Încălzire globală? Ce se petrece cu zona arctică?

 

O încălzire globală ar fi urmată de o topire globală a gheţii la poli. Realizatorii documentarului „Modificarea climeiˮ („Climate changeˮ), adepţi ai încălzirii globale, au avut intenţia de a filma topirea gheţarilor în zona arctică.

Vaporul lor, cu numele „MS Malmoˮ, s-a oprit la data de 3 septembrie 2019 în largul localităţii Longyearbyen, în arhipelagul Svalbard (insula Spitzbergen), fiind blocat de gheaţă. A fost ultima ambarcaţiune dintr-o lungă listă de nave prinse anul acesta în gheaţa arctică înfiorător de groasă.

Nava suedeză, construită în 1943 şi renovată în 2014, efectua un „tur al Arcticiiˮ cu nobila misiune de a transporta dincolo de cercul polar de nord o echipă specializată în documentare referitoare la încălzirea globală. Obiectivul echipei era acela de a filma topirea catastrofală a gheţii în zona polară, trâmbiţată intens de media principală. Totuşi, această topire întârzie mereu să se concretizeze în ciuda deceniilor de fierbere pe acest subiect la ONU şi GIEC (Grupul Interguvernamental pentru Evoluţia Climei).

Echipa de realizatori a fost necesar să fie evacuată cu elicopterul ca să nu sfârşească congelată precum hibernatus. Toţi sunt teferi şi nevătămaţi.

O topire estivală normală

În 2019, nu a fost nimic extraordinar în ceea ce priveşte topirea arctică din timpul verii. Raportul grosime/volum al banchizei arctice nu s-a modificat cu nimic în raport cu media dintre anii 2004-2013. Institutul Danez de Meteorologie (DMI) publică regulat aceste date, care demonstrează că topirile şi glaciaţiunile arctice sunt în limite normale după 2006. Nicio topire anormal crescută nu s-a semnalat.

Datele DMI

Datele înregistrate de Institutul de Meteorologie Danez (DMI) arată că de 13 ani banchiza a încetat să se mai rarefieze, contrar previziunilor anterioare realizate de climatologi şi diferite modele computerizate.

De fapt, staţiile meteo situate pe coastele Arcticii înregistrează mai degrabă răciri decât încălziri ale climei în zonă. Aceasta a surprins foarte multe persoane! Sezonul topirilor arctice începe la 1 iunie. Este momentul în care se calculează volumul gheţii arctice. În 2018, tendinţa a fost surprinzătoare. În loc să diminueze rapid, cum afirmă deseori oamenii de ştiinţă alarmişti şi anumite media, banchiza a crescut puţin. De fapt, volumul gheţii nu a diminuat de 13 ani!

Aceste rezultate ştiinţifice se bazează pe calcule efectuate plecând de la modelul operaţional HYCOM-CICE al DMI. Astăzi este mai important ca niciodată să ne concentrăm pe date ştiinţifice reale, făcute in situ – la locul respectiv, concret.

Date de la Agenţia de Mediu Canada (Environnement Canada)

Acest institut se ocupă de calcularea echivalentului în apă al gheţarilor şi zăpezii din emisfera nordică. Ori, după calculele făcute de acest institut, acoperirea cu gheaţă în august 2019 era mai mare decât media cu 15 km3 în emisfera nordică. Datele furnizate de Environnement Canada arată că o parte din gheaţa care se estima că va dispare până la momentul respectiv al anului, de fapt nu se topise.

Pentagonul anunţă o răcire globală

Departamentul Apărării de la Pentagon a comandat un raport, cu scopul de a prevedea impactul unei modificări climatice brutale asupra securităţii SUA. Ori, concluziile s-au arătat a fi atât de alarmante că cele mai înalte autorităţi au făcut totul pentru a le muşamaliza.

