Inginerie socială – lupta împotriva ascensiunii la un nivel mai înalt a conștiinței umane
Iată de ce ar fi necesar să iei în considerare convertirea muzicii pe care o asculţi la frecvenţa notei La de 432 Hz
De Elina St-Onge
„Dacă vrei să descoperi secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie.” – Nikola Tesla
„Ceea ce noi am numit materie este energie, a cărei vibraţie a fost scăzută astfel încât să fie perceptibilă simţurilor. Nu există nicio materie.” – Albert Einstein
Tesla a spus-o. Einstein a fost de acord. Ştiinţa a dovedit-o. Este un aspect ştiut acela că totul – inclusiv trupul nostru – este făcut din energie vibrând pe frecvenţe diferite. Aceasta fiind realitatea, pare logic să ne întrebăm dacă frecvenţele sunetelor pot să ne afecteze.
Ar părea că așa se petrece. Frecvenţele afectează frecvenţe, așa cum amestecarea unor ingrediente cu alte ingrediente afectează savoarea globală a mâncării. Modul în care frecvenţele afectează lumea fizică a fost demonstrat prin diferite experimente, cum ar fi ştiinţa cimaticii şi memoria apei.
Cimatica arată că atunci când frecvenţele sonore se mişcă printr-un mediu particular, cum ar fi apă, aer sau nisip, ele alterează direct vibraţia materiei.
Fotografiile de mai jos ilustrează modul în care se dispune materia în funcţie de frecvenţa sonoră la care este supusă.
Memoria apei arată, de asemenea, cum propriile noastre intenţii pot ajunge să modifice lumea materială. Demonstrația a fost făcută de dr. Masaru Emoto, care a realizat studii ce au arătat cum simple intenţii exprimate prin sunet, emoţii şi gânduri pot modifica dramatic forma în care apa cristalizează, după cum se observă în imaginile de mai jos.
Cu toţii avem o anumită energie vibraţională, iar trupurile noastre, potrivit estimărilor, sunt alcătuite 70% din apă. Date fiind experimentele menţionate, se poate ajunge la concluzia că frecvenţele muzicale pot de asemenea modifica starea noastră vibraţională.
Fiecare exprimare prin sunet, emoţie sau gând este caracterizată de o frecvenţă specifică de vibrație ce influenţează totul în jur – așa cum o singură picătură ce cade pe o suprafaţă liniştită de apă creează o serie de valuri pe o arie foarte mare a întinderii de apă.
Frecvenţa muzicală
Având în minte acest concept, să ne îndreptăm atenţia spre frecvenţa de vibrație a muzicii pe care o ascultăm. Majoritatea muzicii, peste tot în lume, este acordată la nota La (în sistem vestic, nota A) de 440 Hz, după cum a încurajat Organizația Internaţională pentru Standarde (ISO) începând din anul 1953.
Însă, dacă privim natura vibratorie a universului, este posibil ca acest ton să fie în dizarmonie cu rezonanţa firească a naturii şi ar putea genera efecte nefaste asupra conştiinţei şi comportamentului uman.
Anumite teorii (deşi nedemonstrate) sugerează chiar că regimul nazist a fost în favoarea adoptării acestui ton drept standard după ce a desfăşurat cercetări ştiinţifice pentru a determina ce gamă de frecvenţe induce cel mai eficient stări de frică şi agresivitate.
Indiferent dacă această teorie a conspiraţiei este reală sau nu, studii interesante au demonstrat beneficiile muzicii în care nota La este acordată la frecvenţa de 432 Hz.
Matematica universului
S-a afirmat că frecvenţa de 432 Hz este în acord cu tiparele universului. Se spune, de asemenea, că frecvenţa de 432 Hz vibrează în rezonanță cu secţiunea de aur, Φ, şi că unifică proprietăţile luminii, timpului, spaţiului, materiei, gravitaţiei şi magnetismului cu biologia, codul genetic (ADN) şi conştiinţa.
