinci rânduri în mass-media locală, hoţul este luat de ofiţerii de poliţie, iar subiectul nici măcar nu ajunge la ştirile locale, în timp ce împotriva gangsterilor şi a marilor reţele criminale de droguri este implicată uneori chiar şi armata pentru a ajuta la prinderea lor; şi aceştia rămân cap de afiş zile întregi. Aceste proporţii sunt normale, la fel cum este şi relaţia acţiune-reacţiune care guvernează acest fenomen în societate. Cu toate acestea, în cazul şcolii Satya Yoga, este implicat cel mai mare trust media, se folosesc cele mai murdare metode („rezervate” de obicei pentru campaniile politice); autorităţile sprijină întreaga operaţiune media cu minciuni şi acţiuni ilegale (vezi aici câteva dintre ele deconspirate de oameni din interior), şi toate acestea doar pentru o organizaţie care, la scara tabloului spiritual al acestei ţării, este microscopică.
Explicaţia pentru această anormalitate, a modului în care am fost trataţi, poate fi numită „păzirea primei piese a efectului de domino”. Satya Yoga este exponentul unui sistem spiritual autentic iar aceasta e o ameninţare reală la adresa corupţiei sufletului, a trupului şi a societăţii care este promovată în zilele noastre la scară largă de către lojile oculte, cu scopul de a-şi facilita dominaţia asupra maselor. Şcoala Satya Yoga este un sistem spiritual complet foarte uşor de aplicat. Prin eficienţa lui care a fost deja dovedită în multe ţări, un asemenea sistem poate să genereze cu uşurinţă un efect de domino ce se poate extinde uşor în întreaga societate, în special într-o ţară ca India.

Satya Yoga predă singurul sistem yoga din lume (din câte ştiu) care oferă explicaţii complete şi aduce spiritualitatea înapoi oamenilor, fără nevoia vreunui intermediar între ei şi Suprem. Este un sistem care îmbină armonios sistemul tradiţional yoga cu ştiinţa modernă şi cu ultimele tendinţe în dezvoltarea umană. Singura problemă în acest caz este aceea că acest sistem este liber şi independent, nefiind controlat de interesele cercurilor oculte şi el este oferit cu adevărat pentru beneficiul maselor mari de oameni.

Mai mult decât atât, acest sistem yoga, care este predat la şcoala Satya, este singurul care învaţă despre TANTRA integrată cu conceptul continenţei sexuale (disciplina complet auto-asumată asupra energiei sexuale), ce face posibilă o reală reînviere a adevăratului spirit tantric. Prin urmare, aceia care îşi apără organizaţiile oculte, în principal Francmasonii, sunt cei care se simt ameninţaţi de acest sistem de învăţături şi de potenţiala expansiune  a acestuia în societatea hindusă. Dacă Grieg ar fi fost francmason sau această şcoală ar fi fost integrată în planurile lor, întreaga societate ar fi fost sfătuită să sprijine această şcoală… dar atunci ea nu ar mai fi fost o şcoală spirituală.

Problemele care se acumulează în subconştientul oamenilor sunt astăzi mai mari decât oricând, întrebările fără răspuns se înmulţesc astronomic, iar sistemul nu dă aproape nicio soluţie poporului. Acesta este motivul pentru care devine tot mai dificil ca oamenii să fie în permanenţă distraşi de la problemele existenţiale esenţiale folosind forme de divertisment din ce în ce mai agresive şi prin cultivarea unei stări de frică generalizată.

Dar, în acelaşi timp, se urmăreşte să fie ţinut cu grijă deoparte orice catalizator care poate declanşa efectul de domino! Acesta este motivul pentru care tot ceea ce poate deveni prima piesă a efectului de domino este în mod brutal îndepărtat. Din exterior pare a fi o reacţie disproporţionată, deoarece prima piesă a lanţului de domino (care în acest caz este Satya Yoga) este mică, dar efectul pe care ea îl poate genera este foarte mare. Această reacţie anormală, disproporţionată a autorităţilor dovedeşte în mod indirect, pentru un observator atent, autenticitatea învăţăturilor şcolii Satya Yoga şi a sistemului ei, ea fiind într-adevăr capabilă să genereze o „reacţie spirituală în lanţ”.

Gândiţi-vă cum ar fi dacă mai multe jocuri de domino şi-ar pune împreună primele piese, cât de dură ar deveni paza şi cât de puternice ar fi reacţiile… şi asta explică de ce Ram Dev a devenit dintr-o dată întruchiparea răului (după ce a fost proclamat erou naţional), de ce dl. Kalyanam este pus sub supraveghere şi de ce Satya Yoga este acuzată de cele mai ridicole crime.

Textul care a fost scris cu câteva decenii în urmă de un judecător hindus faimos, dl. A. N. Mulla şi comentariul d-lui Kalyanam din anul 2007 de la finalul textului „Condiţiile de astăzi sunt de sute de ori mai rele…” oferă o perspectivă clară asupra lucrurilor.
Şi întregul tablou începe să devină şi mai clar…

Vă invit să vă scrieţi impresiile şi chiar să ne trimiteţi informaţii despre cazuri similare. Eu voi continua să dezvălui faptele din spatele scenei ca pe o punere în practică a principiului SATYA (Adevărul). Imediat ce interviul integral cu dl. Kalyanam va fi disponibil, el va fi publicat aici.

Citiţi şi:

O anchetă ruşinoasă: Omerta (Regula Tăcerii) impusă de autorităţi este ruptă

Mass-media se prostituează: Campania manipulativă de presă a ziarului «Times Of India» împotriva Satya Esoteric Integral Yoga

DOSAR. Un caz zguduitor: incredibilul proces al lui Swami Premananda


yogaesoteric
21 septembrie 2011


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More