Înstrăinare cu iz de trădare – Vânzarea companiilor naţionale reprezintă un atentat la siguranţa naţională a României

Guvernul condus de Florin Cîţu va comite un atentat la siguranţa naţională a României. Şi o va face prin vânzarea companiilor naţionale deţinute de statul român, precum Cec Bank, EximBank, Hidorelectrica, Transgaz, Romgaz, Portul Constanţa sau Aeroportul Henri Coandă. Acuzaţiile vin din partea opoziţiei, care denunţă jaful pus la cale de executivul PNL-USR-UDMR.

După cum se ştie, Guvernul Cîţu a iniţiat abrogarea legii care interzicea vânzarea companiilor naţionale timp de doi ani. O lege iniţiată de PSD, adoptată anul trecut de Parlamentul României, declarată constituţională de CCR şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea 173/2000 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, care stabilea că:

– se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută;

– se suspendă, pentru o perioadă de doi ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi.

După ce s-a încercat de către Guvernul PNL precedent condus de Ludovic Orban o privatizare mascată a companiilor naţionale – prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care interzicea doar înstrăinarea acţiunilor statului, deci nu şi a participaţiilor statului la companiile naţionale, or participaţii înseamnă inclusiv activele deţinute de stat, iar permiterea vânzării participaţiilor dă liber practic la înstrăinarea activelor (click aici pentru a citi) – iată că Executivul lui Florin Cîţu are în analiză, aşa cum se ştie deja, abrogarea totală a Legii 173/2020. Abrogare ce va da liber înstrăinării companiilor naţionale.

Vom abroga acea lege. Se vor putea vinde şi acţiuni şi active. Nu este vorba de a înstrăina acţiunile, ci de a atrage capital în România, de a capitaliza aceste companii. Nu avem resurse la buget pentru a capitaliza toate aceste companii, la nevoile pe care le au pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. O parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată în schimbul acestui capital altor acţionari. Se petrece peste tot în lume”, a explicat premierul Florin Cîţu.

PSD acuză: jaf şi atentat la siguranţa naţională a României

De partea cealaltă, înstrăinarea companiilor naţionale este considerată de liderul PSD Marcel Ciolacu drept cel mai mare jaf din istora modernă a României. De asemenea, deputata PSD Oana Bulai atrage atenţia că România va fi vândută bucată cu bucată, fiind vorba despre un act de trădare.

Iată postarea de pe Facebook a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu:

Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriaşe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîţu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a ţării!

Vrea să vândă – PE NIMIC! – cele mai puternice şi mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei!

Au încercat să facă asta şi anul trecut! Nu le-a mers! Şi acum ne vom opune, cu toate forţele! Proiectul lui Cîţu, de abrogare a Legii iniţiate de PSD şi votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacţii cu activele statului, nu trebuie să treacă!

România este necesar să acţioneze la fel ca celelalte state europene – Germania, Franţa, Polonia, Ungaria, ţări care îşi protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!

Iată postarea de pe Facebook a deputatei PSD Oana Bulai:

Guvernarea PNL-USR-UDMR vrea să vândă România la bucată!

Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! Nici cât au furat din împrumuturile uriaşe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut. Acum, Guvernul Cîţu pune la cale să vândă şi avuţia naţională.

Anul trecut, în plină criză sanitară, PSD a promovat legea 173/2020, care interzice vânzarea activelor pe care statul le deţine în companiile naţionale, pentru o perioadă de doi ani. Acum, pe ascuns, în plină criză sanitară şi economică, Guvernul Cîţu a decis să schimbe această lege! Mai exact, vor să vândă pe nimic companiile care asigură siguranţa naţională a României!

Statele europene responsabile fac tot ce ţine de ele pentru a-şi proteja companiile strategice din domenii precum energia. Numai la noi, coaliţia formată din PNL-USR-UDMR vrea să scape de toată avuţia naţională şi să ne facă dependenţi de companiile străine.

Cîţu şi coaliţia din spatele lui dau un atac la economia naţională prin faptul că îşi propun vânzarea a tot ce mai deţine România în domenii cheie din economie.

Cum pot fi aceşti guvernanţi caracterizaţi dacă nu drept nişte trădători de ţară?

Spune NU vânzării celor mai puternice şi mai rentabile companii de stat!

 

Citiţi şi:
Trădare de țară – Ticăloșii momentului scot la vânzare CEC, Eximbank şi Hidroelectrica
Zuckerman şi primăria Bucureştiului, sau cum se pun la cale afaceri de zeci de milioane de euro

 

 

yogaesoteric
13 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More