Începutul colapsului final al sistemului capitalist

 

Barometrul siguranței și încrederii ne este arătat de sistemul bancar și funcționalitatea sau nefuncționalitatea lui. Cum? Foarte simplu. Prin volumul de bani retrași de populație din bănci sau cei aflați în circulație în economie.
 

La finele lunii august s-a înregistrat cel mai mare volum, record istoric, de bani retrași de cetățeni din băncile capitaliste occidentale, ceea ce reflectă mai mult decât oricând apropierea finalului sistemului și colapsul lui din toate încheieturile. Un sistem al fraudei generalizate, al minciunii și aroganței, un sistem în avantajul unui grup și în detrimentul maselor, care, în imaginea acestui grup de infractori financiari, ar trebui să acopere toate fraudele comise de ei și să le garanteze un standard de viață ridicat.

Auzim zilnic faptul că vânzările la obiectele de folosință îndelungată au crescut, la fel la alte obiecte strict necesare în casele oamenilor și ne întrebăm: Oare acești oameni nu le-au avut? Asta pentru că vedem persoane în vârstă cumpărând. Toți sau marea majoritate plătesc cu bani lichizi. De unde au acești bani? Evident, din bănci, bani pe care și-i retrag datorită faptului că nu vor să fie „ciupiți” prin intermediul dobânzilor negative și vor să aibă controlul asupra banului lor, o parte să îi cheltuie ca să își asigure existența decentă și alta să o pună la saltea pentru zile negre în care cash-ul va fi rege.

Dar să pornim din inima financiară a capitalismului, Elveția, unde se presupune că este punctul zero al fraudei financiare, prin intermediul BIS, R Swiss, Swiss Bank și a altora. Elvețienii au aruncat pe piață cea mai mare cantitate de bancnote de 1.000 de franci elvețieni din toate timpurile. Ne întrebăm: „Păi, frați capitaliști, vă închipuiți că primește vreun magazin alimentar sau benzinărie aceste bancnote?” Cu siguranță NU. Deci aceste bancnote au două destinații: sub salteaua celui ce își retrage banii din bancă, în cea mai mare parte, și în bunuri care se așteaptă să fie la prețuri exorbitante în viitor, dar strict necesare gospodăriilor în care locuiesc.

De fapt, sunt peste 41,6 miliarde de bancnote de 1.000 de franci elvețieni, ceea ce arată că o creștere peste acest volum ar fi o nebunie economică, dacă economiile capitaliste s-ar presupune că ar funcționa, iar viteza de circulație a banilor ar fi una sănătoasă, ceea ce de departe nu este.

BCE (Banca Centrală Europeană) dovedește zilnic că are în conducere oameni bolnavi, psihopați, corupți și total lipsiți de mândrie profesională în decizii. BCE s-a mutat în zona dobânzilor negative și acceptă acest lucru ca un mecanism de refacere economică, crezând că oamenii vor scoate banii din bănci și vor cumpăra cu ei, apărând astfel o cerere generală și prin urmare se vor reface departamente ale economiilor dorite de ei, pentru a da o viteză mai mare de circulație banilor în economie.

Dar se vede de departe că ei își imaginează că o mare parte din bani vor ajunge sub saltelele oamenilor, fiind retrași și ținuți acasă. Altfel, atât BCE cât și Banca Națională a Elveției nu ar tipări atâtea bancnote de 1.000 de euro și 1.000 de franci elvețieni. Dar ei știu că marea majoritate a acestor bancnote nu vor ajunge niciodată în circulație, în comerț. Pe de altă parte, oamenii vor scoate banii din bănci și își vor plăti cheltuielile curente, cele strict necesare pentru funcționarea gospodăriei. Deci nici așa nu vor ajunge în zona unde dau de înțeles BCE și Banca Elveției că doresc să ajungă banii, dar mai mult, ei nu vor sta la băncile comerciale sub nicio formă, lucru care face ca aceste bănci să aibă mereu o lipsă acută de lichidități.

Rata negativă a dobânzii nu va rezolva problema economică ci o va amplifica. Oamenii vor retrage bani în continuare în volum mare, ceea ce înseamnă o criză din ce în ce mai profundă. Această evoluție negativă și retragerea banilor în număr din ce în ce mai mare din bănci a început din 2012 și vedem ce se petrece și cât de „benefică” a fost economia capitalistă.

În acest moment, cetățenii germani, recunoscuți în Europa și nu numai pentru pragmatismul lor financiar și pentru faptul că realizează economii pentru perioade mai dificile ale vieții, cumpără articole strict necesare caselor lor, pentru a evita o escaladare de proporții a prețurilor iar restul banilor îi stochează în case sub formă de bani lichizi, ceea ce nu s-a mai petrecut după Republica de la Weimar. Ei au în vedere ratele negative ale dobânzilor la depozitele bancare, dar văd cu ochii lor colapsul lui Deutsche Bank (dacă băncile din Italia au credite neperformante de 360 miliarde euro, Deutsche Bank are derivative toxice de 4 ori mai mari, adică este în faliment de mult, n.b.) care le arată că sfârșitul financiar al acestui sistem este foarte aproape.

