India: În iunie 2020 va fi introdus cardul biometric național unic

 

Programul guvernamental indian „One Nation, One Card” vizează introducerea unui card unic biometric pentru plata călătoriilor, a taxelor de drum, pentru cumpărături diverse şi retrageri de la atm. El urmează să fie extins să includă și rația de alimente de la stat.

Inițiativa guvernului „One Nation, One Ration Card” care va acoperi în mare parte muncitorii migranți și cei care fac naveta va intra în vigoare în toată țara începând cu 1 iunie 2020, a declarat ministrul Uniunii, Ram Vilas Paswan.

În cadrul inițiativei, beneficiarii eligibili vor putea obține rația de cerealele alimentare în temeiul Legii privind securitatea alimentară națională de la orice magazin de prețuri corecte (FPS) din țară, folosind același card de rație.

Aceasta va fi posibil după autentificarea biometrică / Aadhaar pe dispozitivele ePoS (punct de vânzare electronic), a declarat pentru Lok Sabha domnul Paswan, ministrul Afacerilor pentru consum, alimentație și distribuție publică.

Facilitatea de portabilitate între state, în cadrul inițiativei „One Nation, One Ration Card”, va fi disponibilă numai prin FPS-urile care au dispozitive ePoS complet online.

Domnul Paswan a declarat că inițiativa va fi pusă în aplicare în toată țara începând cu 1 iunie.

„De acest sistem ar beneficia în mare măsură lucrătorii migranți, precum muncitori, navetiști, funcționari, care își modifică frecvent locul de reşedinţă în căutarea unui loc de muncă sau din alte motive, în toată țara”, a spus el.

De altfel, guvernul lucrează la inițiativa „One Nation, One Standard” pentru armonizarea activității de standardizare.

Ministerul Afacerilor pentru consum a solicitat Biroului Standardelor Indiene (BIS) să elaboreze o foaie de parcurs pentru implementarea inițiativei.

BIS a formulat peste 20.000 de standarde indiene. Standardele indiene sunt armonizate cu standardele internaționale, acolo unde este posibil.

Citiţi şi:

Diferiți experți din ziua de astăzi spun că într-un viitor nu foarte îndepărtat fiecare om va primi un implant cu microcip

Românii vor putea opta pentru cartea de identitate fără cip, dar fără cip nu vor mai putea călători în afara ţării

 

yogaesoteric
28 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More