Iphone X introduce scanarea şi recunoaşterea feţei pentru folosirea telefonului

 

Consumatorii obsedaţi de gadgeturi şi tehnologie modernă vor fi mega-încântați să afle că Iphone introduce scanarea şi recunoaşterea feţei (face recognition) pentru folosirea noului smartphone Iphone X. Sărmanii de ei nu înţeleg că scanarea feței este o nouă metodă de înregistrare şi stocare în dosarul electronic a datelor biometrice ale oamenilor.

Noua generație de smartphone de la Apple deblochează telefonul prin recunoaștere facială, grație senzorilor 3D și de infraroșu din camera frontală a telefonului. Scanarea feței și deblocarea aparatului se fac aproape instantaneu, fără a fi nevoie de apăsarea vreunui buton, senzorii fiind întotdeauna porniți și gata să scaneze chipul utilizatorului.
Sistemul de operare Android nu va fi mai prejos și va introduce curând recunoaşterea facială.

Mulţi naivi s-au bucurat de opţiunea de a-ţi debloca telefonul sau a-l folosi pe baza amprentei (cu scanerul special de preluare a amprentei aflat în multe telefoane). Astfel, în dosarul lor electronic există deja amprentele lor. Acum, dacă vor folosi noul sistem de recunoaştere facială, îşi vor trimite în dosarul electronic şi forma feţei, irisul şi ce s-o mai prelua prin acei senzori ultra performanţi.

Până de curând mafia internaţională (care preia toate aceste informaţii fără ca marea masă a populaţiei să priceapă ceva din realitate) s-a rezumat la crearea unor aplicaţii care să îi păcălească pe consumatori să îşi ofere imaginea irisului sau a feţei – aplicaţii care îţi spuneau să îţi faci o poză la faţă, încadrată perfect, de aproape, exact cum îţi arată aplicaţia, ca să… diverse – să vezi cum ai arăta gras, sau cu mustăţi sau la 100 de ani etc. Cât de uşor pot fi păcălite masele de oameni să-şi ofere pe tavă date biometrice…

Mafia acționează din ce în ce mai fără ascunzișuri, şi acum îţi cere direct să-ţi scanezi fața ca să poţi folosi telefonul. Desigur, în reclamele care îți arată cât e de cool noua aplicație, nu se spune și că imaginea chipului este salvată şi trimisă instantaneu în dosarul electronic cu datele biometrice ale fiecăruia. Aceasta este prețul ascuns pe care îl plătești pentru metoda de scanare inventată „strict din motive de securitate, ca să nu-ţi folosească nimeni altcineva telefonul”.

Şi uite aşa tehnologia în mâinile mafioţilor se dezvoltă, şi o dată cu ea dispare din ce în ce mai mult libertatea noastră.

Pas cu pas, toate aceste „evoluţii” tehnologice, de preluare de date biometrice, scanarea feței şi a amprentelor în aeroporturi, pe telefoanele mobile, dispariţia banilor lichizi, crearea de carduri electronice (inclusiv de identitate), unirea tuturor cardurilor financiare şi pentru servicii (transport, medicale etc.) într-unul singur etc., construiesc calea pentru impunerea utilizării cipului în societate. Direct spus, toate duc spre ciparea populaţiei.


Citiți și:

Implanturi cu microcipuri: răspunsuri la întrebări frecvente (I)

Implantare cu cip RFID în secret! Medicii au extras un cip RFID de la o victimă a traficului de persoane

Nu vreau să fiu un număr!

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More