John Glenn, primul astronaut american care a orbitat în jurul Pământului, a fost martorul unor apariții luminoase misterioase

Fostul astronaut şi senator John Glenn, primul american care a orbitat în jurul Pământului, a părăsit această lume pe 8 decembrie 2016, la vârsta de 95 de ani.

John Glenn a devenit cunoscut de o lume întreagă după ce în 1962 a orbitat Terra la bordul capsulei spaţiale Friendship 7.

Astronautul american a petrecut apoi două decenii în Senatul american, în calitate de membru al Partidului Democrat, şi a revenit în spaţiu la vârsta de 77 de ani, cu ocazia unei misiuni spaţiale efectuate de naveta Discovery. În anul 1998, la 36 de ani după zborul său istoric, John Glenn a devenit cel mai bătrân om care a ajuns în spaţiu.

Înainte de a devenit astronaut, John Glenn a pilotat avioane de luptă în două războaie şi a deţinut recordul de viteză transcontinental în calitate de pilot de testare a unor avioane.

În 2012, Barack Obama i-a acordat Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă acordată în Statele Unite.

Asemeni altor astronauți, John Glenn a vorbit despre apariții neobișnuite ale unor obiecte luminoase, la care a fost martor în timpul zborului său pe orbită în jurul Pământului.

În timpul primului ocol în jurul Pământului, el a raportat că a văzut o serie de mici particule strălucitoare care pluteau în spațiu. „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”, a afirmat astronautul, în timp ce încerca să descrie celor de la NASA micile luminițe, ca niște licurici, care zburau în jurul capsulei cu o viteză similară cu a acesteia. O bună perioadă de timp, cercetătorii nu au putut explica cele văzute de John Glenn, dar ulterior raportul a fost clasificat, stabilindu-se că acele mici particule luminiscente erau bucăți de condens înghețat pe pereții exteriori ai capsulei spațiale. Totuși, între această concluzie și descrierile astronautului american există unele neconcordanțe evidente.

Odată cu trecerea lui în Lumea de Dincolo, astronautul a luat cu el secretele fenomenelor misterioase cărora le-a fost martor.


Citiți și:

Strategia secretului referitoare la OZN-urile ce au fost observate în cadrul programului spaţial Gemini (1)

OZN – Ipocrizia puterii

Cercuri ale puterii în spatele secretului OZN

 

yogaesoteric
7 aprilie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More