Judecători masoni la cerere, în dosarul unui om de afaceri mason din Belgia


de Mihai Vasilescu

Robert Wagner este un om de afaceri belgian judecat pentru fals, uz de fals, corupţie şi deturnare de fonduri publice. În mai 2006, el a fost trimis în judecată în dosarul „Charleroi Découpe”. Firma pe care o deţinea beneficiase de o subvenţie de 855.000 de euro din partea regiunii Wallone, pentru crearea de noi locuri de muncă. Cum aceste locuri de muncă au fost rapid desfiinţate de Wagner, el ar fi trebuit să restituie suma alocată din fonduri publice. Nu a făcut acest lucru şi nici autorităţile nu s-au arătat prea grăbite să recupereze aceşti bani. Aceasta pentru că Bernard Wang, directorul serviciului regional care se ocupă cu aceste probleme este bun prieten cu Robert Wagner. Bernard Wang este şi el judecat în acelaşi dosar pentru fals, uz de fals şi corupţie.

Pe 15 octombrie 2008, Robert Wagner a apărut în faţa judecătorilor din Charleroi. La dosar au fost depuse probe care dezvăluie un adevărat complot masonic pus la cale de „fraţii” săi de lojă pentru a-l scoate basma curată. Cu ocazia unei percheziţii în locuinţa sa de pe coasta de Azur, anchetatorii au descoperit o scrisoare a lui Jean Dumont, mason în aceeaşi lojă cu Robert Wagner, către un alt mason prieten cu Wagner, medicul Jean-Claude Daubresse. Dumont îl informa pe Daubresse că a fost avertizat de un coleg de lojă, jurist la Charleroi, că dosarul lui Wagner este unul dificil şi că acesta riscă să fie condamnat, dacă nu se face nimic pentru ca tribunalul care îl va judeca să fie compus din masoni.

Procurorul Christian de Valkeneer i-a chemat la audieri pe Dumont şi Daubresse. Aceştia au recunoscut că scrisoarea este autentică şi s-au arătat indignaţi că gestul lor este ceva condamnabil şi ilegal, întrucât toţi masonii procedează aşa. S-a pus în discuţie strămutarea cazului la un alt tribunal, însă în final s-a decis că acesta va fi judecat tot la Charleroi în aprilie 2009. 

Citiţi şi:

Este necesar ca un funcţionar public să declare că este francmason?

Peste 1 milion de euro din bani publici pentru un muzeu al francmasoneriei la Paris

yogaestoeric
20 octombrie 2008

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More