Închisorile viitorului: deținuților le vor fi implantate amintiri sintetice prin intermediul Inteligenței Artificiale și al microcipurilor pentru a-și corecta comportamentul
În viitor, în locul ispășirii unei pedepse de ani sau zeci de ani de închisoare, deținuții ar putea alege să li se implanteze microcipuri în creier, prin intermediul cărora să le fie induse noi amintiri pentru a dobândi perspectiva victimei și a-și corecta comportamentul.
Potrivit Daily Mail, un nou sistem IA denumit Cognify ar permite guvernelor să implanteze amintiri sintetice în creierul deținuților pentru a-i pedepsi pentru încălcarea legii:
Sistemul ar putea include un dispozitiv VR [Realitatea Virtuală] care va afișa imagini ale infracțiunii, generate de IA, dispozitiv cuplat cu un implant cerebral care va induce stări emoționale precum remușcarea sau regretul – sentimente pe care unele persoane nu le pot simți singure.
Conceptul, dezvoltat de Hashem Al-Ghaili, va asigura efecte pe termen lung ale ședinței de terapie, făcând ca amintirile să fie permanente.
În prezent există peste 1,7 milioane de persoane încarcerate în Statele Unite, potrivit ziarului britanic, dar studiile arată că închisoarea nu descurajează viitoarele crime.
În acest sens, Al-Ghaili urmărește să folosească inteligența artificială pentru a reduce rata de recidivă.
„Cognify ar putea, într-o zi, să creeze și să implanteze amintiri artificiale direct în creierul deținutului. Aceste amintiri complexe, vii și realiste vor fi create în timp real folosind conținut generat de IA”, se menționează în videoul de prezentare.
„În conștiința criminalilor, timpul ar trece diferit față de viața reală, făcându-i să aibă experiențe care s-ar întinde pe ani de zile”, ceea ce înseamnă că o terapie care va dura câteva minute ar echivala cu o experiență de ani de zile.
O astfel de „terapie” constând în implantarea de amintiri poate fi adaptată pentru diferite infracțiuni, amintirile generate de AI fiind personalizate ca răspuns la infracțiunea și sentința subiectului.
Deținuții vor fi supuși unor proceduri de scanări ale creierului de înaltă rezoluție pentru a se stabili o hartă detaliată a căilor lor neuronale, ceea ce ar permite Cognify să vizeze anumite regiuni ale creierului responsabile cu memoria, raționamentul și gândirea logică, potrivit Daily Mail.
Infractorilor li se vor arăta amintiri generate de inteligența artificială despre crimele lor, fiind vorba de infracțiuni precum „violența domestică, crimele motivate de ură și discriminarea, delapidarea, traficul de informații privilegiate, furtul și frauda”. Ei vor fi supuși unei tehnologii care îi vor face să simtă durerea și suferința cauzate victimei lor.
„Unele amintiri vor fi concepute pentru a declanșa consecințe și traume”, se arată în videoclip. „Astfel de amintiri ar putea simula consecințele pe termen lung ale acțiunilor violente, cum ar fi durerea familiei victimei sau trauma fizică și emoțională suferită de victimă.”
Citiți și:
Forumul Economic Mondial sugerează că există motive „solide și rationale” pentru microciparea copiilor și prezice că cipurile vor fi „accesorii la modă”
Elon Musk: Cipul Neuralink va putea fi folosit pentru a „salva creierul ca într-un joc video” – obiectivul este ca oamenii să ajungă la „simbioza cu Inteligența Artificială”
Dezvăluiri din istoria secretă a manipulării: experimentele şi planurile criminale elaborate de Institutul Tavistock
yogaesoteric
5 iulie 2024