Incredibil dar totuși real: Statul Kuweit va preleva obligatoriu mostre ADN atât de la turiști, cât și de la propriii cetățeni…

 

… chipurile, în vederea combaterii terorismului…

 

Statul Kuweit a anunțat că, din acest an, turiștii care vizitează țara, dar și localnicii, vor fi supuși unor operațiuni medicale pentru prelevarea ADN-ului. Rezultatele vor fi folosite, potrivit oficialilor de la Kuweit, „pentru a lupta împotriva criminalității și a terorismului”. Aceștia dau totodată asigurări că datele nu vor fi folosite și în alte scopuri, fiecare om beneficiind de o confidențialitate a fișei medicale. Prin introducerea acestei măsuri, statul Kuweit devine prima națiune din lume care abordează o astfel de măsură extremă pentru controlul și verificarea populației.
 
Potrivit declarațiilor, „orice persoană care refuză testarea va trebui să plătească o amendă 33.000 de mii de dolari sau să ispășească o pedeapsă cu închisoarea de până la un an de zile”. Prin această lege se dorește o „mai bună securizare a țării”, după ce anul trecut un atac sinucigaș cu bombă a omorât 26 de persoane și a rănit alte 227.
 
După ce toate demersurile vor fi gata, cel mai probabil spre sfârșitul anului, toți cei 1,3 milioane de cetățeni vor trebui să treacă pe la centrele medicale pentru a le fi prelevate mostre din ADN. Pentru cei care vor merge în Kuweit fie doar și pentru o vizită de afaceri, li se vor preleva mostre direct pe aeroportul internațional al țării, prin colectarea de salivă sau de sânge.

Din aceste probe, fie că vorbim de salivă sau sânge, tehnicienii vor determina codul unic al ADN-ului fiecărui individ și îl vor încărca într-o bază de date securizată, astfel încât să poată fi (eventual) comparate cu probele genetice găsite la locul unei crime, atentat sau accident.

Aceste baze există și în alte țări precum SUA, Australia, Marea Britanie sau Suedia însă, cel puțin pentru moment, aici datele sunt colectate doar de la infractori deja condamnați sau care sunt eliberați condiționat.


Citiţi şi:

O alarmantă atenţionare: În Israel, amprentarea şi scanarea irisului au ajuns deja să fie obligatorii pentru românii cu paşapoarte temporare

Ceea ce s-a petrecut în noiembrie la Paris arată că «supravegherea în masă» nu are niciun efect în combaterea terorismului!

 

yogaesoteric
3 iunie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More