Judecătoarea Adriana Stoicescu: Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi…

Direcţia Naţională Anticorupţie a dovedit apucături de-a dreptul nord-coreene când a nenorocit destinele a nenumăraţi judecători şi procurori pe motiv că parchetul a fost nemulţumit de soluţiile adoptate de către aceştia în dosare.

De aceea, întreaga societate românească trebuie să lupte acum pentru expunerea adevărului şi pentru remedierea abuzurilor săvârşite de către DNA, astfel încât magistraţii să nu mai poată fi paradiţi pentru simpla sete de răzbunare a unuia sau a altuia.

Tranşantul mesajul a fost lansat luni, 18 ianuarie 2021, de către judecătoarea Adriana Stoicescu, fosta preşedintă a Tribunalului Timiş şi actuala purtătoare de cuvânt a instanţei. Ieşirea magistratei a venit imediat după ce toate cele patru asociaţii de tradiţie ale judecătorilor şi procurorilor români (AMR, AJADO, UNJR şi APR) au condamnat în termeni fără echivoc elucubrantul comunicat în care DNA se juca de-a pixelul albastru, pretinzând că parchetul anticorupţie nu a comis abuzuri împotriva magistraţilor din România.

Revenind la Adriana Stoicescu: judecătoarea dă de înţeles că DNA a pus în scenă „falsa cruciadă” a anticorupţiei doar ca să dea bine în ochii cancelariilor străine, iar nu ca să combată efectiv infracţionalitatea.

Prezentăm postarea de pe Facebook a judecătoarei Stoicescu:

Oamenii trebuie să înţeleagă că magistraţii au un singur rol: să descopere şi să spună adevărul. Indiferent de consecinţe.

Magistraţii, la rândul lor, trebuie să îşi accepte misiunea, să îşi îndeplinească rolul cu bună-credinţă sau să plece acasă.

Politicul nu trebuie să confunde puterea judecătorească cu un maidan, iar judecătorii trebuie să redevină o putere independentă.

Abuzurile, minciuna trebuie scoase la iveală. Societatea românească trebuie să afle ce s-a petrecut în numele unei false cruciade deturnate de la scopul ei, doar pentru preamărirea unor personaje sau rezolvarea unor vendete personale.

Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi.

Târâţi în faţa camerelor de luat vederi încătuşaţi, supuşi oprobriului, doar pentru a satisface setea de răzbunare a unora care nu au înţeles care le este rolul. Şi care au fost încurajaţi să transforme magistraţi oneşti în ţinte sau victime, pentru bilanţuri nord-coreene bine văzute în cancelariile străine.

Acesta este adevărul care doare, dar care trebuie spus, dacă vrem să mai avem o şansă la normalitate.

Iar colegii mei asta au făcut.
Şi le mulţumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More