Autorii raportului, Peter Schwartz şi Doug Randall, au luat în considerare studiile asupra evoluţiei generale a condiţiilor climatice la scară planetară. Începând cu 2010, ei au întrevăzut răciri bruşte ale climei. Ori, se pare că perioada 2019-2020 marchează o modificare climatică majoră cu o creştere progresivă a maselor de gheaţă de la poli.

„Elitaˮ spune de mult timp că ne îndreptăm spre o răcire planetară. Totuşi, ideea încălzirii globale a făcut posibilă introducerea de taxe şi obţinerea de profituri de către oligarhie, care au spoliat şi mai mult populaţiile. O taxă de „glaciaţiuneˮ nu ar fi avut cu siguranţă acelaşi efect…

Zăpadă în Nevada pe 10 septembrie 2019

Era încă, teoretic, vară în regiunea respectivă. Totuşi iarna s-a autoinvitat în zonele înalte ale ţării, după cum informa canalul CBS-local. Multe persoane se întrebau dacă ceea ce cădea de sus nu era zăpadă topită. Confort canalului de ştiri NWS Reno era vorba de „lapoviţăˮ, fulgi de zăpadă acoperiţi de gheaţă.

Zăpadă în Colorado pe 12 septembrie 2019

Se pare că şi Colorado a trecut direct de la vară la iarnă. Un front atmosferic rece de final de vară a adus furtuni şi un mic strat de zăpadă în regiunile muntoase la altitudini mai mari de 3000 de metri, după cum a informat CBS Denver. Zăpada a căzut în bazinul Arapaho, în centrul staţiunii Keystone, conform CBS News.

Zăpadă în Montana pe 29 septembrie

În Munţii Stâncoşi s-a depus un strat de zăpadă care depăşea 60 de centimetri şi  au fost distruse cabluri electrice. Localitatea Browning a fost acoperită de un strat de zăpadă de 58 de centimetri iar East Glacier Park de un strat de 53 de centimetri. Avertismentul de „furtună de iarnăˮ al Serviciului Meteo Naţional a fost în vigoare pentru anumite părţi din zona de centru-nord a Montanei. Ivan Cabrera, meteorolog la CNN, declara că ar mai putea ninge cât să se formeze încă 30-60 centimetri de zăpadă. Oraşul Great Falls, din Montana, a fost acoperit cu un strat de 24 de centimetri de zăpadă. Este un nou record al ninsorilor care l-a depăşit pe precedentul, care data din 1954, când s-au atins 9,1 centimetri de zăpadă la aceeaşi dată. Oraşul Choteau era deja afectat de căderi de arbori şi cabluri electrice, ceea ce îl făcea extrem de periculos pentru şoferi, conform KRTV, filială a CNN.

„Aceste condiţii meteorologice au surclasat furtuna hibernală din 1934, care a fost pentru numeroase regiuni cea mai puternică ninsoare înregistrată vreodată la debutul sezonuluiˮ, declara M. Cabrera la CNN.
„Ar putea apare un episod de ninsoare la începutul sezonului, episod de o importanţă istoricăˮ, declara serviciul meteo naţional al localităţii Great Falls, Montana.

Zăpadă în Chile la 1 octombrie 2019

În emisfera sudică, în timpul primăverii, zăpada şi îngheţul au surprins locuitorii regiunii La Araucania, din zona centrală a statului Chile. Aceste informaţii au fost transmise de locuitori, pe reţelele de socializare.

Se înregistrează răciri record ale climei în China, Rusia, Finlanda, SUA, Canada şi în emisfera sudică. Temperaturile înregistrate în Rusia, China şi Canada au fost de până la -50ºC. Sunt frigurile obişnuite ale Antarcticii. Dacă această tendinţă se confirmă, va fi dificil să se susţină în continuare propaganda încălzirii globale, în ciuda atacurilor climatice din această vară din Europa.

Citiţi şi:

Vremea – o armă redutabilă

Un nou studiu științific dedicat evaluării metodelor insidioase pentru ca opinia publică «să accepte» manipulările climatice!

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More