Judecătoarea Gabriela Baltag l-a redus la tăcere pe Iohannis în şedinţa CSM: ‘Obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident.’

„… Să spuneţi cum vă raportaţi la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile de informaţii.” Iohannis a plecat fără să răspundă


Iată cum arată un judecător adevărat, care nu se îndoaie şi nu ia decizii în funcţie de regimul aflat la putere. Judecătoarea Gabriela Baltag (foto) din CSM l-a făcut bucăţi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a pus la punct faţă în faţă, în plină şedinţă a Plenului CSM.

S-a petrecut după discursul susţinut de Iohannis joi, 3 decembrie 2020, la CSM, acolo unde a prezidat şedinţa Plenului în care apoi s-a confirmat ungerea lui Bogdan Mateescu în funcţia de şef al Consiliului. Astfel, judecătoarea Gabriela Baltag a abordat în mod direct un subiect pe care mulţi membri CSM probabil l-au observat, dar pe care nimeni nu avea curajul să îl scoată din dulap. Baltag l-a pus la punct pe Iohannis, atrăgându-i atenţia să nu mai facă politică în CSM şi cerându-i să nu mai dezbine Consiliul. Asta în condiţiile în care Iohannis a făcut politică la CSM, vorbind despre majorităţi parlamentare şi alte obsesii de-ale sale.

De asemenea, Gabriela Baltag i-a solicitat aceluiaşi Iohannis să se poziţioneze în problema imixtiunii serviciilor secrete în justiţie, în condiţiile în care în octombrie a respins implicarea SRI în dosare, însă cu o lună înainte aprobase în CSAT un act normativ care permitea fix revenirea SRI în anchetele penale.

Iată reacţia fulminantă a judecătoarei CSM Gabriela Baltag:
„Domnule preşedinte, stimaţi colegi, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că din păcate obiceiul dumneavoastră de a face politică în Consiliul Superior al Magistraturii este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea – şi nu numai a mea, a multor magistraţi ai acestei ţări – vă adresez rugămintea ca poate măcar la finalul mandatului nostru nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi.

Şi pentru că ştiu că sunteţi un creştin, vă văd de multe ori la televizor duminică, ştiţi şi dumneavoastră cu siguranţă că la sfârşitul vieţii nu suntem întrebaţi, nu dăm socoteala pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat, domnule preşedinte. E foarte important acest aspect.

Dacă tot sunteţi oaspetele nostru, musafir cum spuneţi dumneavoastră, aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii căreia vă adresaţi cum vă raportaţi dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile de informaţii, indiferent de numele lor. Ştiu că v-am auzit în octombrie vorbind despre faptul că nu veţi agrea aceasta, dar să nu uităm, domnule preşedinte, că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această problemă şi nu-mi explic dacă va exista o hotărâre de retractare faţă de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aş bucura dacă aş afla răspunsul la această problemă, eu şi bineînţeles cei care sunt preocupaţi de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de justiţie.”

Iohannis a fost incapabil să răspundă. Margareta, gâtuită de emoţie că s-a aflat lângă liderul suprem

Ce a urmat? Klaus Iohannis nu a răspuns la niciuna dintre problemele semnalate de Gabriela Baltag, probabil pentru că nu este obişnuit să se confrunte cu întrebări reale privind probleme dificile, ci numai cu întrebări servite la fileu. A mai ascultat două opinii, după care le-a urat succes membrilor CSM şi a plecat.

Altfel, s-a remarcat vocea gâtuită de emoţie a şefei CSM Margareta Nicoleta Tânt. Emoţie cauzată probabil de faptul că aceasta s-a aflat lângă liderul suprem al României, tătucul regimului care după „Guvernul Meu” şi „Parlamentul Meu” doreşte şi „CSM-ul Meu”.


Citiţi şi:

Pas cu pas spre dictatură şi stat totalitar: Klaus Iohannis deţine puterea absolute 
Mult rău a făcut Iohannis României (I)

 

yogaesoteric
10 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More