Interpelarea comisarilor europeni adresată Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi

Parlamentul European – Bruxelles, 21 martie 2007                                    
Procurorului General al României d-na Laura Codruţa Kovesi

 
Vă felicit cu ocazia intrării României în Uniunea Europeană şi pentru numirea dvs. ca procuror general al României.
 
Situaţia legală din România ne preocupă de un anumit timp. Am urmărit în detaliu persecuţiile la care a fost supusă Şcoala de Yoga MISA şi mentorul său spiritual Gregorian Bivolaru, căruia i s-a acordat azil politic în Suedia.
 
În diferite ocazii am comunicat cu ambasadorul României la UE pe marginea acestui subiect. Ştim că ministrul justiţiei, Monica Macovei, a cerut Consiliului Suprem al Magistraturii să facă o investigaţie asupra acestui caz. Concluziile investigaţiei au fost confuze şi neclare pentru noi, deoarece singura persoană considerată vinovată a fost d-na Macovei însăşi, pentru a nu fi pus la dispoziţia Suediei suficiente informaţii pentru ca dl. Bivolaru să fie extrădat.
 
Între timp ne-a atras atenţia o acuzaţie specifică ce implică peste 50 de persoane din Şcoala de Yoga MISA, care sunt acuzate că au exploatat a două familii (în total 8 persoane) şi au obţinut un profit de 5,5 milioane de euro în acest fel. Pentru a garanta plata acestor daune solicitate, procurorii au încercat să confişte 70 de case, locuinţe private. Pentru mine această acuzaţie pare să fie un exemplu tipic pentru toate acuzele  îndoielnice fabricate împotriva şcolii de yoga MISA.
 
Am aflat că acest caz a fost supus atenţiei dvs. recent şi că aţi promis să îl analizaţi. Sunt foarte interesat să aflu care au fost concluziile dvs., mai ales deoarece d-na ministru Macovei a declarat public că, din nefericire, raportul CSM nu a reuşit să dezvăluie adevărul.
 
Aceste aspecte şi altele similare sunt incluse într-un memoriu ce ne-a fost adresat şi care prezintă cum au decurs investigaţiile care au demarat în 2004 în cazul MISA/ Gregorian Bivolaru.
 
Avem motive să credem că dvs. împreună cu d-na Monica Macovei doriţi îmbunătăţirea sistemului juridic din România, care reprezintă o sursă de îngrijorare pentru noi de o bună perioadă de timp.

Cu consideraţie ne exprimăm susţinerea pentru eforturile dvs. în această direcţie,
Elmar Brok
Comisar european
 

yogaesoteric
iulie 2007

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More