Mergând în Japonia, dezastrul este și mai evident. Și acolo suntem martorii tipăririi bancnotei de 10.000 de yeni, care este văzută ca o nebunie și un act de disperare financiară chiar de poporul japonez, confuz la ideile economice (Abenomics) ale lui Shintzo Abe (guvern vasal familiei Rothschild).

Japonezii sunt renumiți pentru tendința lor de a economisi în bănci bani pentru vârsta a treia și sunt bine-cunoscuți pentru modestia consumului lor, dar în acest moment retrag masiv bani din băncile japoneze, disperarea începând din 2014 și continuând cu amplitudine în acest moment.

În SUA situația este exact la fel. Și americanii retrag bani zilnic din bănci, dar ei mai au și alte mecanisme pe care le utilizează și anume, retrag numerar, îl pun de-o parte și plătesc cu cardurile de credit, pe care le acoperă din salarii, dar au bani lichizi la saltele și așteaptă un moment favorabil când sistemul de creditare prin carduri să colapseze și ei să aibă de plătit mai puțin sau deloc.

De fapt, peste 43% dintre americani își păstrează economii în bani lichizi de frica unor dobânzi negative și a falimentelor controlate ale băncilor capitaliste americane. Acest procent nu a existat vreodată în istoria financiară modernă a Americii. Ceea ce este interesant, peste 53% dintre americanii ce dețin economii în bani lichizi plănuiesc să depoziteze banii în locuri secrete, ferite de ochii agenției de taxe americane și la adăpost în cazul unor eventuale spargeri de locuințe.

Un alt aspect interesant, pe care presa economică nu îl are în vedere deloc, este sfidarea sistemului financiar și fiscal de către americani. Este știut că ei nu pot împrumuta dacă nu au o istorie a creditului, iar dacă scot bani din bănci și nu rulează prin bancă cheltuielile făcute, istoria creditului lor este una nefavorabilă, iar când eventual vor avea nevoie de un alt credit, este greu de crezut că îl vor mai obține. Totuși, de această dată primează banii lichizi și păstrarea lor în casă decât să îi lase în bănci și să își facă o istorie a creditului. Ce înseamnă asta? Că ei nu vor mai cumpăra și nu plănuiesc să cumpere lucruri costisitoare și nu vor să mai introducă bani în economia americană, care înseamnă un colaps financiar dictat de omul de rând, prin retragerea banilor lichizi de pe piață și blocarea lor, limitând consumul la maxim, într-o economie al cărui PIB depinde în proporție de 72,3% de consum.

După unii analiști, nu poate fi nimic mai elocvent decât circuitul banilor în societate pentru a arăta unde se situează societatea și cum arată încrederea membrilor ei în sistemul financiar, economic, politic și social.

Încrederea populației în sistemul financiar american și nu numai este aproape de zero! Din acest punct începe ceva la ceea ce noi toți suntem parte și este vorba de colapsul încrederii publice. Urmează să vedem consecințele acestui fapt foarte curând.

Notă: În prezent, se pare că se duc ultimele negocieri cu cabala referitor la predarea lor în anumite condiții. Alianța Estică dorește introducerea unui nou sistem financiar.
Dar, având în vedere cele de mai sus, unii sunt de părere că cei care mai au depozite prin bănci să își retragă banii pentru a nu plânge după ei mai târziu și să ajute prin asta la colapsul definitiv al sistemului financiar.

Pentru a traversa cu bine momentul de prăbușire a sistemului actual, este binevenit ca fiecare să își facă o mică rezervă de alimente și apă, bani cash și un plin de rezervor la mașină, deoarece când sistemul se va opri nimic nu va mai funcționa și va trebui pentru o perioadă de vreo 3-4 săptămâni să supraviețuim cum putem. Nu vă așteptați la ceva de la guvern, nu vor putea face nimic.
Va trebui să ne ajutăm unii pe ceilalți, și poate așa vom deveni și mai buni pentru noua eră ce va începe.

Ron Paul, congresman cu o vechime de 22 de ani, ne avertizează în legătură cu un iminent colaps total, arătând că nu va apare doar o nouă criză financiară, cum ni se sugerează, și ne îndeamnă să ne facem rezerve alimentare.

Citiţi şi:

Cea mai mare bancă europeană, Deutsche Bank, se întreabă dacă nu cumva se fac pregătiri pentru o prăbușire economică… «controlată»

Adevăraţii cămătari sunt nebănuiți: FMI, Banca Mondială

Dezvăluirile incendiare ale unui bancher elveţian despre acţiunile criminale pe care le realizează grupul Bilderberg

yogaesoteric
18 octombrie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More