Când atomii şi ADN-ul nostru încep să rezoneze armonic cu patternul spiralat al naturii, simţul nostru de conectare la natură se amplifică. Numărul 432 este, de asemenea, reflectat în proporțiile Soarelui, Pământului şi Lunii, ca şi în mișcarea de precesie a echinocţiilor, în Sri Yantra, marea piramidă din Egipt, monumentul de la Stonhenge precum şi în multe alte locuri sacre.
„Din propriile mele observaţii, unele frecvenţe parţiale (numite și armonice sau overtonuri) ale notei La de 432 Hz 12T5 par a se alinia cu tiparele naturale şi de asemenea cu rezonanţa solitonurilor. Solitonurile au nevoie de o anumită gamă pentru a se forma într-un mediu cu o anumită densitate şi sunt întâlnite atât în microcosmos cât și în macrocosmos. Solitonurile nu se găsesc doar în mecanica apei, ci şi în respiraţia ion-acustică dintre electroni şi protoni.” – Brian T. Collins
Notă: Solitonul este un pachet de unde solitar auto-regenerant care îşi menţine forma în timp ce se propagă cu o viteză constantă printr-un anumit mediu. Solitonurile sunt cauzate de anularea efectelor nonlineare, dispersive ale mediului.
Rezonanţa spectrului de culori
Un alt factor interesant care este necesar să fie luat în considerare este acela că nota La acordată la frecvenţa de 432 Hz se corelează cu spectrul de culori şi cu sistemul de CHAKRA-e, în timp ce nota La acordată la frecvenţa de 440 Hz nu se acordează cu acestea.
„Spectrul solar şi Claviatura Cosmică
Toate frecvenţele spectrului sunt asociate în octave, de la razele gama la subarmonici. Aceste culori şi note sunt de asemenea în conexiune cu chakra-ele noastre şi cu alţi centri importanţi de energie. Dacă înţelegem aceasta… Chakra-ele sunt conectate cu cele şapte raze ale spectrului solar, atunci notele şi frecvenţele pe care le utilizăm pentru un anumit aspect ar trebui să fie aceleaşi.
Nota La de 432 Hz reprezintă acordarea la Claviatura Cosmică sau la Diapazonul Cosmic, contrar frecvenţei notei La de 440 Hz din «standardele» moderne. Această frecvenţă (432 Hz) plasează nota Do diez la 136,10 Hz «Om», care este nota principală a sitarului în muzica clasică indiană şi tonul incantaţiilor călugărilor tibetani, care ne spun că «acest ton vine de la natură».” – Dameon Keller
Explorând diferenţele
Să explorăm prin experienţe diferenţa între nota La de 440 Hz şi nota La de 432 Hz. Melomanii şi muzicienii au observat că muzica acordată la nota La de 432 Hz nu doar că este mai frumoasă şi mai armonioasă pentru auz, dar de asemenea induce o experienţă lăuntrică mai profundă, care este resimţită în interiorul trupului la nivelul coloanei vertebrale şi a inimii. Muzica acordată la nota La de 440 Hz se simte ca o experienţă mai mult exterioară şi mentală.
Cei care au analizat aceste aspecte afirmă, de asemenea, că muzica acordată la nota La de 432 Hz pare să fie non-localizată şi poate umple întreaga cameră, pe când muzica modulată după nota La de 440 Hz poate fi percepută ca fiind direcţională sau liniară în propagarea sunetului.
„Strămoşii noștri îşi acordau instrumentele la un La de 432 Hz în loc de 440 Hz – şi pentru un motiv bun. Există numeroase exemple muzicale pe internet pe care le puteţi audia, pentru a constata aceste diferenţe dvs. înşivă. Acordarea unui instrument la 432 Hz conduce la un sunet mult mai relaxant, în timp ce acordarea la 440 Hz provoacă tensionarea trupului.
