Începe: Mass-media germană sponsorizată de stat construiește un proiect mondial împotriva „dezinformării crescânde”

Regimul nazist a fost unul blând în comparație cu cel ce vine și a vizat doar o anumită etnie. Acum ne vor viza pe toți, indiferent de etnie, culoare sau alte caracteristici. Unicul criteriu de diferențiere va fi obediența: ești cu ei sau împotriva lor. Nimic altceva. Germania este incubatorul sau clocitoarea, că sună mai bine.

Se globalizează cenzura?

Postul german de știri sponsorizat de stat ZDF colaborează cu posturi de știri sponsorizate de stat din Canada, Elveția și Belgia pentru a „dezvolta soluții online care să permită angajamentul civic și discursul democratic în spațiul digital, departe de comentariile instigatoare la ură și de dezinformarea în creștere”.

Asta înseamnă cenzură.

ZDF a relatat:

„Împreună cu radiodifuzorii publici din Canada (CBC), Elveția (SRG SSR) și Belgia (RTBF), ZDF dorește să dezvolte soluții online pentru a permite angajamentul civic și discursul democratic în spațiul digital, departe de comentariile instigatoare la ură și de dezinformarea în creștere.

Proiectul internațional de cercetare «Incubatorul Spațiilor Publice» își propune să dezvolte și să testeze elemente de bază inovatoare pentru discuții online deschise și respectuoase. Accentul este pus pe interesele utilizatorilor. Aspectele comerciale sunt irelevante.

Directorul ZDF dr. Norbert Himmler (nume predestinat n.n.):

«Democrația prosperă pe baza unui dialog deschis și corect în societate. Nu este indicat să lăsăm acest aspect pe seama marilor platforme americane. Proiectul «Incubatorul Spațiilor Publice» este menit să arate că modalitățile prin care radiodifuziunea publică poate crea spații de comunicare independente și bazate pe fapte în lumea digitală se pot construi. Obiectivul nostru comun este de a contracara creșterea urii, a violenței, a propagandei și a defăimării pe rețelele de comunicare virtuală cu o alternativă de serviciu public.»”

Cele patru companii de radiodifuziune desfășoară proiectul de cercetare în cooperare cu organizația non-profit New Public, care are o experiență și o expertiză vastă în domeniul comunicării digitale orientate spre sectorul non-profit. Co-fondatorul Eli Pariser este cunoscut în Germania ca autor al cărții The Filter Bubble: How We Are Being Disenfranchised on the Internet (Bulă de filtrare: Cum suntem privați de drepturi pe Internet). Parizianca și co-fondatoarea Deepti Doshi, împreună cu echipa New Public, proiectează spații digitale interdisciplinare pentru a consolida coexistența civică democratică.”

În anii 1930, presa germană controlată de stat a colaborat, de asemenea, cu mass-media occidentale. Un exemplu important în acest sens a fost Associated Press.

În schimbul accesului în Germania, The Associated Press a fost de acord să nu publice nimic „destinat să slăbească puterea Reich-ului în străinătate sau în țară”.

The Guardian relata (martie 2016):

„Agenția de știri Associated Press a intrat într-o cooperare oficială cu regimul hitlerist în anii 1930, furnizând ziarelor americane materiale produse și selectate direct de ministerul de propagandă nazist, potrivit unor materiale de arhivă descoperite de un istoric german.

Într-un articol publicat în revista academică Studies in Contemporary History, istoricul Harriet Scharnberg arată că AP a reușit să își păstreze accesul doar intrând într-o cooperare reciproc avantajoasă în ambele sensuri cu regimul nazist.

Agenția cu sediul la New York a cedat controlul asupra articolelor sale prin semnarea așa-numitei Schriftleitergesetz (legea editorului), promițând să nu publice niciun material «conceput pentru a slăbi puterea Reich-ului în străinătate sau în țară».

Această lege a obligat AP să angajeze reporteri care lucrau și pentru divizia de propagandă a partidului nazist. Unul dintre cei patru fotografi angajați de Associated Press în anii 1930, Franz Roth, era membru al diviziei de propagandă a unității paramilitare SS, ale cărui fotografii erau alese personal de Hitler. AP a eliminat fotografiile lui Roth de pe site-ul său de când Scharnberg și-a publicat descoperirile, deși miniaturile rămân vizibile din cauza unor «probleme de software».”

Nouăzeci de ani mai târziu, se petrece din nou?

Citiți și:
Plandemia nu s-a încheiat: „Ne aflăm în mijlocul celui mai mare program de supraveghere și cenzură din istoria omenirii”
Studiu exploziv al publicației academice Springer, semnalat de dr. Robert Malone: Cenzura și defăimarea ca arme de control

 

yogaesoteric
26 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More