Ivermectina – tratament anti-cancer. Studiu nou
Un nou protocol de tratament al cancerului, care implică medicamente reutilizate precum ivermectina, fenbendazol și mebendazol, a fost publicat recent într-o cercetare evaluată inter pares, fiind anunțat ca un potențial deschizător de drumuri în terapia cancerului.
Protocolul hibrid ortomolecular, prezentat în Journal of Orthomolecular Medicine (Vol. 39.3), vizează conexiunea mitocondrii-celule stem (MSCC), un mecanism cheie despre care se crede că determină dezvoltarea celulelor stem canceroase și progresia tumorii.
Dr. William Makis, medic specialist în medicină nucleară și cercetător specializat în multiple domenii medicale, inclusiv în cancer, și unul dintre primii medici care au avertizat cu privire la pericolul vaccinării anti-covid, a distribuit această știre într-o postare pe X.
„Sper că această lucrare revizuită de colegi să pună bazele unui nou viitor privind tratamentul cancerului. Mulți dintre voi știu că am ajutat mii de pacienți cu cancer administrând doze mari de ivermectină, mebendazol și fenbendazol. Începem deja să vedem succese extraordinare ale administrării acestor medicamente reutilizate.
Majoritatea oncologilor au trădat jurământul lui Hippocrate, au administrat vaccinuri ARNm contaminate tuturor pacienților cu cancer și au primit ei înșiși vaccinurile ARNm. Unii oncologi au făcut stop cardiac indus de ARNm, au dezvoltat cheaguri de sânge și cancere turbo. Alții au murit deja subit”, a scris el.
Conform publicației, citate de thegatewaypundit.com, ivermectina, fenbendazolul și mebendazolul prezintă proprietăți anticancerigene prin mecanisme distincte, dar complementare. Ivermectina, un agent antiparazitar, induce apoptoza în celulele canceroase prin modularea funcției mitocondriale și inhibarea căilor critice, cum este glicoliza. S-a demonstrat o eficacitate semnificativă în reducerea volumului tumorilor în cazul a diferitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pancreatic, când medicamentul este utilizat singur sau în combinație cu alți agenți.
Fenbendazolul și mebendazolul, utilizate inițial ca agenți antiparazitari veterinari, s-au dovedit promițătoare ca agenți anticancerigeni prin perturbarea formării microtubulilor, inhibarea metabolismului glucozei și inducerea apoptozei în mod specific în celulele canceroase.
S-a demonstrat că ambele medicamente reduc dezvoltarea tumorii și cresc șansele de supraviețuire în cazul tipurilor preclinice de cancer, depășind adesea efectele chimioterapiei tradiționale în privința eficacității. Cu toate acestea, numai mebendazol este aprobat de FDA pentru utilizare la oameni.
Conform protocolului revizuit de colegi:
Ivermectina:
„Ivermectina are proprietăți anti-cancer și induce autofagia și apoptoza celulelor canceroase (Liu, et al., 2020). Ivermectina a demonstrat un impact semnificativ asupra diferitelor linii de celule canceroase (Juarez, et al., 2020), inducând apoptoza în celulele canceroase in vivo (Sharmeen, et al., 2010) și reducând semnificativ volumul tumorii în comparație cu un control (Juarez, et al., 2010). al., 2020).
De asemenea, poate viza CSC (celule stem canceroase) și metastaze (Dominguez-Gomez, et al., 2018; Jiang, et al., 2022) și macrofagele (Zhang, et al., 2022). In vitro, ivermectina este mai eficientă în inhibarea CSC în cancerul de sân, comparativ cu chimioterapia (paclitaxel) (Dominguez-Gomez, et al., 2018).
In vivo, ivermectina singură este mai eficientă decât chimioterapia standard (gemcitabină) singură în reducerea greutății și volumului tumorii în cazul cancerului pancreatic (Lee, et al., 2022). Ivermectina este un medicament foarte sigur. La voluntarii sănătoși, doza unică a fost crescută la 2 mg/kg și nu au fost constatate reacții adverse serioase (Guzzo, et al., 2002).
