Interaspectele Lunii ca indicatori ai transformării

articol preluat de pe venus.org.ro
 
În studierea aspectelor transformatoare din cadrul unei teme natale se studiază cel mai adesea interaspectele cu planetele exteriore – Saturn, Uranus, Neptun şi Pluto. Dar nu putem înţelege în mod complet dinamica transformării ilustrată într-o hartă natală fără a studia şi aspectele Lunii. Şi aceasta deoarece Luna este intim asociată cu condiţionarea trecută, şi deci cu KARMA.

Principiul de bază pe care trebuie să îl înţelegem dacă dorim să interpretăm corect aspectele lunare este că interacţiunea Lunii cu celelalte planete arată felul în care sunt folosite şi exprimate în prezent rezultatele experienţelor şi condiţionărilor trecute.

Altfel spus, aceste aspecte revelează în ce măsură reprezintă sentimentele şi reacţiile noastre instinctuale obstacole care interferează cu manifestarea impulsurilor şi cu împlinirea dorinţelor noastre, respectiv în ce măsură ne sprijină şi ne încurajează ele expresia de sine, dându-ne o senzaţie de securitate şi de linişte interioară.

Un aspect fluent în care este implicată Luna indică de regulă că povara KARMA-ică în domeniul respectiv este mai degrabă uşoară şi flexibilă, putând fi rezolvată fără probleme prin intermediul capacităţilor noastre actuale şi permiţându-ne să ne folosim de resursele noastre interioare într-o manieră creatoare şi expresivă.

Aspectele provocatoare ale Lunii revelează de multe ori acele segmente de viaţa în care structurile KARMA-ice sunt problematice, iar uneori de-a dreptul rigide. Ori de câte ori ne dovedim rigizi şi incapabili să ne adaptăm cu uşurinţă, forţa vieţii nu poate curge nestânjenită. În domeniul respectiv apar astfel tensiuni constante, iar această rigiditate interioară se manifestă în viaţa de zi cu zi sub forma unor reacţii excesiv de sensibile în faţa diferitelor experienţe prin care trecem.

De fapt, expresia cheie care caracterizează aspectele dinamice ale Lunii este: „hipersensibilitate”. De pildă, aspectele între Lună şi Marte indică o hipersensibilitate legată de autoafirmare; cele dintre Lună şi Mercur o hipersensibilitate faţă de propriile idei şi opinii; cele între Lună şi Jupiter o hipersensibilitate faţă de propriul ego (în sensul că dorim să dăm impresia de generozitate şi de mari capacităţi) etc.

Dacă o planetă (în special una din celelalte planete personale) se află într-un aspect dinamic cu Luna, putem vorbi de o tensiune şi de o teamă generalizată de a nu fi dezrădacinaţi, de a nu ne clătina de pe fundamentul emoţiilor ce ne conferă securitate şi de a nu deveni vulnerabili în măsura în care vom părăsi vechile structuri comportamentale şi ale expresiei de sine (Luna) pentru a manifesta o energie cu o vibraţie radical diferită (ce corespunde celeilalte planete).

În ceea ce priveşte aspectele fluente ale Lunii, acestea indică o curgere uşoară şi spontană a energiilor noastre emoţionale, care ne fac să ne simţim în siguranţă, prin canalele de expresie ale celorlalte planete implicate. În cazul acestor aspecte, expresia acestor energii nu este umbrită de teamă; dimpotrivă, ea este dinamizată de implicarea noastră emoţională pozitivă, dat fiind că ne simţim în mod natural confortabil în aceste dimensiuni ale experienţei de zi cu zi.
 
Articol preluat din lucrarea „KARMA, astrologia şi transformarea personală” de Stephen Arroyo, apărută la Editura Deceneu.


Citiţi şi:

Influxul subtil astral al Lunii

Astrologia. Elementele de bază şi semnificaţiile lor 
 

yogaesoteric

14 decembrie 2010

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More