INS: 28,6% din angajați sunt la multinaționale

Economia românească este stăpânită de corporațiile multinaționale, care controlează nu atât economia, cât mai ales un segment important din societate: angajații săi, direcționându-i ideologic și politic, de multe ori contra intereselor suverane ale României.

Statisticile INS arată că la nivelul anului 2020, 28,6% din numărul total de salariați din întreprinderile economice active din România erau angajați în grupuri multinaționale controlate din străinătate.

Tot pentru 2020, INS a identificat 91.217 întreprinderi, din care 5.523 erau întreprinderi românești, iar restul de tip multinațional. Majoritatea sunt active în domeniul comerțului și al economiei de consum.

Germania, Franța și Statele Unite ale Americii ocupă primele trei locuri în topul țărilor care controlează multinaționalele din România. Capacitatea multinaționalelor de a externaliza profiturile și a evita cel puțin parțial plata taxelor și impozitelor din țările unde sunt active a determinat măsuri inclusiv la nivelul UE pentru a putea obține fiscalizarea corectă a profiturilor lor. Însă în România aceste măsuri întârzie să apară, deși țara noastră cunoaște (mai ales din experiența anilor 2017-2019) capacitatea multinaționalelor de a își mobiliza civic, politic și electoral angajații, punându-i în slujba unor cauze politice și ideologice străine de interesele României și chiar de interesele lor personale, pe termen mediu și lung.

Citiți și:
31 de corporații globale fac presiuni pentru legalizarea căsătoriilor unisex: susțin, în mod stupefiant, că românii au părăsit țara pentru că România ar discrimina LGBT
Multinaţionalele din România sunt ineficiente pentru economie. Cum fraudează corporaţiile țara noastră
Îngrozitor și șocant: Jefuirea actuală a poporului român în cifre!

 

yogaesoteric
14 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More