Fapt demonstrat într-un alt studiu, pacienții cu cancer care au luat ivermectină într-o doză de cinci ori mai mare decât doza standard (până la 1 mg/kg) pe zi, timp de până la 180 de zile consecutiv, nu au avut efecte adverse serioase (de Castro, et al., 2020). În cazurile tratate cu succes cu o combinație totală sau parțială de ivermectină, dicloroacetat și omeprazol (plus tamoxifen), ivermectina a inhibat creșterea tumorii prin disfuncție mitocondrială și a condus la apoptoză (Ishiguro, et al., 2022).”
Benzimidazolii:
„O altă familie de medicamente denumite benzimidazoli are capacități anticancer promițătoare, printre care fenbendazol și mebendazol. Mebendazolul și fenbendazolul sunt foarte asemănătoare din punct de vedere structural și, în general, la fel de eficiente în cancer (Bai, et al., 2011; Florio, et al., 2019; Schmit, 2013), atât în modelele in vitro, cât și in vivo (Song, et al. , 2022). Cu toate acestea, numai mebendazolul este aprobat de FDA pentru utilizare la oameni (Impax, 2016).
Mebendazolul conduce la o supraviețuire semnificativ prelungită în comparație cu chimioterapia standard (temozolomidă) pentru glioblastomul multiform in vivo (Bai, et al., 2011).
Mebendazolul este cunoscut ca un medicament sigur. La copii și adolescenți cu boală hidatică, tratamentul pe termen lung cu mebendazol (50 mg/kg zilnic timp de 9-18 luni) s-a dovedit a fi fără efecte secundare semnificative (Göçmen, et al., 1993). De asemenea, s-a observat că pacienții care au primit 1500 mg/zi de mebendazol pentru glioame nu au suferit toxicitate din cauza medicamentului (Chai, et al., 2021).
Pacienții cu cancer gastrointestinal refractar la tratament care au participat la un studiu de fază 2 folosind doze individualizate de mebendazol, până la 4 g/zi, nu au prezentat efecte adverse severe (Mansoori, et al., 2021). Un caz de remisie aproape completă după administrarea de mebendazol a fost raportat la un pacient cu cancer de colon metastatic, în urma unui eșec al tratamentului cu agenți chimioterapeutici, inclusiv capecitabină, oxaliplatin, bevacizumab, capecitabină și irinotecan (Nygren & Larsson, 2014).
Într-un alt raport de caz, un bărbat de 48 de ani cu carcinom corticosuprarenal a prezentat progresia bolii în ciuda tuturor terapiilor sistemice. I s-a prescris mebendazol 100 mg de două ori pe zi, ca agent unic. Metastazele sale au regresat inițial și ulterior au rămas stabile.
În timp ce a primit mebendazol ca unic tratament timp de 19 luni, boala lui a rămas stabilă. El nu a prezentat niciun efect advers semnificativ, iar calitatea vieții sale a fost satisfăcătoare (Dobrosotskaya, et al., 2011).
Rezultate similare au fost observate în cazul medicamentului fenbendazol, trei pacienți cu cancer în stadiul IV (tumori maligne genito-urinale) au fost tratați cu o doză de 1.000 mg de trei ori pe săptămână timp de câteva luni și au prezentat remiterea completă a bolii (Chiang, et al., 2021). Doi dintre cei trei pacienți au prezentat progresia bolii metastatice în ciuda mai multor linii de tratament înainte de a începe tratamentul cu fenbendazol.”
Deși aprobarea inițială a acestui protocol și evaluarea inter pares sunt evident promițătoare, sunt necesare studii clinice suplimentare pentru a-i fi validate eficacitatea și siguranța la populații mai largi.
BREAKING NEWS: First-in-the-World Ivermectin, Mebendazole and Fenbendazole Protocol in Cancer has been peer-reviewed and published on Sep.19, 2024!
The future of Cancer Treatment starts NOW.
My thanks to lead authors Ilyes Baghli and Pierrick Martinez for their incredible… pic.twitter.com/GiedIpqNad
— William Makis MD (@MakisMD) October 13, 2024
Citiți și:
Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Un medicament mult hulit – Ivermectina
Revista medicală Cureus: Ivermectina reduce cu până la 92% riscul de a muri din cauza covid-19
yogaesoteric
7 noiembrie 2024