Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații

Un fost șef din interiorul Serviciului Român de Informații a decis să rupă tăcerea și a ieșit public cu acuzații la adresa conducerii operative a SRI.Ion Dedu

Colonelul în rezervă Ion Dedu, fost şef de sector în domeniul cibernetic în Serviciul Român de Informații, susține că s-a opus la mai multe lucruri care i s-au părut nelegale și asta l-a costat funcția.

Ion Dedu a fost inițial mutat la o unitate neoperativă. Apoi a fost cercetat de o comisie de control, a fost trimis în faţa unui consiliu de judecată al SRI şi a fost sancţionat disciplinar.

„Au încercat să găsească vreo 10-15 capete de acuzare”, a spus Dedu la emisiunea Sinteza zilei.

Ulterior, colonelul Ion Dedu a trecut în rezervă şi şi-a căutat dreptatea în justiţie. Acesta a declanşat un proces şi pentru a arăta lumii ce se petrece în interiorul SRI. Dedu a atacat în justiţie două documente administrative, pe care le consideră ilegale: cel de eliberare din funcţie şi cel de sancţionare, dar instanţele româneşti nu i-au dat câştig de cauză.

Colonelul Dedu a decis să apeleze la CEDO.


Citiți și:

Dezvăluirile uimitoare ale unui fost ofiţer SRI

Fost șef SPP cutremură SRI! Dosar controversat, făcut la «comanda» lui George Maior: «Tot dosarul a fost construit de ofiţeri»

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More