Aceasta deoarece frecvenţa de 440 Hz nu se află în acord nici cu macrocosmosul, nici cu microcosmosul, pe când frecvenţa de 432 Hz vibrează în acord cu ele. Să dăm un exemplu despre cum se manifestă aceasta la nivelul microcosmosului uman – respiraţia noastră (0,3 Hz) şi pulsul nostru (1,2 Hz) sunt corelate cu frecvenţa unei octave mai joase ale notei La de 432 Hz (108 Hz) ca 1:360 şi 1:90.” – conform site-ului innergarden.org.
„Diferenţa sonoră globală era observabilă, versiunea 432 sunând mai cald, mai clar şi instantaneu mai plăcută auzului, în timp ce versiunea 440 se simţea mai crispată, cu o energie mai agresivă.” – chitarist anonim.
Materialul video prezentat în continuare a fost creat de cineva care nu avea nicio părere despre care frecvenţă este mai bună – La de 432 Hz sau La de 440 Hz. Din acest motiv, modul în care ambele versiuni ale melodiei sunt cântate este nepărtinitor. Putem asculta şi decide noi înşine care variantă sună mai armonios pentru noi.
Iată un alt exemplu:
David Helpling – Sticks and Stones (440 Hz)
David Helpling – Sticks and Stones (432 Hz)
Considerații personale
Mi-au plăcut multe formaţii de muzică, artişti şi stiluri muzicale, chiar dacă erau acordate la 440 Hz, dar după ce am comparat câteva melodii acordate la 432 Hz şi la 440 Hz pot spune că simt şi aud clar diferenţa.
Nu aş putea afirma că ascultarea muzicii acordate la 440 Hz m-a transformat într-o persoană agresivă, dar pot înţelege cum o întreagă populaţie, fiind expusă la o muzică ce este direcţionată mai mult mental decât spre inimă – fără a mai menţiona toate versurile materialiste şi egocentrice din majoritatea melodiilor cu audienţă mare – este o combinaţie perfectă pentru a menţine o frecvenţă şi o stare de conştiinţă mai discordante la nivelul umanităţii.
Aceasta este bineînţeles doar opinia mea.
„Muzica bazată pe nota Do = 128 Hz (în concordanță cu La de 432 Hz) va susţine umanitatea în drumul ei spre eliberarea spirituală. Urechea internă a fiinţei umane este construită pe Do = 128Hz.” – Rudolph Steiner
Nu pot afirma cu o deplină siguranţă că fiecare idee sugerată în acest articol este 100% precisă, nici că sunt expertă în acest subiect. Doar am adunat informaţii interesante de la alţii care au cercetat toate acestea mai în profunzime.
Din acest motiv, pentru validarea ştiinţifică a acestor aspecte, sugerez ca fiecare să facă propria cercetare, cu o minte deschisă, plină de discernământ. Probabil o cercetare mai amplă asupra acestui subiect va fi realizată în viitorul apropiat, pentru a ajuta la explicarea fenomenului.
Consider că avem cu toţii intuiţie şi abilitatea de a observa fără a judeca, ceea ce este mult mai util decât să ridiculizăm informaţiile care nu au fost încă acceptate de comunitatea ştiinţifică. De aceea depinde de fiecare dintre noi să nu ne lăsăm acaparați de dorinţa imperioasă de a trage concluzii pe loc ci, în schimb, să experimentăm diferenţa între acordarea cu un La de 440 Hz şi un La de 432 Hz. Pentru aceasta, este necesar că ascultăm cu întregul trup şi cu o conştiinţă neutră, nu cu mintea saturată de propriile idei, judecăţi şi preconcepţii.
Dacă doriţi să modificați tonul muzicii dvs. prin acordarea notei La la frecvența de 432 Hz, puteți afla cum să faceți aceasta din tutorialul de mai jos:
Citiți și:
Tainele spirituale ale muzicii
Fiinţa umană îşi poate controla stările psiho-mentale controlându-şi undele cerebrale
«Pe muzică barocă, neuronii capătă un ritm specific geniilor» – Prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu
yogaesoteric
8 ianuarie 2019